Pytanie o alufelgi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Sorki za może amatorskie pyt, ale mógłby mi ktoś wyjaśnić oznaczenia felg?
5J x 14 H2 ET 30
Podobają mi się felgi:
  • FELE 1

• FELE 1

• Chodzi mi, czy nie będą za cienkie dla opon: 185/60 R14.

Dzieki z góry za odp
    Pozdrawiam
    BziKu

Felga o szerokości 5 cali, 14 cali średnicy obwodu, odsadzenie tarczy koła (czyli tam gdzie się przykręca) od osi felgi 30mm (na zewnątrz).

Cytat:
    2005-05-17 21:18:38, WilK pisze:
    Felga o szerokości 5 cali, 14 cali średnicy obwodu, odsadzenie tarczy koła (czyli tam gdzie się przykręca) od osi felgi 30mm (na zewnątrz).

Dzieki za odpowiedź.
    Jeszcze mam jedno pyt, jakie będą najlepsze parametry felgi do opony 185/60 R14?

Pzdr
    bziku

dokładnie tak jak piszesz 185/60 14cali

Czyli wnioskuje, że te felgi będą pasować po oponki 185/60, ale czy nie będą za wąskie (felgi). Większość felg do essiny maja szerokość 5,5 lub 6.
    I jak to jest z tym ET.... ?
    i jaka powinna być średnica otworu centarlnego?

bziku

Cytat:
    2005-05-17 22:28:44, bziku pisze:
    , jakie będą najlepsze parametry felgi do opony 185/60 R14?

6j x 14" ET 40 lub 41.

Cytat:
    2005-05-17 22:28:44, bziku pisze:
    Dzieki za odpowiedź. Jeszcze mam jedno pyt, jakie będą najlepsze parametry felgi do opony 185/60 R14? Pzdr bziku

Szukaj lepiej 6J, na 5J będziesz miał efekt balonu (wąsko przy feldze i balon w okolicy środka wysokości opony)...

A średnica osadzenia to 63mm.

Dzieki wielkie za info!!

Troszke mnie oświeciło,
    Szukam felg: 6J*14H2 ET 40, 41 o średnicy 63mm

A jeszcze jedno pyt. co do tego ET40 i 41, czy takie powinno być, czy musi być, bo sporo jest felg odpowiadających parametrom, ale mają inne ET, np:
    felgi - co o nich sądzicie?
    No i tam jest podana średnica osadzenia jako przedział??

Pozdrawiam

Im mniejsze ET tym bardziej koło wystaje na zewnątrz. I na odwrót. ET38 też da radę.

Nielepiej kupić nowe, ja kupiłem w netcar nowe felgi DOTZ Imola za niecałe 1000zł i jestem zadowolony i mam pewność że nie są prostowane.

Nie każdego stać na 1000 zł. Mało tego, nie każdy ma 50 zł na skłądkę Klubową

Rozumie Prezesie, że to aluzja do tego że ja tej składki nie płacę, ale zastanawiam sie nad tym a jestem tu dopiero od niedawna więc muszę narazie zobaczyć czy jest poco tą składkę opłacać. Do tej pory jestem mile zaskoczony tym co się dzieje na ty forum, więc może niedługo.

Ależ to nie było do Ciebie osobiście. Jakkolwiek znam przypadki braku pieniędzy na składkę, a "wczoraj kupiłem sobie audio za 3000 zł" przykładowo