Pryska olejem tylko niewiem skąd[f 126]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ostatnio pojawia mi się olej tylko nie wiem skąd wszystko suchutkie, może ktoś ma jakieś propozycje co sprawdzić?
miejsce w którym pojawia się ten olej jest bardzo dziwne mianowicie przed sprężyną mocującą silnik do belki...
uszczelka pod pokrywą zaworów szczelna jak cholera i spod korka też napewno NIE...;(
FOTO NR 3 W PROFILU

[ wiadomość edytowana przez: specWROC dnia 2005-05-19 23:09:13 ]

Jeśli okolice rozrządu to może sprawdź zimering (uszczelniacz) na wale. Ja miełem ostatnio taką przypadłość-kapał olej na postoju a jak jechałem to wsztkim z tyłu zalewałem nim szyby
Koszt 7zł, jeden sylikon czerwony,uszczelka na pokrywę rozrządu... wiem bo wczoraj wymieniałem

jakiego rozrządu przecież rozrząd jest pod sprężyną a na zdjęciu widać że chodzi mi o blache którą obudowana jest sprężyna...

No to inaczej napisze... za belka a pod sprężyną jest koło pasowe za którym jest właśnie uszczelniacz wału. Teraz jak Ci leje z tego uszczelniacza to dostaje się olej na te koło poczym siła odśrodkowarozbryzguje cały olej po komorze...i wogóle gdzie się da. Może u Ciebie akurat leje w te miejsce
Poza tym to jest moja propozycja i sam musisz to wszystko sprawdzic

według mnie to może być wyciek spod aparatu zapłonowego

Mi pluło olejem w to samo miejsce (i wogole cala belke w okolicy kola pasowego...), gdy podwinela mi sie do srodka dolna membrana z pomki paliwa i plulo olejem przez dziurke w tej przekladce pomiedzy dolna a gorna czescia pompy.

Wlacz silnki i zobacz czy nie cieknie przypadkiem z tych dziurek.

pozdr.

Według mnie aparat i pompka odpadają. Rallyman może mieć racje. Mnie wyciekało z drugiej strony (od koła zamachowego na zimmeringu) i też nie potrafiłem tego zlokalizować

Sprawdź gwizdek tj. taką przewierconą śrubkę w głowicy jeśli ona jest mokra to uszczelka pod głowicą padła

[ wiadomość edytowana przez: pavlus dnia 2005-05-20 13:21:32 ]

dokladnie-jak wydmuchalo uszczelke pod glowica to nie raz moze az zygnac z gwizdka na belke lub klape

W tamtym meisjcu to zawsze koło pasowe puszcza kombinuj jak teraz.