Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-05-23 14:54:57 doradzam zalac z 10L Pb dodatkowo..wziac autko na trase i przejechac ze 100km na benzynie.. ![]() |
Pycel Passat 2.0TDI CR Xenon Warszawa | 2005-05-23 15:14:11 Kup jeszcze srodek do konserwacji i czyszczenia wtryskiwaczy wlej do benzyny i tak jak Qbaj polecil pojezdzj troszke na PB.
|
Pawol Nubira 1.6 SX kombi ... Wrocław | 2005-05-23 15:36:17 Oring kupisz w kazdym sklepie z gratami do Daewoo. Ma średnice około 3 cm / grubość jakieś 4mm. Koszt około 2 PLN |
![]() Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-05-23 15:43:11
Nie przejmuj się. Jakby robił łubu-dubu...łubu-dubu... tobyś miał dpiero problem. Na najgorzej jak zrobi "sruuuuuuu". To jest napradę źle.... ![]() Sorry, ale NieMogłemSięPowstrzymać Jak dla mnie za mało paliwa i schodzi na takie obroty że zaczyna łapać co któryś suw. Czyli pompa albo wtryskiwacze. |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-05-23 16:46:15 nie wystarczy dolewac..trzeba czasem na niej pojezdzic..troche dluzej niz tylko do rozgrzania silnika ![]() |
![]() Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2005-05-24 09:13:44 markij - nie pod tyłkiem pasażerów, tylko na zewnątrz - pod progiem, tuz przed tylnym kołem po prawej stronie. |
![]() DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2005-05-24 21:46:43 Daj znać na gg ( namiary w profilu ) to się jakoś kiedyś umówimy i popatrzymy ![]() Ja najwyżej podjadę do Ciebie coby silnik był zimny ![]() |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-05-24 22:18:02 Układ zapłonowy ma o wiele cięższe warunki pracy w trakcie użytkowania instalki LPG (własciwości fizyczne mieszanki LPG - powietrze). Jesli gaz nie "strzela" a auto jedzie jak Bóg przykazał, szukał bym przyczyny w ukł. zasilania benzyną.
Wszelkie wymiany zalecam, poczynając od elementów najtańszych. Filtr paliwa na początek powinien rozwiązać dylemat z niedrożnością układu. Chyba, że zapchał się któryś z przewodów. Jeśli to nie przyniesie rezultatów sprawdź ciśnienie paliwa w poszczególnych miejscach układu. Wepnij się przed i za listwą wtryskową, sprawdź regulator ciśnienia paliwa. Ewentualną wymianę wtrysków zostaw na koniec. Powinienem mieć jakieś wtryski pasujące do 1,5 (sprawdzę), ewentualnie będziemy działać. Pozdrawiam - SpeedR ![]() |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-05-24 23:01:01 Co prawda nie mamy w autkach przepływki, jednak może być to jakiś powód.
Do głowy przyszedł mi jeszcze MAP Sensor. W przypadku zasilania auta instalką mieszlnikową jego sygnał jest ignorowany, zważywszy na dozowanie gazu podciśnieniowo, podobnie jak w klasycznym gaźniku. Z tego co się orientuje II generacja korzysta z sygnałów lambdy i ewentualnie temperatury parownika/ reduktora. Skład mieszanki (sygnał Lambdy) steruje "krokowcem" a w konsekwencji wydatkiem gazu. Jeśli natomiast chodzi o zbyt małą ilość powietrza, to ewentualna przyczyna mogła by leżeć w drastycznie "zabitym" filtrze pow., jednak wówczas nawet praca na LPG nie była by "normalna" ze względu na niedostosowanie wartości podcisnienia w dolocie. Pozdrawiam - SpeedR ![]() |
![]() Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2005-05-25 22:13:01 Dobra, chłopaki - działajcie, może to będzie rozwiązanie mojego dotąd nierozwiązanego problemu szarpania, pływania obrotów i gaśnięcia na Pb przy wysprzęglaniu .... ![]() |