| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() ZieMa espero 1,5 glx/ omeg ... Restarzew Cmentarny | 2005-05-16 19:37:12 Na parowniku mam takie coś jakby srubkę do której dochodza dwa kabelki (dochodziły bo sie urwały) na niej jest napis 10k. Co to jest i jakie sa skutki urwania się tych dwuch kabelków.
Jezeli był już taki temat to prosiłbym o jakiś namiar, bo nie bardzo wiem jak to ugryźć na wyszukiwarce |
SebaE Było Daewoo Espero 1 ... Katowice | 2005-05-16 22:46:08 A jaki to jest parownik?
Może chodzi ci o cewke ssania? |
Tom69 Passek B4 Combi Piaseczno | 2005-05-16 23:00:42 To jest termistor który przełącza na gaz po osiągnięciu odp. temp. jeśli połączysz te 2 kabelki to będzie się przełączał na gaz niezależnie od temp. tylko od obrotów.
Tom |
![]() ZieMa espero 1,5 glx/ omeg ... Restarzew Cmentarny | 2005-05-17 15:25:59 To mam problem. Jak napisał Tom69 to jest termister (wyłącznik termiczny). Po spięciu na krótko przerzuca na gaz tylko po osiągnięciu odpowiednich obrotów.
Panowie z "gazowni" poinformowali mnie, że nabycie tego będzie dużym problemem. Może ktoś ma taką część na zbyciu chętnie odkupie albo ktos zna zakład który zajmuje się instalacjami Bediniego |
Tom69 Passek B4 Combi Piaseczno | 2005-05-17 15:50:34 E tam problem, mi się pourywały kabelki już prawie rok temu, zwarłem na krótko i jeżdzę
Co do zakupu nowego: spisz dane z tego termistora, w sklepie z częściami elektronicznymi zapłacisz za niego 1,5 PLN Wydłubujesz ten stary i wklejasz nowy na poxipol, tylko na czas naprawy musisz zatkać ten otworek bo płyn chłodzący będzie wyciekał
Tom |