Espero na 15

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

fotki sprzed tygodnia... bo na razie auto znów na zimówkach.... te alu muszę wyprostować....

pozdro

[ wiadomość edytowana przez: Kolber7 dnia 2005-05-23 12:21:28 ]

felgi jak felgi a tak z ciekawosci to ile dales?? bo moze nie warto sie ladowac w prostowanie i lepiej sie ich pozbyc..luzna uwaga

Cytat:
2005-05-23 14:46:57, qbaj pisze:
felgi jak felgi a tak z ciekawosci to ile dales?? bo moze nie warto sie ladowac w prostowanie i lepiej sie ich pozbyc..luzna uwaga

850 z oponami..... dużo.. ale miały być proste... oponki są w miarę ok....

Cytat:
2005-05-23 14:54:09, Kolber7 pisze:
850 z oponami..... dużo.. ale miały być proste... oponki są w miarę ok....

lepiej sprawdz date produkcji tych opon..bo jak opony sa tak samo ok jak mialy byc felgi to moze byc nieciekawie..ja sie wyleczylem z checi kupienia uzywanych alusow..

Cytat:
2005-05-23 14:58:09, qbaj pisze:
lepiej sprawdz date produkcji tych opon..bo jak opony sa tak samo ok jak mialy byc felgi to moze byc nieciekawie..ja sie wyleczylem z checi kupienia uzywanych alusow..

2002 bodajrze grudzień

[ wiadomość edytowana przez: Kolber7 dnia 2005-05-23 15:07:12 ]

Bez tych diekielkow wygladaja lepiej takie moje zdanie. I jeszcze jedno wspulczuje ci bo ja mialem podobne. Chodzzi mio ich czyszcenie szczoteczka do zebow

Cytat:
2005-05-23 19:46:18, Bartek1112 pisze:
Bez tych diekielkow wygladaja lepiej takie moje zdanie. I jeszcze jedno wspulczuje ci bo ja mialem podobne. Chodzzi mio ich czyszcenie szczoteczka do zebow

z dekielkami wg mnie ładniej... ale fakt to kwestia gustu..... nie będę jednak tych dekielków zakładał bo mi je rąbną...... dlatego już gadałem z qmplem i ma mi wytoczyć dekle z aluminium, na które przykleje znaczki DU

pozdro

Jeszcze jedno pyanko co za idijota nabij tobie odwarznik na fel;ge aluminiowa. Przeciesz wiadomo z ena felgi aluminiowe odwaniki sie przykleja. A ja juz tak bardzo chial go zaczepic to mogl od wewnetrznej strony felgi a nie na zewnatrz

widzialem tez w niemczech alusy z nabitymi odwaznikami od zewnatrz...tez sie zdziwilem ale widac nie tylko nasi maja takie pomysly

Cytat:
2005-05-23 21:29:51, Bartek1112 pisze:
Jeszcze jedno pyanko co za idijota nabij tobie odwarznik na fel;ge aluminiowa. Przeciesz wiadomo z ena felgi aluminiowe odwaniki sie przykleja. A ja juz tak bardzo chial go zaczepic to mogl od wewnetrznej strony felgi a nie na zewnatrz

nie mam pojęcia kto.. bo felgi kupowałem nie nowe

ale gość który mi je będzie prostował powiedział, że przyklei ciężarki od wewnątrz. tak, że ich nie będzie widać....

pozdro

W skrajnych przypadkach niedoważenia felgi i konieczności korekcji wagi jak najbardziej po stronie zewnętrznej, dopuszcza się nabijanie odważników.

A tak poza tym... te odważniki nieco się różnią od typowych "nabijanych", więc teoretycznie nie powinny spowodować uszkodzenia struktury felgi. Choć naturalnie wersje naklejane są "bezpieczniejsze"

Pozdrawiam - SpeedR

Cytat:
2005-05-24 00:31:47, SpeedR pisze:
..."naturalnie wersje naklejane są "bezpieczniejsze" ..."

Ja myślę że Bartkowi chodziło głównie o względy estetyczne , a wersje naklejene są pod tym względem bezkonkurencyjne

Natomiast ja też spotkałem się (ciężko byłem zdziwiony pierwszy raz ) i to nawet w renomowanych, doświadczonych serwisach ogumieniowych że przy niektórych rodzajach alufelg (oraz przy niektórych skrajnych niedoważeniach ) ciężarki były nabijane a nie naklejane ....i chociaż dotyczyło to głównie alu w kilkuletnich autach widać nie jest to wcale jednoznaczne że muszą być klejone.....natomiast przy nówce dałbym w ryja jakby nawet pomyśleli tylko o nabiciu a nie naklejeniu!!

Nowe felgi są wykonywane z dużą dokładnością, więc nie ma potrzeby "nabijania" ciężarków.

Skrajne przypadki o których napisałem wyżej mają miejsce po drobnych "uszczerbkach" typu wgięcia, ubytki. Zdarzaaj się także po przeprowadzeniu niefachowej naprawy felgi.

Pozdrawiam - SpeedR