MotoNews.pl

Dynamiczne wyważanie wałów korbowych

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Na targach tuningu przez przypadek nadziałem sie na goscia z Warszawy który chciał zareklamować swoją firme. Wiec pisze tu adresy i telefony do tej firmy, bo wiem że ktoś już o to na forum pytał, może komuś pomoże
NOWOCZESNA OBRÓKA SILNIKÓW
PIOTR MOŁONIEWICZ

ul. Krasnogrodzka 5
03-214Warszawa
tel.:022/674 15 11, 674 72 10

BRONISZE
ul. Poznańska 81
05-850 Ożarów Mazowiecki
tel.: 022/721 14 71

ul.Ogrodowa 1
07-300 Ostrów Mazowiecki
tel.:029/ 746 84 94

ZAKRĘT Gmina Wiązowna
ul.Trakt Brzeski 117
tel.:o22/773 23 54

Pozdrawiam

mały edit: Ul. Krasnobrodzka 5
dodam też że taka usługa do tanich nie należy - za wyważenie wału od F132 chcieli coś ok. 300zł. przynajmniej usprawiedliwia ich to że uważani są za jeden z najlepszych zakładów obróbki silników w regionie

p.Kus ceni sobie ta usluge na poziomie 120-150pln za 4 cyl rzedowke fiata polecam

Cytat:
2005-05-22 19:17:46, Qba pisze:
p.Kus ceni sobie ta usluge na poziomie 120-150pln za 4 cyl rzedowke fiata polecam

możesz jakieś namiary na niego dać ??

Kuś J. i W. Warsztat Samochodowy
32-004 Staniątki 503 gm. Niepołomice,
woj. małopolskie, pow. Wieliczka
tel. (012) 281-88-81 fax. (012) 281-88-81

znacie moze jakis warsztat tego typy oferujacy taka usluge w okolicach Gdańska, Trójmiasta???? Bede bardzo wdzieczny!!!!

krasnobrodzka jest dobrym warsztatem obrubki silników itp.
mają nowoczesne maszyny
za wywazenie koła zamachowego razem z wałem w maluszku krzyczą 70 zł to chyba nie jest drogo ale ja mam to za 50
popireram ten warsztat znają się na zeczy nawet docisk zaznaczyli w którym miejscu przykręcać

jak ktoś jest ciekawy - niech sobie "wyklepie" adres strony internetowej www nos motoogloszenia pl

zmieniłem - po uwagach

[ wiadomość edytowana przez: Yerrusek dnia 2005-05-24 12:39:38 ]

No jak by nie patrzec ciekawy link..... Trzeba by się skontaktować, pogadać i cenach i upaść na kolana po rozmowie

Cytat:
simon_pg
Wysłany: 2005-05-24 12:18:08

No jak by nie patrzec ciekawy link..... Trzeba by się skontaktować, pogadać i cenach i upaść na kolana po rozmowie

baaardzio ciekawy simon_pg
wogóle mnie zastanawia - co takie ciekawego w linku widzisz - dla mnie nic nie ma ciekawego - ot zwykły sobie link

kto zainteresowany - ten dzwoni - a może już dzwoniłeś i upadłeś na kolana

a na kolana odnośnie czego?? nie kumam...
link jak link zwiazany z tematem...
zadnych sprośnych fotek i wogóle...
zadnych obiecanek mega przeróbek niewidze...

co ma powalić na kolana? ceny? czy jak..

Wszystko git, tylko niestety w żadnym zakładzie NOS, po szlifie wału nie rozbrokowują go i nie czyszczą kanałów olejowych. Na moje pytanie dlaczego tego nie robią , dostałem odpowiedz że nie ma takiej potrzeby , a tak pozatym to oni nie mają czasu na takie rzeczy i że jak chcę to mam sobie to sam zrobić. Byłem na Krasnobrockiej, Parowcowej i Białołęckiej ( w każdym oddawałem wał do szlifu , 2x polonez, 1x fiat dohc). Do pozostałych dzwoniłem. Wszędzie ta sama odpowiedz : rozbrokuj se pan sam. A każdy wał był brudny w środku, musiałem sam go czyścić.
Jedyne co dobrze robią to wyważanie .
Generalnie to oni są jak fabryka - robią masówkę.

Dzisiaj odebralem fanty od p.Kusia (Staniatki). Za szlif + wywazenie walu + wywazenie i toczenie kola + wywazenie korb (dwie osobne masy) + wywazenie tlokow dalem 300 zl. Czyszczenie tez polecil mojej osobie

Cytat:
2005-06-09 13:31:50, yapko pisze:
Dzisiaj odebralem fanty od p.Kusia (Staniatki). Za szlif + wywazenie walu + wywazenie i toczenie kola + wywazenie korb (dwie osobne masy) + wywazenie tlokow dalem 300 zl. Czyszczenie tez polecil mojej osobie

a nie orientujesz sie ile mniej by kosztowalo bez wywazenia i toczenia koła?

Za 4 cylindry mniej wiecej tyle samo bo wlasnie ta usluge mialem jakby gratis. Ale za dwa cylindry powinno byc taniej, szczegolnie korby i tloki przez pol ceny (u mnie 150 zl), szlif walu tez chyba taniej do malca (ja placilem 120 + 60 wywazenie ale ostatecznie bylo 150 za wszystko, razem z kolem).