Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Tomasz1023 HF MEMBER Getz1.3/i 30 1.4/ Będzin/Clonmel | 2005-05-12 15:30:37 Witka!
Gdzie najlepiej jechać ustawić sobie zbieżnośc kół! Wczoraj na diagnostyce wyszło że mam: oś przednia ![]() Tu pytanie do bywalców ASO Misiek w Katowicach- zrobią mi tam zbieżność ? |
![]() daar HF MEMBER hyundai lantra sosnowiec | 2005-05-12 19:56:44 uważam że nie warto ze zbieżnością jechać na do p.Miśka za cirka 60 zł zrobią ci to na miejscu, polecam mały zakład zajmujący się tylko geometrią w sosnowcu przy ul.Andersa (dawna braci smółków,przy cmentarzu) ,mają urządzenia laserowe |
![]() Tomasz1023 HF MEMBER Getz1.3/i 30 1.4/ Będzin/Clonmel | 2005-05-12 21:26:51 Darr, a ile taka przyjemnośc w Sosnowcu kosztuje? Hmmm 60 zł -słyszałem że nawet 100 kosztuje ustawienie!
Podaj jak możesz gdzie dokładnie to jest -jak jechac z Będzina! pozdrawiam |
![]() doqtorek HF MEMBER Ford Focus Kraków | 2005-05-12 21:48:21 Nie chciałbym czegoś pokręcić ale chyba płaciłem około 40-50 Zł w zeszłym roku na wiosnę. Koło Oświęcimia mały warsztat - robię tam przeglądy. |
![]() gadiemus HF MEMBER Zafira Warszawa | 2005-05-12 21:54:06 Jak pewnie iwększość wie, nalży unikać stacji diagnostycznych. Są najdrożsi....
Gadi |
![]() arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-05-13 18:17:36 normalna cena za gometrię tył i przód to ok 100 jak sam przód to 60 ...warto jednak sprawdzić czy nie tzreba coś wymienić, jakieś koncówki drązków, sworznie wahacza..zawsze lepiej najpierw doprowadzic do stanu dobrego a potem regulować.
|
![]() Tomasz1023 HF MEMBER Getz1.3/i 30 1.4/ Będzin/Clonmel | 2005-05-13 19:38:26 A jak się geometrie ustawia??? pan wchodzi pod autko i co? chcę wiedzieć , żeby mnie nie nacieli...! |
![]() daar HF MEMBER hyundai lantra sosnowiec | 2005-05-13 20:12:56 (w fiacie) pan przypina do felg spec urządzenia laserowe,ustawia tarcze z podziałkami,rozpina gałki drążka i luzuje jakies śruby ![]() (potem wkładał tam podkładki dystansowe) każe ci ustawic kierownicę-jak ci pasuje i kręci się pod samochodem i dookoła z półgodziny-mnie przy okazji wymienił gałkę którą jak przypuszczałem bedzie do podmianki itp......w każdym razie cienkacz pomykał potem równiutko bez wiszenia na kierownicy przy setce ...........powodzenia |
![]() snoopi HF MEMBER Hyundai Scoupe Sosnowiec | 2005-05-13 22:42:34 Zgadzam sie z Daar`em, że warto pojechać byś podjechał na ul.Andersa (dawna braci smółków,przy cmentarzu). Tam chłopaki Ci to zrobią dobrze i raczej niedrogo. Jak się dowiem ile biora z to to dam Ci znać ![]() |
![]() arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-05-14 11:33:57 zakłada na każde koło przyrząd podpiety do kompa, ustawia kierownicę w pozycji na wprost i blokuje dewajsem specjalnym o siedzenie to samo z pedałem hamulca, podkłąda klocki pod każde koło wszytko spina ustawia...na monitorze masz wtedy wszytkie pomiary i zwykle na czerwono tam gdzie się nie mieszczą w normie. Bierze klucz w dłoń i kręci ...końcówkami drązków z przodu...z tyłu jak wogóle jest opcja to zwykle mimośrodowa śruba...w coupe są one obok siebie obie dość centralnie. Jak chcesz poczytać jak jest u ciebie poszukaj na stronie serwisowej hyundai (webtech). Jak nie ma tragedii to zakładanie sprzetu trwa dłużej niż regulacja ![]() ![]() |
![]() daar HF MEMBER hyundai lantra sosnowiec | 2005-05-14 16:57:08
po pierwsze primo : w niektórych serwisach komputery stosuje się głównie do wystawiania wysokich faktur naiwnym klientom........... po drugie primo : nie ubliżając,scuope to nie prom kosmiczny -choć i ten juz swoje latka ma........... |
gigy Warszawa | 2014-05-04 00:43:24
Geometrię zrobią dobrze i tanio (70 zł) choćby fachowcy z http://zbieznosckol.pl Serwis mieści się przy Kłodnickiej 44 w Katowicach. Oprócz zbieżności, można też u nich zlecić przegląd kilmy i je wyczyszczenie ![]() |