INTERCOOLER W NISSANIE B12 1.8 GTI

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WITAM!!!!
POSIADAM NYSKE 1.8 GTI I CZY KTOS ORIENTUJE SIE CZY DA MI COS MOCY JEZELI ZALOZE INTERCOOLER DO TEGO SILNIKA, ALE SILNIK JEST WOLNOSSACY!!!!!

Czesc !

No widze Martin ze kombinujesz w dobra strone, to znaczy zeby wyciagnac wiecej z silnika 1.8 gti ktory rowniez posiadam Jednak z teorii wynikaloby, ze intercooler czyli chlodnica powietrza doladywujacego, nie bedzie mial wiekszego sensu w silniku bez turbo (mysle ze nawiew chlodnego powietrza gdzies spod zderzaka w okolice filtra, zalatwilby sprawe zasysania chlodnego powietrza przez silnik co jak wiadomo podnosi jego moc). No a w praktyce nie slyszalem zeby ktos stosowal takie rozwiazanie. Tzn powiem tak, z tego co jestem w klubie, malo kto wogole kombinowal zeby poprawiac osiagi nissana B12. Ja jakis tydzien temu zlozylem zamowienie na "szyty na miare" czyli konkretnie dostrojony wydech do silnika wydech, w znanej w swiatku tuningowym firmie MG Motorsport. Tak ze w ciagu maja zaloza mi go, i okarze sie co daje taki wynalazek, od kolektora az po koncowy tlumik Jedynie Madzia od niebieskiego sunny pisala tez ze montowala u siebie strumiennice czy cos (niestety strona klubu aktualnie nie dziala, napisze jak wroci do zycia..).

I jeszcze jedno, kiedys szukajac czesci do mojego saniaka dodzwonilem sie do jednego kolesia wlasnie z okolic wroclawia, ktory zaczal mi opowiadac ze dlubal troche przy silniku do b12, ze tez ma 1.8 GTi i ze wogole dolot, i wydech to podstawa bo te elementy sa fabrycznie bardzo restrykcyjne.. Niestety, dalem mu pozniej namiar na klub i sluch zaginal, a szkoda bo liczylem ze znajdzie sie ktos ze sklonnoscia do experymentow :>
Moze to z Toba Martin Wtedy rozmawialem? bo tak patrze ze pod wrocawiem mieszkasz

ok, rozpisalem sie :> to tyle

I jeszcze jedno

WITANSKO!!!!
DZIEKI BARDZO!!!!!
RACZEJ NIE!!!!
ALE JA TEZ COS PROBUJE ROBIC Z TYM SILNIKIEM!!!
WLASNIE ROZEBRALEM GO NA CZESCI PIERWSZE GLOWICE!!
I W POROZUMIENIU Z FIRMA TUNINGOWA HEINRICH (WIEDZA JAK ROBIC , ALE NIE STARAJA SIE"PONIEWAZ MAM SWOJ WARSZTAT I ZNAJOMYCH KTORZY ZAJMUJA SIE TYLKO GLOWICAMI"ROBIE DOLOTY I WYLOTY PLUS ODCHUDZANIE ZAWOROW RAZEM Z POLEROWANIEM ICH I DOKLADNYM DOPASOWANIEM KOLEKTOROW!!!!!

WIDZE, ZE JEST TUTAJ Z KIM POGADAC NA TE TEMATY!!!
BO NA WSZYSTKICH INNYCH ROZMAWIA SIE TYLKO JAK AUTO ZAGAZOWAC ALBO KTORE CHODZI LEPIEJ NA GAZIE ALBO NIE MAM WOLNYCH OBROTOW!!!!!!!!
TO JEDYNE TEMATY NA INNYCH FORUM!!!!!!!!!!!!!

POWIEM CI , ZE KUPILEM NISSANA ROK TEMU Z NIEMIEC !!!
JEZDZIL NIM 30 LATEK!!!

ALE JEDNO CO WIDZIALEM DZIWNEGO TO WLASNIE WYDECH!!!
NIE JEST ORYGINALNY!!!!
MA SREDNICE 2,5 CALA I WIDAC , ZE JEST SKLADANY Z KILKU ODCINKOW RUR I POZA TYM JEST TYLKO TLUMIK KONCOWY!!!
WYDAJE MI SIE , ZE ORYGINALNY NIE MA NA PEWNO 2,5 CALA!!

W SOBOTE SKONCZE AUTO I POWIEM CI CO DAL PROTING "GLOWICY"::::))))