| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
irq Sunny B12 Coupe Katowice | 2005-05-11 08:12:00 Czesc !
No widze Martin ze kombinujesz w dobra strone, to znaczy zeby wyciagnac wiecej z silnika 1.8 gti ktory rowniez posiadam Jednak z teorii wynikaloby, ze intercooler czyli chlodnica powietrza doladywujacego, nie bedzie mial wiekszego sensu w silniku bez turbo (mysle ze nawiew chlodnego powietrza gdzies spod zderzaka w okolice filtra, zalatwilby sprawe zasysania chlodnego powietrza przez silnik co jak wiadomo podnosi jego moc). No a w praktyce nie slyszalem zeby ktos stosowal takie rozwiazanie. Tzn powiem tak, z tego co jestem w klubie, malo kto wogole kombinowal zeby poprawiac osiagi nissana B12. Ja jakis tydzien temu zlozylem zamowienie na "szyty na miare" czyli konkretnie dostrojony wydech do silnika wydech, w znanej w swiatku tuningowym firmie MG Motorsport. Tak ze w ciagu maja zaloza mi go, i okarze sie co daje taki wynalazek, od kolektora az po koncowy tlumik Jedynie Madzia od niebieskiego sunny pisala tez ze montowala u siebie strumiennice czy cos (niestety strona klubu aktualnie nie dziala, napisze jak wroci do zycia..).
I jeszcze jedno, kiedys szukajac czesci do mojego saniaka dodzwonilem sie do jednego kolesia wlasnie z okolic wroclawia, ktory zaczal mi opowiadac ze dlubal troche przy silniku do b12, ze tez ma 1.8 GTi i ze wogole dolot, i wydech to podstawa bo te elementy sa fabrycznie bardzo restrykcyjne.. Niestety, dalem mu pozniej namiar na klub i sluch zaginal, a szkoda bo liczylem ze znajdzie sie ktos ze sklonnoscia do experymentow :> Moze to z Toba Martin Wtedy rozmawialem? bo tak patrze ze pod wrocawiem mieszkasz
ok, rozpisalem sie :> to tyle I jeszcze jedno |