Kodowanie fabryczne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Studiując instrukcje e-34 wyczytałem o możliwości wprowadzenia w komputerze pokładowym kodu zabezpieczającego przed uruchomieniem silnika. Jak zaczyna sie tą czynność, czyli jak ustalić swój kod? Tego niestety nie znalazłem, może jest w innej części instrukcji. Inna sprawa jak to się ma do innych alarmów i imobilajzerów dodatkowo zamontowanych? Zawsze to jeszcze jedna przeszkoda dla złodzieja. Pozdrawiam.

... jest to immobiliser z klawiaturą, przekręcasz kluczyk w poz. 1 naciskasz "code" (na dole) a na górze masz 4-y pozycje numeryczne czyli 1000, 100, 10, 1 i wprowadzasz kod np. 3456 (dowolny !) 3 to naciskasz 3x to "1000" itd - proste, na koniec przycisk górna prawa strona "s/r" -> ZAPAMIĘTAJ TEN KOD !!! i jest zakodowany, każda powyżej 3 razy próba powoduje wł. alarmu (złe wprowadzenie kodu lub wł. zapłonu)
aby to ustrojstwo odkodować to kluczyk poz.1/2 z klawiatury numerycznej kod wpisany przez ciebie i przycisk "s/r" i gotowe

co do innych alarmów to nieprzeszkadza ...

Dzięki ZWKRZ. Czy ten imobilajzer po zakodowaniu uzbraja się za każdym razem gdy wyłączymy zaplon na ten sam kod, czy trzeba zawsze od nowa wprowadzać nowy kod i od nowa uzbrajać ustrojstwo?

Cytat:
2005-05-16 10:34:03, BeeMWe pisze:
Dzięki ZWKRZ. Czy ten imobilajzer po zakodowaniu uzbraja się za każdym razem gdy wyłączymy zaplon na ten sam kod, czy trzeba zawsze od nowa wprowadzać nowy kod i od nowa uzbrajać ustrojstwo?

... nowy, ten sam, jak chcesz aby tylko był 4-ro cyfrowy ...

Kiedy robie sobie test liczników to pisze jaki mam kod.Czy to faktycznie jest ten kod?

Cytat:
2005-05-18 13:39:44, BartDG pisze:
Kiedy robie sobie test liczników to pisze jaki mam kod.Czy to faktycznie jest ten kod?

... to jest kod auta, numer a nie do immobilizer-a ...

[ wiadomość edytowana przez: zwkrz dnia 2005-05-18 13:58:33 ]