Rozrząd - Poznań

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam do zrobienia rozrząd w Zetec 1.6 (120tys ma już za sobą) - ASO podsumowało całość roboty na 1400zł - trochę to dużo przed wakacjami. Znacie jakieś miejsce gdzie zrobią to taniej? A może lepiej nie ryzykować tylko zapłacić i mieć pewność, że nie spieprzą?

u mnie w swarzędzu mogą Tobie zrobić

Cytat:
2005-05-23 23:34:50, zero pisze:
u mnie w swarzędzu mogą Tobie zrobić

Krótkie pytanie "za ile" i drugie pytanie "gdzie to jest u mnie" (poza tym, że Swarzędz?

u mnie mechanik w zeszłym roku wział chyba koło 450 zł za całość, zresztą w poprzednim też mi wymieniał i było wszystko git
jak co to mogę Ci dać namiar do niego w Szczepankowie

1400 PLN to cholernie dużo . W Zamościu w Fordzie robią to za 500 PLN . Tak mówił mi Tomek78 parę dni temu. Ale czy to za samą robotę , czy za same częsci , a może za wszystko to tego nie wiem. Ja kupiłem na Allegro komplet za 320 PLN , a znajomy mechanik zmienił go za 50 PLN i jest git. Jest to taki typ że pół godziny coś robi a potem 3 godziny to sprawdza .

Cytat:
2005-05-24 08:19:59, Arson pisze:
1400 PLN to cholernie dużo . W Zamościu w Fordzie robią to za 500 PLN . Tak mówił mi Tomek78 parę dni temu. Ale czy to za samą robotę , czy za same częsci , a może za wszystko to tego nie wiem. Ja kupiłem na Allegro komplet za 320 PLN , a znajomy mechanik zmienił go za 50 PLN i jest git. Jest to taki typ że pół godziny coś robi a potem 3 godziny to sprawdza .

1400zł to w AutoWatinie na Bułgarskiej - same części to było coś koło 600-700zł, reszta to robocizna.

Cytat:
2005-05-24 08:07:19, darasb pisze:
u mnie mechanik w zeszłym roku wział chyba koło 450 zł za całość, zresztą w poprzednim też mi wymieniał i było wszystko git jak co to mogę Ci dać namiar do niego w Szczepankowie

Bardzo chętnie, nic mi nie szkodzi zadzwonić

Ja właśnie wymieniłem rozrząd.
Cena nowego oczywiście zamiennika to 250 pln plus robota u mechanika.
Ja robotę miałem za friko więc tylko koszt rozrządu.
Kupiłem w tym sklepie z rabatem dla klubowiczy od 5 do 10%.

Cytat:
2005-05-24 19:57:31, desmo pisze:
Ja właśnie wymieniłem rozrząd. Cena nowego oczywiście zamiennika to 250 pln plus robota u mechanika. Ja robotę miałem za friko więc tylko koszt rozrządu. Kupiłem w tym sklepie z rabatem dla klubowiczy od 5 do 10%.

Ja niestety jestem na etapie "wiem gdzie się wlewa benzynę" Za namiar na sklep - wielkie dzięki!

1400 złociszy za kompletny rozrząd z robotą to rozbój w biały dzień, a wcale taka kwota ani ASO nie jest gwarantem dobrze wykonanej roboty. W "normalnym" warsztacie cała usługa może się zamknąć w kwocie 450-550 złociszy, w zalezności od konkretnego warsztatu. Ja osobiście kiedys dałem za całość około 450-500 złociszy, i wszystko hula jak należy. Do ASO nie wolno jeżdzic, bo pomimo ciężkiej kasiory jaką koszą za usługe, to często i tak partolą robotę, o czym czesto sie czyta na łamach tegoż forum.

Cytat:
2005-05-24 20:40:20, sirtom pisze:
1400 złociszy za kompletny rozrząd z robotą to rozbój w biały dzień, a wcale taka kwota ani ASO nie jest gwarantem dobrze wykonanej roboty. W "normalnym" warsztacie cała usługa może się zamknąć w kwocie 450-550 złociszy, w zalezności od konkretnego warsztatu. Ja osobiście kiedys dałem za całość około 450-500 złociszy, i wszystko hula jak należy. Do ASO nie wolno jeżdzic, bo pomimo ciężkiej kasiory jaką koszą za usługe, to często i tak partolą robotę, o czym czesto sie czyta na łamach tegoż forum.

Do niedawna byłem i tak na ASO skazany - samochód używany, kupiony w komisie, ASO dawało gwarancje z tym, że wszędzie są plomby - zerwanie plomby - utrata gwarancji.