Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() MichalGZ Forumowicz BMW E36 cabrio Gniezno | 2005-05-10 22:00:50 Przymierzam się do wymiany na 1.8 16V lub jakis inny GSI.
Czy wzwiązku z tym będe musiał wymienic również półosie , skrzynie biegów , kable.... itp.?? Aktulanie posiadam X16SZR Czy ktoś z Was bawił się w takie coś ? będę wdzieczy za każdą informacje. pozdrawiam |
![]() MichalGZ Forumowicz BMW E36 cabrio Gniezno | 2005-05-10 22:13:14 Nie chodzi o koszty silnika tylko, o sprawy techniczne. Przecież napewno nie jeden przekładał silnik ![]() Wiem jakie są ceny samochodów , ale astre cabiro GSI to raczej wogle nie dostaniesz , a gdzie tu mowa za ~10tyś. pozdrawiam |
![]() JanuszGnitecki Forumowicz OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2005-05-10 22:24:44
Święte słowa, poza tym GSI pisze o niczym innym jak o "sprawach technicznych". Niestety w takich kwestiach nie ma co liczyć na "porady" z forum, musisz albo sam sporo poszperać w literaturze, albo mieć kogoś, kto ci na miejscu pomoże. Przy tak skomplikowanym zadaniu, musisz wiedzieć o co pytać nierzadko w najdrobniejszych szczegółach. Zmiana silnika jak słusznie pisze GSI wymusza konieczność modyfikacji zawiechy, hamulcow i mnóstwa rzeczy, ktore "okazują się" w trakcie. |
![]() MichalGZ Forumowicz BMW E36 cabrio Gniezno | 2005-05-10 22:27:27
i o takie informacje mi chodziło. ![]() Być może ktoś robił już to , takze czekam jednynie na informacje od niego. dzieki. pozdrawiam |
![]() MAJA_kula Pełnoprawny Klubowicz OPEL ASCONA C GSI 16V Szczecinek/Gdynia | 2005-05-11 13:43:43 Witam Ja robilem podobnie!!Kupilem kadetta gsi i wyjelem z nigo silnik,okablowanie z kompem,hamulce nio i zbiornik paliwa bo muj sie nie nadawal za cienkie przewody wyjscowe mial.Wiec MichalGZ tobie doradzam podobnie jest wiele taniej!!!Jak chcesz wiedziec to skrzynia bedzie pasowac polosie tez!!mocowania pasuja drobne przerobki do wykonania samemu.Jezeli kupisz silnik z okablowaniem i kompem za okolo 1500zl to się oplaca inaczej to doradzam kupno GSI i przekladka wtedy to jest banal.Dokladni odkrecasz mozowania silnika od ramy mozowania wachaczy i kolumn Mc,persa i caly silnik opada i wkladasz do swojej a ze swojej do gsi i tyl podobnie i masz po robocie + okablowanie na oko w 2-3 to jest 3-4 dni.Powodzenia ![]() |