MotoNews.pl

Filtr oleju w 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam) otóz mam mały dylemat. zawsz emyslałem z eta taka jakby plastelina co jest na pokrywice rorządu (koła pasowego, nie wiem jak to sie nazywa) to filtr oleju,i nigdy tego nei zdrapywałem, al eostatni doszły mnei słuchy ze to zwykły syf i nalezy to zdrapac. jaka jest prawda????? jak mozna to prosze o szybka odpowiedx bo dizsiaj zmienaim rorzad i olej:]

to tylko syf
wydrap to - jak jest bardzo mocno zapchane - jak u kumpla to siada cisnienie oleju

Kolo pasowe walu korbowego to filtr odsrodkowy oleju-krecoc sie wyrzuca opilki oleju na scianki i tam przyklejaja sie tworzac szlam, jest tak dlatego ze sa one ciezsze od oleju i podczas kiedy obraca sie kolo pasowe zostaja wyrzucane sila odsrodkowa na zewnatrz. Przy zmianie napedu rozrzadu wyczysc ten filtr. Moglys jeszcze wykrecic miske olejowa i ja takrze wyczyscic wraz z sitkiem smoka olejowego. Jezeli Twoj silnik ktos "zbeszczescil" czerwonym silionem to zapewniam Cie ze na sitku smoka beda czerwone "gluty". Jezeli jush stosowac silikon to z glowa i umiarem, tak zeby nie dostal sie do wnetrza silnika!!!!!!
Pozdrooo

aha no to dziejuej panowie za uświadomienie)) spoko, miske zmeiniam bo starciłą kształt wiec wyczyszcze ja przy okazji))

Dobry patent to zainstalowanie standardowego filtru oleju;] U mnie taki pojawi się wraz z chłodnicą oleju;]

witam. potwierdzam opinie kolegow i jedna prosba: patrz jak piszesz bo trzeba troche czasu zeby cie odczytac.

Cytat:
2005-05-12 17:16:13, gajardo pisze:
witam. potwierdzam opinie kolegow i jedna prosba: patrz jak piszesz bo trzeba troche czasu zeby cie odczytac.

wiem to przez to głupie gadu( Pracuje nad tym