MotoNews.pl

Pasek rozrządu DAYCO-opinie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak wyżej czy ktoś zakładał i jeździ jak z wytrzymałoscią jakieś opinie z praktyki.

Archiwum !
Kolego - to jest najtańszy pasek i tyle.
Jak pytasz się o wytrzymałość, to zakup parę zeteców dla klubu do testowania pasków

tak jak Skolmi pisze, to jest jeden z najtańszych pasków, a moja opinia jest taka że raczej akurat na tym elemencie to ja bym nie oszczędzał aż za nadto.

jeśli chodzi o częsci tzw zanmienniki to kilka firm robi te częsci do pierwewszego montazu.więc jeśłi chodzi o znane firmy to mozna stosowac bez problemu. dayco jest dobrą firma więc spokojnie możesz go założyc i wytrzyma tyle co taki który kupisz w serwisie. i tego się panowuie trzeb a trzymac.ja osobiście tak robię a ceny wiadomo niższe .pewne częsci mozna kupic gorsze ale pewne trzeba wręcz jest to wskazanelepsze. i tyle w tej kwestii

Od początku sierpnia Elit Polska wprowadziła do swojej oferty produkty firmy Dayco.

Są one dostępne zarówno w centrali jak i sieci oddziałów firmy Elit (obecnie 11 filii).

W ofercie Elit Polska znajdą się paski rozrządu, paski klinowe, paski wieloklinowe oraz komplety rozrządu: pasek rozrządu. Wkrótce w ofercie dostępne 159 referencji pasków rozrządu 242 referencje pasków wieloklinowych, 107 referencji pasków klinowych, 50 referencji kompletów rozrządu.

Produkty Dayco, obok pasków Gates i Conti tworzą w Elit pełną ofertę w tej grupie towarowej.

Dayco jest jednym z trzech największych producentów (obok Gatesa i Conti) dostarczającym swoje systemy przenoszenia napędu na pierwszy montaż dla producentów aut. Szczególnie duży udział ma w zaopatrzeniu Fiata oraz producentów francuskich: Renault, Peugeota, Citroena. Asortyment produktów Dayco dla rynku części zamiennych pokrywa ponad 97% parku samochodowego europejskiego i pozaeuropejskiego.

Wszystkie zakłady produkcyjne Dayco, niezależnie od ich lokalizacji spełniają warunki norm jakościowych określonych przez certyfikaty międzynarodowe ISO 9000, ISO 9001, ISO 14001. Ponadto Dayco posiada specyfikację ISO/TS 16949 będącą połączeniem wymagań branży motoryzacyjnej w zakresie pierwszego wyposażenia według takich norm jak QS 9000 (rynek amerykański), VDA 6.1 (producenci niemieccy), AVQS94 (Fiat), EAQF (rynek francuski).

Darek - ty to wszystko z pamięci

zapytaj Krzyśka ( podwieszony wątek o sklepie -org NoSeK ) Krzycho nie odmówi Ci pomocy....

Dayco czy Gatesa do 16V nie polecam

Cytat:
2005-05-20 20:44:48, Sinuspi pisze:
zapytaj Krzyśka ( podwieszony wątek o sklepie -org NoSeK ) Krzycho nie odmówi Ci pomocy.... Dayco czy Gatesa do 16V nie polecam

gatesa nie polecasz? a ciemu to?

to jaki pasek zalozyc do 1.6 16v

A ja juz mam 2 pasek Gatesa i nic sie z nim nie dzialo i nie dzieje

Ja sie zapytam o to samo co Slawas1 - dlaczego Sinusku nie polecasz Gates'a - osobiscie miales z nim problem, czy zaslyszales?

...no właśnie, osobiście uważam że gates /poza fordowskim/ jest najlepszy i naprawdę pewny, poza tym również contitech jest ok

Cytat:
2005-05-21 10:12:01, slawas1 pisze:
gatesa nie polecasz? a ciemu to?

[ wiadomość edytowana przez: Sinuspi dnia 2005-05-24 18:28:41 ]