| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2005-05-16 23:59:41 A może dać sobie spokój z automatem ? |
vikens Opel OMEGA Caravan Goleniów | 2005-05-17 00:03:19 no co ty !! automat to sama przyjemnosc, mam jeszcze dwa auta tylko ze z manualna skrzynia i sa be nie wsiadam woogle ![]() |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2005-05-17 00:10:44 No cóż Vikens życzę powodzenia, kiedyś reanimacja skrzyni automatycznej w VW Vento kosztowała ponad 5 tys., a polegała praktycznie na wymianie całych bebechów na nowe. |
KOLIBERk LOB SYMPATYK S63 + G65 Londyn | 2005-05-17 12:23:32 czesc!
Ja powiem tylko tyle, ze ASB w Oplach jest dosc wytrzymala. A jezeli znajdzie sie "fachowiec", to moze ja zalatwic w miesiac. Ja mialem Vectre A z 91r, ktora teraz ma przejechane 387tys km. Silnik i ASB sa w dobrym stanie. W skrzyni nie wymienialem oleju, ba, nawet nie musialem go uzupelniac. A silnik do tej pory jest nie ruszany. Autem przejezdzilem 6 lat, zrobilem ponad 200tys km. Teraz jezdzi nim mamuska i jest bardzo zadowolona. Nie ma wygodniejszej rzeczy w aucie, jak wlasnie automat. Dlatego nastepne moje auto, to wlasnie Omega MV6 w automacie. Ktora pewnie przesmigam ponad milion km. Automata naprawde jest ciezko uszkodzic, jezeli bedzie sie spelnialo pewne warunki, to automat jest nie do zdarcia i oczywiscie przedluza zycie silnikowi !! Co niektorzy o tym fakcie zapominaja. A co do naprawy juz zwalonej skrzyni to lepiej bedzie chyba kupic inna, kompletna uzywana np. na Ebay.de Automat 3.0 V6 73tkm 449Euro |
fryzjer OPEL OMEGA B KOMBI warszawa | 2005-05-17 23:19:26 jak naprawiałem swoją to magik powiedział że około 800 zł kosztuje zestaw naprawczy do mojej skrzyni nawet mi namiar dał ale gdzieś posiałem |
abacus Omega25TD Kutno | 2006-06-22 23:28:53 Witam.
Pewnie temat juz dawno nieaktualny i zapomniany ale akurat go przerabiam. Mam u siebie magika który podjął sie naprawy mojej skrzyni AR25 Okazuje się że tarczki nie sa drogie jak ktoś niżej napisał ale kosztują 12,60 szt tyle samo mniej więcej przekładki a komplet uszczelniaczy to koło 400 do tego dochodzi olej. W sobote odbieram auto to napisze wrażenia. ja miałem juz tragedie z tą skrzynią, zacinały sie biegi wysprzęglała nagle i ruszyć miała już ciężkawo. Tarcze popalone doszczętnie i pokruszone. A części można dostac np. www.samko.pl Zobaczymy |