Toyota Corolla E9 liftback 1.3

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich.

W mojej toyce występuje następujący problem:
rano przy jeszcze zimnym silniku ma 2200 tys.obr. na min. a gdy temperatura silnika jest normalna spadają do 600 - 700 ???.

Czy spotkał się ktoś z czymś takim ?

Proszę o pomoc jak to naprawić.

Pozdrawiam.

To jest tzw. Autossanie, jak silnik jest zimny to ma wyzsze obroty a pozniej spadaja do 600-700. Wszystko jest ok

Dzięki.

ale czy one nie powinny miec okolo 900 ?

Pozdrawiam.

Ok. 800

Ja mam kolo 700-800

Pech...nie mam w swojej obrotomierza

Cytat:
2005-05-16 06:57:14, madzia_83 pisze:
Pech...nie mam w swojej obrotomierza

A ja już nie długo będę miał.
Dorwałem na szrocie Tercelkę po dzwonie,i mam wskaźniki.

Cytat:
2005-05-16 09:50:06, paniol2005 pisze:
A ja już nie długo będę miał. Dorwałem na szrocie Tercelkę po dzwonie,i mam wskaźniki.

Gdzie zamontujesz obrotomierz??

Jeszcze nie mogę się zdecydować,wszystko by było fajnie ale to nie była Tercelka E9 tylko starsza-więc nie mogę iść na łatwiznę i "swapować" całych wzkaźników.
W naszych obudowa jest już przygotowana do obrotomierza (w miejsce wsaźników paliwa i temp.) tylko trzeba pokombinować z drucikami.
A już odpowiem na Twoje następne pytanie:
wskaźniki paliwa i temp. zaadoptuję z tej Tercelki są na mój gust trochę fajniejsze.
Aha jeszcze jedno-tu Cię zaszczelę,ta Tercelka miała podświetlane nie tylko tarcze ale i wskazówki.

No to nieźle to będzie wygladało. Fajnie jakby wszystkie wskazóki świeciły. Też chcę obrotomierz!!
Ile płaciłeś na szrocie??

40zł
Jak coś upoluję to dam znać

OK. Tanio. Ja jak już to chciałabym mieć obrotomierz gdzieś na ramie w środku - nie chcę się pozbywac wskaźnika temp.

Witam i dziękuję wszystkim.

Znalazłem problem i to dopiero u jakiegoś 9 mechanika.
Caly problem to padnięty termostat.Po wymianie wszystko jest OK.

pozdrawiam Chory.

Tylko małe pytanko .

Czy teraz trzeba odpiąc minusową klemę żeby zresetowac pamięć .
Bo nie wiem czy sam zapamięta nowe ustawienia.

pozdrowionka.

Nie wiem czy jest potrzeba resetowania komputera, ale żeby to zrobić to musisz odpiąć akumulator na jakiś czas (z 10 minut?), lub zewrzeć odpowiednią zworkę (przynajmniej tak jest w E10)

Najlepiej odepnij dwie klemy, gdzies slyszalem ze najpierw minusowa a potem plusowa na minimum 5 minut.

Tak zrobie .

Ponieważ może pamiętać tamte ustawienia tzn.wysokie obroty na zimnym i niskie na ciepłym.
A i tak ciekawy jestem jakie będzie teraz zużycie paliwa, przedtem palił 8 z hakiem.

Pozdrawiam.

W samochodzie po lewej stronie jest skrzynka z bezpiecznikami.
Wyciągni na parę minut bezpiecznik STOP on resetuje pamięć diagnostyczną EFI.
Raczej to trzeba zrobić.

Nie wiem czy u Ciebie to jest STOP ale u mnie jest opisany EFI

Pozdro.

Witam.

Dzisiaj to zrobie. Ciekawe jaki będzie efekt.W każdym razie zaraz się o tym z wami podzielę.

Pozdrowionka Chory.