Srubka - cos 10k na parowniku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Na parowniku mam takie coś jakby srubkę do której dochodza dwa kabelki (dochodziły bo sie urwały) na niej jest napis 10k. Co to jest i jakie sa skutki urwania się tych dwuch kabelków.

Jezeli był już taki temat to prosiłbym o jakiś namiar, bo nie bardzo wiem jak to ugryźć na wyszukiwarce

A jaki to jest parownik?
Może chodzi ci o cewke ssania?

To jest termistor który przełącza na gaz po osiągnięciu odp. temp. jeśli połączysz te 2 kabelki to będzie się przełączał na gaz niezależnie od temp. tylko od obrotów.
Tom

To mam problem. Jak napisał Tom69 to jest termister (wyłącznik termiczny). Po spięciu na krótko przerzuca na gaz tylko po osiągnięciu odpowiednich obrotów.

Panowie z "gazowni" poinformowali mnie, że nabycie tego będzie dużym problemem. Może ktoś ma taką część na zbyciu chętnie odkupie albo ktos zna zakład który zajmuje się instalacjami Bediniego

E tam problem, mi się pourywały kabelki już prawie rok temu, zwarłem na krótko i jeżdzę
Co do zakupu nowego: spisz dane z tego termistora, w sklepie z częściami elektronicznymi zapłacisz za niego 1,5 PLN Wydłubujesz ten stary i wklejasz nowy na poxipol, tylko na czas naprawy musisz zatkać ten otworek bo płyn chłodzący będzie wyciekał
Tom