| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
marm75 omega mv6 szczecin | 2005-05-13 00:55:46 Witam!
Czy ktoś orientuje się gdzie znajduje się centralka fabrycznego alarmu w Omie B MV6 rok 96? Zapuściem wyszukiwarkę ale niestety nic nie znalazłem w kwestii umiejscowienia tej skrzyneczki Chcę podpiąć pod ten oryginalny alarm jakieś dodatkowe czujniki. Czy ktoś już oglądał ten alarm? Czy ma jakieś dodatkowe wyjścia typu prealarm ? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam |
DarekOmesia Passat Opoczno | 2005-05-18 13:11:28 a mnie sie wydaje ze w prawym słupku drzwi przednich po stronie pasażera na dole. ALe jesli pilot nie działa albo działa a od czasu do czasu przestaje ,to przekręć kluczyk i naciśnij przez 10 sek. przycisk załączania cz powinno pomóc. mnie pomogło
pozdrawiam |
johnybig DEADSOUL Omega B MV6 Poznań | 2005-05-19 08:10:32 tak, jest na prawym słupku na dole przy podłodze, nie ma prealarmu, a przy stacyjce jest tylko pętla indukcyjna od immobilaizera (takie małe cieniutkie pudełeczko), jak włączysz kluczyk to naduś przycisk w pilocie od zamykania i powinien centralny ci się zamknąć i otworzyć.Jak nadal nic to możesz zacząć od bateri, sprawdzenia zasilania centralki, no i ostatecznie próba wprogramowania od nowa pilotów ale jeśli masz immobilaizer to musisz znać kod |
johnybig DEADSOUL Omega B MV6 Poznań | 2005-05-19 10:30:16 nasuwa się satry wniosek że każda oma jest inaczej składana , poszedłęm specjalnie do omesi i sprawdziłęm:
a) zadziałało po naciśnięciu "zamykanie" b) z prawym przednim słupku na dole mam zdecydowanie centralke alarmu a nie centralny bo jest odbiornik na 433,92MHz, 20cm nad min po prawej stronie schowka jest jeszcze sterownik od automatycznej skrzyni biegów |
Scooby Omega caravan 2.5V6 Warszawa | 2005-05-19 15:19:43 Johnybig, w Twoim roczniku (1997) masz pilota razem z kluczykiem czy na bryloku, bo może schenat na Bestiales jest od starszej wersji? |
johnybig DEADSOUL Omega B MV6 Poznań | 2005-05-19 15:31:01 immobilizer mam w kluczyku, pilot osobno radiowy fabryczny, chyba w rocznikach94-95 były piloty na podczerwień, |
marm75 omega mv6 szczecin | 2005-05-25 00:11:04 A czy ktoś próbował dokładać jakieś czujniki dodatkowe do oryginalnego alarmu ? |