MotoNews.pl

Ktory z ASO w Wawie umozliwia pobyt przy aucie w czasie napr

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
To bardzo wazny problem- szczerze mowiac ni elubie, gdy biora moje auto, jada gdzies na tyl i nie wiem co z nim robia- uwazam to za kolejny slaby punkt serwisu Hyundai.
Gdy mialem fiata, serwisowalem go w Oskarze w Ostrolece- wszystko za wielka szyba, w kazdej chwili mozna wejsc i patrzec co robia w aucie.
Napiszcie, dzieki!!!!

W zasadzie w każdym serwisie masz prawo domagać się bycia przy aucie... ale pewnie, że rzecz nie jest w tym żeby już na początku się z nimi kłucić...

Ja mam doświadczenia z 4 ASO w Warszawie, i tak:

- Renocar, ul. Olkuska - wolą jak zostawia się im auto, ale da się być w warsztacie. Jednak warsztat jako taki ogólnie ma raczej kiepską opinię.

- Połaski, ul. Zagójska - bez problemu można być cały czas obok mechanika, nie robią problemów.

- Ifamex, ul. Wawelska - również można być cały czas w warsztacie, nie dość, że mechanikom to nie przeszkadza to jeszcze można sobie z nimi pogadać Ogólnie warsztat raczej polecam, obsługa dobra, na koniec zaskakują ceną... która bywa niższa niż wcześniej ustalona

- było jeszcze ASO na Poznańskiej, ale teraz widzę, że nie ma tego warsztatu w wykazie na oficjalnej stronie Hyundaia.
Mała strata bo wypędzają z warsztatu jak mogą, nie lubią jak klient patrzy na ręce, raczej starają się zabrać auto na zaplecze bez Twojego udziału i musisz czekać w poczekalni jeśli nie dasz się wygonić do domu - przynajmniej ja tak raz miałem z Getzem, zrezygnowałem z wymiany klocków u nich, ale i tak zdążyli mi zmienić ramki na rejestracje na swoje firmowe Ci sami ludzie i taka sama polityka panowała tam równiez wcześniej - za czasów gdy był to serwis FIAT...

A propos Fiata i tego co mówisz to akurat musiałeś trafić na taki serwis.
Ja równiez wcześniej miałem Fiata (a nawet Fiaty ) i "testowałem" różne serwisy i było dokładnie tak samo jak z Hyundaiem - zaleznie od miejsca różnie podchodzono do zjawiska klienta przy aucie na warsztacie.
Tak więc nie ma reguły i moim zdaniem nie mozna uogólnić i stwierdzić że jest to słaby punkt serwisu Hyundai. Moje doświadczenia z serwisami Fiat są raczej gorsze niż z seriwsami Hyundaia

Pozdr!

[ wiadomość edytowana przez: MacTB dnia 2005-05-17 01:27:20 ]

Ja znam tylko jedno ASO:
- Bieliński, ul. Modlińska 272, inna strona
Dużego doświadczenia z nimi nie mam, ale jak byłem zmienić olej w nowym Getzie i zapytałem, czy mogę spojrzeć jak to robią, to dostałem odpowiedź: "Ależ oczywiście". Dzisiaj wstawiam auto po stłuczce do naprawy i jak narazie jestem zadowolony z obsługi.
Wielkiej szyby nie ma. Mają salon, w budynku obok blacharnio-lakiernie, w następnym budynku warsztat. Wszystko oczywiście na jednym terenie.

O warsztacie na wawelskiej słyszałem dobre opinie.

Renocar odradzam, nie bedę pisał szczegółów ale lepiej ich omijać lukiem i to duzym.

Ifamex to były diler i ASO hondy są mili ale IMHO mają poważne braki na razie w wiedzy o Hyundaiu no i bardzo słabe zaopatzrenie w części czeka sie do tygonia na pierdy które na Hynka dostaje siew ciągu jednego dnia. Inna sprawa przez telefon pan od części jeszcze ani razu na jakieś 5 prób nie znalał ceny i dostępności zawsze oddzwania po kilku godzinach ..na Hynka z miejsca mówi 4/5 przypadków.

Ale żeby nie było za wesoło to na Hynka przycinają na robociźnie kosmiczne ceny, jeśli wycena jest 400 to płacisz minimum 600. Jedno co u nich lubie to własnie kolesia ze sklepu naprawdę się zna i umie szukać, na warsztacie wymieniali mi kiedys tuleje met-gum z tyłu i wypuścili bez zrobienia geometri z tyłu ...oczywiście kręcili śróbą która ją zmienia i na oko sobie ustawili pewnie - jak dla mnie w ASO to żenada.
Poczekalnie maja przy warsztacie ale szyba prawie wenecka co bys za duzo nie widział i raczej wyganiają z warsztatu powołując sie na BHP heheheheheh

Co do hyundai bielinski to nie polecam robienia tam napraw po stłuczce!!! Mi porysowali prawe drzwi (tapicerke) gdy im o tym powiedzialem to facet malo szalu nie dostal i zaczal mnie oskarzac ze to bylo i ze to nie oni. A malowanie porysowanych drzwi tez im nie poszlo za dobrze.
Ale zgadza sie pozwalaja tam isc ogladac samochow.
Na Hynka również nie mają nic przeciwko (ostatnio isntalowalem tam gaz i mam raczej dobre wspomnienia).
Ale co do przegladów to polecam robienie ich poza Warszawa sa tam znaczie tansze.

zgodnie z wytycznymi HYUNDAIA przed przyjęciem auta powinni iść razem z Toba i obejrzeć całe auto i pozaznaczac na formularzu wszystkie zarysowania, odpryski itp. na Twoim aucie

oj to u mnie by się zeszło troszkę

Pytałem w Kobyłce w ASO Sobański powiedzieli że najlepiej zostawić auto , bo potrwa to 3-4 godziny. Dziwnie długo i chyba to jest odstraszające by gnic tam 4 godziny.

POdążaj zawsze swoją drogą

standardowy przegląd w ASO powinien trwać minimum 2 h