Wentylator omega B

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wczoraj uslyszalem w mojej bestii, ze gdy wlaczy sie wentylator ten od chlodzenia silnika strasznie trzeszczy. Mam w zwiazku z tym pytanie czy silniczek od tegoz wentylatora jest rozbieralny i czy da sie wymienic lozysko lub lozyska jesli jest wiecej. Moze ktos juz przerabial ten temat. Szukalem na forum ale jest tylko o sprzeglach wiskotycznych a ja mam elektryczne. Mam gaz wiec wentylator wlacza sie czesto. Silnik to 2,5 V6. Pomocy.

W sumie 2,5 nie mam ale chyba wentylator powinien być podobny. Zeszłego lata u mnie wogóle stanął, więc go wybebeszyłem i spokojnie rozebrałem, wymieniając łożyska.
Sam demontaż też jest bajecznie prosty.

Wes ty lepiej obejzyj czy nie masz syfu miedzy wiatrakami a chlodnica.
Czasami tam wpadnie jakis paproch i wiatrak trze o niego jak durny.

Ja ostatnio wyciagnolem z tamtad:
-dwa pety - chyba malboro,
-kilka malych kamykow
-sporo owadow w tym jeden szerszen
-jakies kawalki gazety
-troche ziemi

Normalnie maly ogrodek.

Sprawdź który wiatrak trze bo na pierwszy ogień włączają się trzy na raz jeśli masz klimę a nawet cztery( ten czwarty jest pod lewym przednim nadkolem)

sprawdź jeszcze czy wentylator nie jest zbyt luźny na mocowaniach!! ostanio przy wymianie rozrządu kumpel zwrócił uwage że cały wiatrak mam poluzowany.Śrubki się odkręcały. Jeszcze kilka dni i pewnie miał bym lekkie spustoszenie pod maską jak załączony odpadł by

U mnie zagnieździły się świerszczyki w wentylatorze bliżej zderzaka. Magik mi powiedział ze to raczej ciężka sprawa, bo wentylatory są nierozbieralne czy aby rzeczywiście? A jeśli są rozbieralne to mam się spodziewać większych trudności??

Scooby jeden w nadkolu, jeden od klimy, jeden na chlodnicy a czwarty gdzie?
pozdr

Cytat:
2005-07-26 20:41:31, syciu pisze:
Scooby jeden w nadkolu, jeden od klimy, jeden na chlodnicy a czwarty gdzie? pozdr

Przeważnie też od klimy

Powturze. U mnie zagnieździły się świerszczyki w wentylatorze bliżej zderzaka. Magik mi powiedział ze to raczej ciężka sprawa, bo wentylatory są nierozbieralne czy aby rzeczywiście? A jeśli są rozbieralne to mam się spodziewać większych trudności??

Cytat:
2005-07-27 22:30:23, grzegorzszym pisze:
Powturze.

Przeczytaj jeszcze raz, co napisał Grande na początku

To w takim razie mój mechanior woli robić grubsze rzeczy

miklo dzielnie nadrabiasz za janusza
racja..... w końcu jezdeśmy polkami
pzdr

Syciu
Cytat:
--------------------------------------------------------------------------------

2005-07-26 20:41:31, syciu pisze:
Scooby jeden w nadkolu, jeden od klimy, jeden na chlodnicy a czwarty gdzie? pozdr

--------------------------------------------------------------------------------

A no właśnie Dwa od klimy, jeden od wody i jeden od kompa