| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
jarrni HF MEMBER Hyundai Lantra Piaseczno | 2005-05-16 10:35:33 Witam,
Prosze o porade jak zamontowac i jakie rzeczy nalezy zakupic aby miec centralny zamek na pilota?? W swojej landrynce mam centralny ale otwierany z kluczyka ja chcialbym zaszalec i zrobic tez otwieranie z pilota |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-05-16 12:19:57 masz juz alarm i chesz to podpiąć, czy jak? jak nie masz alarmu to moze warto za jednym zamachem zrobić ? Ogólnie sterownik sam do cz z pilotami i po sprawie , zasilanie podpiąc i wciąć się w 2 przewody od siłownika które najłatwiej znaleźć jak wychodzą z drzwi ... |
jarrni HF MEMBER Hyundai Lantra Piaseczno | 2005-05-16 12:45:37 jak napisalem wczesniej mam tylko centralny z kluczyka alarmu nie posiadam ale widze ze byl (jak kupowalem samochod to juz nie bylo go), widze ze sa dziurki po na slupkach no i dioda jest w jednym "slepym" przelaczniku. Mysle ze jesli alarm byl zdemontowany to i silownik odpowiedni tez zostal zabrany. |
termos HF MEMBER Hyundai Getz Warszawa | 2005-05-16 13:26:15 Jak już masz centralny na kluczyk to prawdopodobnie żadnych siłowników już nie potrzebujesz. Ja mam właśnie centralny na kluczyk. Przy sterowniku do centralnego powinny być dwa przewody, przygotowane do podpięcia alarmu. Jeden zamyka a drugi otwiera. Sterowanie jest impulsem masy. Jeśli chcesz, to możesz podłączyć sterwonik na pilota lub centralkę alarmową do tych dwóch przewodów. Ja przymierzam się własnie do tego, tylko nie wiem, czy dać sam sterownik na pilota, czy dodać centralkę alarmową. Do tego marzy mi się jeszcze domykanie szyb na pilota ...
Jedno z najprostszych rozwiązań za 70 złotych: RSC-10 Corado - producent alarmów i sterowników Bardziej narazie się nie wgłębiałem bo muszę auto oddać do warsztatu, ale jak odbiorę po naprawie to wrócę do tematu. |
jarrni HF MEMBER Hyundai Lantra Piaseczno | 2005-05-17 08:11:59
Dokladnie tak mi sie wydawalo na chlopski rozum ze jesli ma juz centralny to mam juz silowniki wiec aby zrobic sobie otwieranie na pilota potrzebuje tylko przekaznik ktory zamieni sygnal radiowy na impuls, ktory zostanie wyslany do silownika. Alarmu nie chce bo i tak nikt na niego nie reaguje, dodatkowo stawiam auto dalej od bloku wiec jakby sie cos spierdzielilo to i tak bym nie uslyszal. Taki alarm to sie zaklada bardziej na potrzeby ubezpieczyciela. Termos a mozesz mi podac lokalizacje tego w aucie tego sterownika od centralnego?? |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-05-17 10:13:45 to czego potzrebujesz masz np tu klik me,
Zamykanie zamka automatyczne po odpaleniu robi sie z plusa po stacyjce, zanik plusa otwiera drzwi zwykle po ok 2 sekundach bardzo wygodne. Przekaźnik do zamka jest zwykle w Hyundai pod bezpiecznikami -nogi kierowcy...ale nie wiem czy nie łątwiej znaleźć odpowiednie przewody w wiązce która wchodzi do drzwi jak uważasz. Ostrożnie lepiej troche posprawdzać zanim się wepniesz. Ogólnie dość proste ale jak nie masz zacięcia do elektryki warto dać komus 50 zeta i meić z głowy. |
damian-k HF MEMBER Opel Astra Szczecin | 2005-05-28 00:53:58 WITAM
W hyundaiah nie jest tak prosto. otóż jezeli centralny jest oryginalny i nie przerabiany to w drzwiach kierowcy siłownika nie ma (jest tam tylko sterownik centralnego który reaguje na zamknięcie lub otwarcie zamka). Aby można było podłączyć sterowanie pilotem należy (jak juz wspomniano wczesniej) założyć w drzwi kierowcy siłownik najlepiej uniwersalny i zbudować lub kupić sterownik siłowników ( może byc od razu wyposażony w sterowanie pilotami). Teraz wywalić oryginalny sterownik w jego miejsce zamontować siłownik i osobno centralke sterującą i podłączyć wszystkie siłowniki do centralki sterującej (do orginalnego sterownika hyundaia zamontowanego w drzwiach w drzwiach kierowcy dochodzą 4 przewody - 2 niebieskie jest to sygnał idący na inne siłowniki a dwa pozostałe zasilanie +12V i -) sterownik najłatwiej założyć w drzwiach kierowcy gdyż mamy tam praktycznie wszystko co potrzeba (zasilanie wyjscie na reszte siłowników) w przypadku gdy kupiony i zamontowany sterownik centralnego zamka nie jest sterowany pilotami można założyć dodatkowy moduł sterujący |
termos HF MEMBER Hyundai Getz Warszawa | 2005-05-29 20:45:20 Jarrni, może przyjedź na warszawski SPOT to zdejmiemy plastiki i poszukamy sterownika. Jak wygląda dorabiany centralny to wiem, bo sam mam. Jak wygląda oryginalny też wiemy z opisu Damiana-k. Po obejrzeniu będziesz wiedział dokładnie czego potrzebujesz do dodania pilota. Wg. mnie, jak miałeś alarm, to było sterowanie centralnym z pilota.
Zapraszam na SPOT ![]() |
jarrni HF MEMBER Hyundai Lantra Piaseczno | 2005-05-29 22:10:56
Dziekuje przy sprzyjajacych okolicznosciach postaram sie skorzystac. |