| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
gadas Renault Scenic Piaseczno | 2005-05-18 07:53:17 Witam,
Po ilu kilometrach najbezpieczniej jest wymienić rozrząd w Espero 1,5GLX, które jeździ na gazie? pzdr |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-05-18 07:58:47 Czy z gassem, czy na Pb, rozrząd zmieniamy co 60kkm.
Gaz nie ma tu nic do rzeczy. |
gadas Renault Scenic Piaseczno | 2005-05-18 09:07:36 Dzięki. Uspokoiłeś mnie.
Zapytałem, bo słyszałem o tym, że na gazie pasek jest bardziej obciążany i w związku z tym szybciej się zużywa. pzdr |
kc Espero 1,8 CD gass Rumia | 2005-05-21 16:36:23 Żeby pozbyć się szarpnięć, zmień sposób przełączania na gaz - jeśli ustawisz na zmianę na gaz przy obrotach malejących - praktycznie nie będziesz odczuwał momentu przełączania |
Petersen Klubowy Weteran Mercedes cls shootin ... Białystok | 2005-05-22 12:30:26
ewentualnie jedz do gazownikow i niech na kompie ustawią Ci czas nakładania fazy gaz/benzyna czy jak to sie nazywa - ten parametr tez sie ustawia, ja swego czasu jezdzilem co tydzien az mi dobrze to wyregulowali i nie czuje praktycznie przejscia z benzyny na gaz i faktycznie jest jak przy spadajacych obrotach |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2005-05-22 12:44:31 Nie we wszystkich instalkach da się to wyregulować, u mnie nie da się do kompa gazowego podpiąć komputera (nie ma interfac'u). |
Janow signum1.9/corsa1.4Si Kraków | 2005-05-22 13:07:26 Mam kompa STAG2-W... jedyne co sie udało podkęcic to obroty przełaczenia ![]() |
Rysiek2 Dzierżoniów | 2005-05-24 21:47:03 Gazownicy na espero oszczędzają i wstawiają zwykły przekaźnik do wyłączania wtryskiwaczy zamiast jednopunktowego emulatora który umożliwia ustawienie czasu wspólnej pracy gazu i benzyny.To zawsze będzie prowadziło do szarpnięć niezależnie czy ustawią przełączenie na gaz przy wzroście czy spadku obrotów.Jedynym rozwiązaniem jest miękie i trochę opóźnione puszszczanie sprzęgła.Przekaźnik ma tą zaletę że nigdy nie ma możliwości strzału .Gaz pojawia się w chwilę po wyłączeniu wtrysków-stąd szrpnięcie.Emulator to też przekaźnik tylko z regulowanym czsem wyłączenia i dodatkowymi rezystorami oszukującymi komputer samochodu.W espero jest możliwe stosowanie przekaźnika bo wszystkie wtryski pracują równolegle-jednocześnie.Zawsze szrpanie układem rozrządu obniża jego jakość.O ile, to nikt chyba nie wie.Do awarii lub wymiany.Napewno 60kkm to bezpieczna granica. |