Gaz w Skodzie Felicji 1,6i - plastikowy kolektor - POMOCY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie w Felicji 1,6 na jedno punkcie z 1998 jest plastikowy kolektor, i tu pojawia sie problem poniewaz zalozenie LPG jest strasznie drogie, Jka rozwiazac ten problem?? Z jakiego auta dopasuje kolekror?? PILNE

Widziałem gdzies firmę która sprzedaje dorabiane metalowe kolektory, tylko nie pamietam jej adresu www

w tym silniku (jeżeli to monowtrysk) to bez wachania założyłbym II generacje bez wymiany kolektora. Mało prawdopodobne żeby szczelił gaz przy monowtrysku. Tak myśle ale fachowcem nie jestem.

wiem ze ten temat strasznie stary ale wlasnie strzelil mi kolektor w feli 1.6 - mialem instalacje II gen Lovato ;-(
koszt nowego kolektora 1400 zl ;-(
na szczescie znalazlem uzywke.
dodatkowo strzal rozwalil listwe paliwowa tak wiec stanowczo odradzam II generacje

Cytat:
2007-02-14 18:33:56, ziger pisze:
wiem ze ten temat strasznie stary ale wlasnie strzelil mi kolektor w feli 1.6 - mialem instalacje II gen Lovato ;-( koszt nowego kolektora 1400 zl ;-( na szczescie znalazlem uzywke. dodatkowo strzal rozwalil listwe paliwowa tak wiec stanowczo odradzam II generacje

popieram.

A tak swoją drogą, jesteś absolutnie pewien ( CarvMachine), że twoja Skoda ma jednopunkt? na 100 % ?

witam, radze się zdecydować na tańszą sekwencje, lub dalej jeździć na benzynie.
przeliczyć ile km robi pan, jak długo planuje go mieć i zdecydować.
profilaktyczne wymiany świec, kabli, no i obawa- szczeli czy nie,,,- nie ma sensu.
pozdrawiam

Tylko jest pytanie ? jak założyć sekwencję do jednopunktowego wtrysku,raczej jest to nierealne.
Jeśli jest to jednopunkt to tylko i wyłącznie tzw.wtrysk ciągły liniowo np.firmy Landi Renzo IGS

A nawiasem mówiąc to nie spotkałem się w Skodzie Felicji 1.6 z wtryskiem jednopunktowym ,i z tego co wiem występuje tam wtrysk wielopunktowy MPI.
Pozdrawiam

Dokładnie 1.6 to wielopunkt... jednopunkcik to może być fela 1.3 na Boschu... ale jest też 1.3 wielopunktowa... :

Ten silnik to stara konstrukcja volkswagena. Może da się wymienić kolektor na aluminiowy z jakiejś starszej wersji tego silnika?

Cytat:
2005-05-18 15:57:22, CarvMachine pisze:
Panowie w Felicji 1,6 na jedno punkcie z 1998 jest plastikowy kolektor, i tu pojawia sie problem poniewaz zalozenie LPG jest strasznie drogie, Jka rozwiazac ten problem?? Z jakiego auta dopasuje kolekror?? PILNE

Bez przesady ceny sekwencji nie są drastyczne, na pewno jest tam plastik tabela kolektorów.
Ale decyzja należy do Ciebie.
Pozdrawiam.