MotoNews.pl

Większe zawory w 126p???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy przerabiał ktoś głowicę pod większe zawory, i ile taka operacja kosztuje???

Ja mam wieksze zawory sam tego nei zrobsiz raczej bo trzeba frezowac gniazda i dawac wieksze ianczej jest to bez sensu.ceny nieznam.

Ja mam wieksze zawory ssące, koszt zaworów około 50 zł, nabicie ich w zakładzie z wymiana prowadnic to okolo 100 zł.

ja dwonilem w Krakowie do firmy Panmet, wymiana 1 gniazda + dotarcie zaworu 60 zl, bez wymiany prowadnicy. Filip, gdzie jest ten zaklad o ktorym mowisz?

W Lędzinach, 10 km od Tychów.

Cytat:
2005-05-15 20:03:32, rallyfilip pisze:
W Lędzinach, 10 km od Tychów.

noo..to tam tez pewnie planuja..
daj mi dokladny adres, bo bede wymieniał uszczelki oslon pop.,
to przy okazji doplanuje ciut glowice..

Cytat:
2005-05-15 12:56:36, rallyfilip pisze:
Ja mam wieksze zawory ssące, koszt zaworów około 50 zł, nabicie ich w zakładzie z wymiana prowadnic to okolo 100 zł.

A jakie zawory wkładałes ? Ja planuje zainstalowac zawory od kadeta GSI albo 125p i powiekszyc komore spalania pod 800-tke, w włozyc je głebiej + planowanie 4mm, poserzanie kolektorów? ile za taka operacje moze mi zagadac zakład ? bo jak dowiadywałem sie to bedzie mnie to kosztowało około 300zł

ja mam 35mm czyli takie jak w cc700 ale to jak im wymiar powiesz to sie sami zajma doborem

jak masz zamiar powiekaszac komore spalania?po prostu na zywca ja rozfrezowac czy jakos tak z glowa?

Cytat:
2005-05-16 15:21:01, Poochaty pisze:
jak masz zamiar powiekaszac komore spalania?po prostu na zywca ja rozfrezowac czy jakos tak z glowa?

No bedzie to robione w profesionalnym zakładzie robione to chyba nie bedzie to zrobione bez głowy a z wyczuciem :d a moze odrazu zainwestowac w głowice o dwoch osobych kanałach dolotywych ? czy zostac przy seryjnej ? pomozecie ?

za 300zł to pande kupic a nie bawić się w seryjną...tyle ze do matej to jakis gaźnik by sie przydał.

Odkopuje trupa.

Rozkrecilem swoja 800 i ze zgroza stwierdzilem ze kanaly sa nietkniete (po poprzednim wlascicielu). W zwiazku z tym mam pare pytan:

1. Czym to robic, (slyszalem cos o kamieniach na wiertarke, cos o listkach, itp.), NIECH KTOS TO WRESZCIE WYJASNI.

2. Czy da rade wyjac prowadnice samemu, bo rozumiem ze bron boze nie wycinac.

3. Jak wyglada sprawa z wsadzaniem zaworow od cc700 i czy trzeba kupowac inne elementy takie jak zamki, talerzyki, czy sprezyny???

4. Gdzie mi to zrobia w trojmiescie??

musisz zanieśc głowice do zakładu w którym się wykonuje takie rzeczy razem z zaworami które tam chcesz włozyć a oni już beda wiedzieć co z tym zrobić

wspaniala rada, jak sie nie znasz to nie pisz.

A ktoś z okolic B-B nie orientuje się ile za taki bajer mogą chcieć u Papli?? Jakie większe zawory polecacie do głowicy do kaszla, zawory od CC, czy od czegość innego??

No kaman!!! Chlopaki na temat!!

Cytat:
wojtas7 napisał:
wspaniala rada, jak sie nie znasz to nie pisz.

ta uwaga nie na miesjcu. co może sam zrobisz gniazda na większe zawory??
jezeli chodzi o kanały to można je samemu skorygować ale to już było setki razy na forum! wystarczy użyć wyszukiwarki

[ wiadomość edytowana przez: CEHU dnia 2006-03-15 15:23:25 ]

a twoja uwaga byla na miejscu? czlowiek sie pyta gdzie w trojmiescie to moze zrobic a ty mu piszesz ze w warsztacie od glowic, no pieknie, jak ja sie zapytam kogos gdzie moge kupic chleb to mi powie ze w piekarni.

a co do samej glowicy to jak chcesz to robic samemu to www.126fan.pl jest wszystko opisane.

pytanie gdzie to zrobić było dopiero czwartym!

mmost poczytaj na http://denior.prv.pl/
a odpowiadałem na te pytanie
Cytat:
2. Czy da rade wyjac prowadnice samemu, bo rozumiem ze bron boze nie wycinac.

[ wiadomość edytowana przez: CEHU dnia 2006-03-15 15:42:36 ]

ta samemu dorabiac gniazda i je frezowac? moze jeszcze wiertarka z marketu za 19,99 i frezami z plastiku za 5,99 za kąplet.