Jak to jest z airbagami?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam gorąco!
Spodobała mi się Toyotka Avensis z roku 2002, silnik 1.8 (129KM). Stan super, mały przebieg. Jeden mnie tylko dręczy problem: właściciel (komis) twierdzi, że autko ma 6 poduszek. A ja widzę airbagi kierowcy, pasażera, u góry napisy coś o kurtynach, ale na boczkach foteli żadnych napisów w stylu "Airbag". Powinny być napisy na fotelach, czy też niekoniecznie i to nie świadczy o braku poduszek? Pozdrawiam.

Hmm, o ile wiem, nie montuje się samych kurtyn bocznych, bez bocznych poduszek w fotelach. Napisy na fotelach powinny być, ale można jeszcze sporawdzić kable pod fotelami.

Ktoś chyba kłamie.

a) czy oszukańczy jest napis o kurtynach (wtedy są tylko airbagi kierowcy i pasażera)?
b) czy fotele zostały wymienione na inne, bez poduszek bocznych?
c) czy istnieje wersja wyposażenia o której nie wiemy?

Spróbuj może spytać w Toyocie, tylko nie wiemy z jakiego rynku pochodzi Twoje upatrzone autko

Autko jest z Reichu, początek (marzec) roku 2002. Ma radio z CD, klimę (pół)automatyczną i takie ustrojstwo między fotelami, które się zowie Parkboy czy jakoś podobnie. Chyba nie działa, albo nikt nie wie, jak to uruchomić. Po dokładnym przeszukaniu forum znalazłem wypowiedż, że jakiś napis moze być gdzieś nisko, koło pokręteł regulacji fotela. Jutro przyjrzę się dokładniej fotelowi. Dzięki.
A bryka jeździ niemożliwie. Ale cóż ja, po przesiadce ze starej Astry mogę powiedzieć innego.

U mnie w Corolli tez jest 6 jaskow. Gdyby nie badziewne NAKLEJKI (!!!) na plastikowym elemencie fotela pasazera i kierowcy, to nawet nie podejrzewalbym, ze poduchy w nich tkwia! Zreszta owe badziewne naklejki juz zerwalem....strasznie mnie irytowaly, bo sie jakos dziwnie powycieraly i pachnialo tandeta...... Mysle,ze Jackal ma racje. Jak sa kurtyny, to sa i boczne. Dowodem na kurtyny powinny byc informacje na przednich slupkach, choc oczywiscie bywa roznie.Pozdowienia i zycze przemilej i bezawaryjnej eksploatacji furki.