MotoNews.pl

Pytanie do poznaniaków

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam. od ok 2 tygodni męcze się ze zdobyciem kolektora wydechowego do mojej omy. Oczywiście pękł (2.0 16V), i to całkiem nieżle. Jedno pęknięcie 12cm, drugie ok 3cm. Próbował pospawac to jakiś magik, ale odrazu pekało na nowo. Szukałem używanego całego, ale na taki nie tarfiłem( oprócz tych 4 które miały być całe a okazały się peknięte lub pospawane i pomalowane). Aby straciłem czas i kase na przejażdy. Jade na giełde do Poznania w czwartek, jak nic nie kupie, to chce jechac do jakiegoś fachowca na terenie Poznania. I moje pytanie. Czy mozecie kogos polecić. Ponoć na ul. Głogowskiej jest jakas firma co zajmuje się spawaniem żeliwa zasiarczonego (czyli kolektory wyd.) wie ktos coś o tym???? prosze o pilną odpowieź
Oma czeka rozebrana już 14 dzień, a ja jestem uziemiony, jak nic nie załatwie to chyba kupie nowy... ale to drogi sport

Jak nie dostaniesz na gieldzie to zadzwon do tego goscia 061- 825-45-94, zajmuje sie nowymi i uzywanymi czesciami do Opla.

nawet nie wiesz ile problemów sprawia kolektor dla zwykłych mechaniorów spawanie na zimno gwarantuje pęknięcie kolektora i u ciebie pewnie tak było tylko spawanie na rozgrzany kolektor może zaznaczam "może" pomóc ale nie gwarantuje długiej jazdy hałas i spaliny pod kabine proponuje kupić używany za rozsądną cene ja właśnie uporałem sie z tym.... na rozgrzany miałem na myśli podgrzany i przygotowany przez spawzcza potem jeszcze obróbka tego spawu

Nie baw się w spawanie. Chyba że musisz z braku całego.
A jeśli spawać to tak jak radzi Fryzjer.
Jeśli kupisz używkę to koniecznie daj do splanowania na szlifierni żeby powierzchnia styku z uszczelką na głowicy była równa i kup uszczelkę nowej generacji taką pogrubioną warstwową.
Przerabiałem temat u siebie. Teraz szukam wykonawcy kolektora rurowego.
Na Allegro widziałem wystawiony kolektor.O! Hehe gość z Poznania sprzedaje Tu link do aukcji
Powodzenia

[ wiadomość edytowana przez: Zbynio dnia 2005-05-18 20:23:35 ]

Wiem, że u Mądrego trochę używkami w dobrym stanie handlują.

Nr wlasnie podalem do Madrego

No widzisz gepardzik, nie sprawdzałem.

witam. ślusarz próbował spawać na gorąco. Kolektor wygrzewał w piecu, a potem spawał. Ale zaraz pękał w tym samym miejscu. Próbuje kupić używke, ale jest ciężko. Jak pisałem mogłem kupić żekomo całe kolektory już chyba z 4 sztuki. Ale po dokładnych oględzinach okazało się że były juz spawane lub sa pęknięte. Byłem na giełdzie w Lubinie nikt nie miał. ZAstanawiam się nad kolektorem od Vectry lub astry opc (ponoć teżz pasuje). Pasuje tez od Deowoo, ale trzeba by przerobić dwururke; jest to łatwiejsze od zrobienia kolektora od zera na zamówienie.

i jeszcze jedno. jaki ma być moment dokręcenia nakrętek kolektora wydechowego?

Mam dla Ciebie kolektor. 100% sprawny.
Koszt 300zł + koszty wysyłki jakieś 25 zł
Jeśli chcesz to dzwoń (076) 8331458 lub 603566280
Jak się pospieszysz to jutro masz. Możesz zamówić odrazu splanowanie (ok 90zł) wtedy z dzień dłużej.
Pamiętaj żeby go ewentualnie u siebie splanować i kup uszczelkę warstwową.
Powodzenia

więc na giełdzie był tylko jeden za 350zł, uzywany. No i dwa pekniete za 150zł szt. Jak mam dac za uzywany 3 stówy to wole dołozyć i kupic nowy. Nikt nie daje gwarancji że uzywka nie peknie za 1miesiąc, nowy wiem że przeczyma jakiś czas. dzieki za zaintersowanie, szczegulnie dla geparda, zadzoniłem do gościa co jego numer podałeś, w ciągu godziny załatwił nowy. Co ciekawe w ASO czekał bym za nowym 6dni

Cytat:
2005-05-22 20:51:08, czacha pisze:
dzieki za zaintersowanie, szczegulnie dla geparda, zadzoniłem do gościa co jego numer podałeś, w ciągu godziny załatwił nowy. Co ciekawe w ASO czekał bym za nowym 6dni

Lob to Lob i nie ma to tamto

Pozdrawiam