Naprawiam tylne hamulce, porady szukam!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wymieniłem już komplet sprężyn i mocowanie szczęk, szczęki i bęben! Tu polecam gorąco cenowo sklep przy waryńskiego wawa! Ale tu pojawił się PROBLEM, bo zagapiłem się i nie kupiłem łożysk i bieżni do łożysk bo bębny są gołe i wesołe .
Pytanie: Czy można wybić jakoś stare bieżnie i założyć stare łożyska (nie wyglądają na zaorane) czy koniecznie nowe i jak to się "wbija"?
pozdr
ceny: bębny 260 para
komplet naprawczy (sprężynki) na oba koła 53
łożyska SKF i (mam nadzieję z ) bieżnie 240 oba koła (w OMC 240 jedno koło hi hi hi la oryginale)
jak znajdziecie taniej piszcie!! bo długo szukałem

Gdzie dokładnie jest ten sklep. Waryńskiego może długa nie jest, ale warto wiedzieć.

Mozesz wybic stare ,tylko uwazaj by ich nie uszkodzic.

~kpl zestaw naprawczy do kola tyl ,lozyska 2szt tam przychodza na jedno kolo stozkowe w sklepie gdzie sie zaopatruje SKF to ok 70zł !

pzdr

no tak ale to nie tylko łożyska, tylko jeszcze dwie bieżnie do łożysk.
a wybić nie bardzo można bo jest taki śmiszny próg i brak dostępu do tulej. cholera nie będzie łatwo, wolę kupić nowe.
sklepik jest na odcinku między rondem jazdy konnej a pl unii lubelskiej (vis a vis politechniki) InterCa blabla rs

Te bieżnie są w kpl. z łożyskami i simmeringiem, 1kpl. = 1 koło.
Taniej niż 120 za SKF nie znalazłem, w Wawie oczywiście

A ja znalazłem. Za cały komplet na jedno koło zapłaciłem chyba ok.80-90 PLN. Sklep znajduje się na Alejach Jerozolimskich pomiędzy Ursusem, a Michałowicami. Z tego co pamiętam jest czynny do 17 w tygodniu.
Gdybym wiedział jak to bym wstawił tu mapkę.

Mapka w profilu.

[ wiadomość edytowana przez: tomcat dnia 2005-05-17 18:38:24 ]

a ja przypomne ze w klubie mamy Slawasa1 ktory prowadzi sklep z czesciami do forda i tak dla przykladu za lozyska SKF placilem po 80pln za bebny 100 za sztuke a w paczuszcze przyszedl komplecik z nabitymi juz lozyskami

generalnie bieżnie do łozysk można wybić dość łatwo... gorzej jest z wbiciem nowych, by równo szły, ale ja sobie z tym poradziłem... jak masz odrobinę cierpliwości to spokojnie bierz młotek i jakś płaskownik w lapę....

proponuje do nabijania lozysk tulei w wahaczach uzywac prasy hydraulicznej - w kazdym miescie taka sie znajdzie a koszt 5pln od lozyska czy tulei nie zrujnuje kieszenia a napewno zapewni wlasciwe osadzenie ww

Dokladnie jak pisze PUNIU. A co do slawasa, to takze kupowalem kilka rzeczy i ceny konkurencyjne, nawet bardzo

Nigdy nie robiłem łozysk w Essim 90+, ale do wybijania w Mk3 używałem drewienka, a do wstawiania bieżni - prasy.

Praweda jest taka że wielkie dzięki i udało mi się bez problemu po waszych radach!!
The end
(piszczy ręka )