| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
lukasxxl Omega 2.0 Automat,Ga ... Sokołów Podlaski | 2005-05-23 22:06:02 Witam
Mam problem z moją omegą: kiedy jest zimna nie wchodzi w obroty, ogólnie słabo idzie i przerywa i nie przełącza dobrze biegów (skrzynia automat)-szarpie przy zmianie biegów. Zczytywałem dziś kody błędów i pokazało mi takie : 31- Czujnik idukcyjny- brak sygnału prędkości obrotowej 39- sonda lambda-zbyt wysokie napięcie regulacji Czy to oznacza , ze te elementy są do wymiany i czy może to być ich wina?? A na skrzyni pokazał mi takie błedy: 39- obroty wyjściowe-poza skrzynię-brak sygnału 66- czujnik temperatury oleju w skrzyni zbyt niskie napięcie 82-dźwignia zmiany biegów-brak mozliwości określenia położenia Kody 39 i 82 zapewne oznaczją iż trzeba oczyścić wybierak,co już zrobiłem i poprawiłem styki w kostce od wybieraka.Teraz nie włącza mi sie juz awaria na skrzyni ale komputer dalej pokazuje te błędy ?? Czy Wiecie co to może byC ? W którym miejscu jest ten czujnik temperatury w skrzyni , bo i on tez jest pewnie do wymiany ? Z góry dzieki za podpowiedzi. Pozdrawiam, Łukasz [ wiadomość edytowana przez: urg dnia 2005-05-25 10:48:35 ] [ powód edycji: bo tytuł był do dupy ] |
lukasxxl Omega 2.0 Automat,Ga ... Sokołów Podlaski | 2005-05-24 20:46:15 Wczoraj odłączyłem akumlator na noc. Dzis sprawdzam błędy i nic.A może jeszcze nie zdążyły się pojawić zadne błędy bo przejechałem dziś ze 40 km .
Tylko na skrzyni mi pokazał błąd ze jest źle ustawiony drążek zmiany biegów. Zauważyłem dziś że jak silnik jest zimny to idzie dobrze , gorzej jak się rozgrzeje-wtedy zaczyna przerywać.Ale nadal szarpie przy przełączaniu biegów, chociaż jak się wolniej gazu daje to tak tego nie czuć.To chyba nie jest wina złego ustawienia drążka?? A może to oznacza że skrzynia się psuje ?? |