MotoNews.pl
4 Gdzie kupic materiał na poszycie dachu do cabrio (97936/45)

Gdzie kupic materiał na poszycie dachu do cabrio

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Gdzie moge kupic materiał na nowe lub renowacje poszycia dachu do cabrio. Najlepiej w okolicach Olsztyna, Elbląga lub ostatecznie Trójmiasta.
Nie jestem pewien czy użyje własciwej nazwy ale chyba ten materiał nazywany jest brezentem czy jakoś tak. W każdym razie chyba wiecie o jaki materiał chodzi. Ewentuaslnie jakiś substytut tego materiału . Interesuje mnie czarny kolor.

Chyba że ktos wie gdzie tanio naprawiaja dach do cabrioi- gówniarze cisnęli we mnie kamieniem podczas jazdy scześci ze nie w szybę tylko w dach.

Z góry serdecznie dziękuję i liczę na pomoc!
pozdrawiam: Adam

Kolega Bobo-TM (chyba taki nick) oferuje rozne rzeczy zwiazane z dachami do cabrio. Oglasza sie rowniez na allegro

IrkaCity spytaj.

Wystarczy zrobic klik i juz wszyskiego sie dowiesz. Jeśli bedziesz dzwonił to warto sie powołać na nasz Klub

dzieki zaraz klikne

pozdrawiam i dzieki za pomoc

Kliknąłem na link wszystko spoko. koszt to 900 zł plus transport z Żagania (pewnie ok 100 zł) montaż 200 zł razem spora sumka.

Ma ktoś może namiar na hurtownie z materiałami ze sztucznego tworzywa. Poprostu wyjdzie taniej kupić i zrobić we własnym zakresie w ostateczności skorzystam, ale wolałbym cos taniej.

jesli chcesz taniej to mam taniego tapicera pod zawierciem ktory zrobi ci wszystko z materialem i założeniem za 700zl ale jest strasznie marudny i ciezko sie czasem z nim dogadac

A może ktoś zna taniego tapicera w Olsztynie lub Elblągu
Albo chociaz hurtownie tw. sztucznych lub materiałów w Olsztynie elblągu lub ostatecznie Trómiasto.

stary.. jako jeden z posiadaczy cabrio juz od dluzszego czasu...... zycze ci powodzenia w szyciu tego samemu

Swojego tez juz mam 4 lata. Nie mówie ze ja bede to szył, ale może jakiś tani tapicer ?

Pozatym nie musi być wymiany całego poszycia wystarczy mi narazie naprawa uszkodzonego miejsca chociaż chwilowo co by mi sie nie lało na głowe.

A potem gdy finanse pozwolą to jak najbardziej.

Panowie a czy jest cos takiego jak naprawa dachu do cabrio ?
nie mowie tu o przyklejeniu "tasmy na gada" ale o jakims sklejeniu (z lutowaniu) na cieplo ?

zastanawiam sie rowniez czy dostepne sa gdzies nowe uszczelki do takiego dachu ( nowe jak nowe - sprawne nie popekane)

pytanie 3 -- czy dalo by rade zalozyc elektryczny dach zamiast skladanego recznie ??

z gory dzieki za pomoc

Tez chętnie kupiłbym nowe uszczelki do dachu do Cabrio.
Jesli cos wiecie to serdecznę dzięki. No i może jakaś wspomniana hurtownia materiałów ze sztucznego tworzywa aby zakupoić tam materiał na dach- może ktoś wie gdzie ???

a ja mam jeszcze jakies uszczelki do dachu cabrio mk4

Jesli są całe i nadające sie do użutku to ja reflektuję ........

Liked - Rzuć cenę?
Pozdrawiam

Witam, wypowiem sie jako ktos kto zakładał już 3 dachy do swojego cabrio. Nie mówię żeby za żadną cenę nie robić u tapicerów typu 'złota rączka' ale ja mam złe doświadczenia. Musiałem wymienić oryginalny dach a mój wybór padł na tapicera w Żarach na którego namiar dostałem od Bobo-TM. Niestety, dach wyszedł marny i, choć wiedziałem że oryginał z aso to nie będzie, niedopasowany oraz po prostu brzydki. No ale cóż miałem dach za 1200 brutto. Niestety po 2 miesiacach zaczal sie nadrywać przy małych szybkach z tyłu (mam otwierany elektrycznie) i przy otwieraniu z takniny robiła sie zakładka co powiekszało tylko zniszczenia. Po wymianie dachu w ramach gwarancji ani ja ani chyba tapicer nie bylismy zadowoleni a juz w ogole nas ch strzelił jak z kolejnym dachem działo sie to samo. Skonczylo sie na zwrocie pieniędzy i zakupie dachu z tkaniny w o wiele droższej firmie www.tapicerstwo.pl, która importuje gotowe poszycia z Niemiec. Dach kosztował 2 razy więcej ale do dziś wygląda idealnie i nie ma żadncyh problemów. Moim zdaniem nei ma co na tym oszczędzać bo nic dobrego z tego nie wyniknie, po prostu z taniego materiału dobrego dachu nie będzie. A w ogóle po tym wsyztskim to po prostu naprawiłbym dziurę w moim pierwszym dachu - miałą ok 5 cm. Wyszło by najtaniej i najmniej nerów bym stracił.

A rzuciłem okeim na te poszycia z Allegro od Bobo-TM i musze przyznać ze wygladają ładnie. I są z takniny, za co gdzie indziej płaci się grubą kasę ( wprzeciwienstwie do skaju i innego pcv)

Zaprowadziłem do tapicera zaspiewał 150 zł !!!
ale miał troche roboty zdjąc cały dach i wogóle.....

No i mwłasnie w tym problem ZDJĄĆ WIEDZIAŁ JAK ALE ZAŁOŻYC JUZ NIE ....
mIAŁ BYĆ DO ODEBRANIA DZIŚ A BĘDZIE DOPIERO W PONIEDZIAŁEK BO FACETA MA NIELADA PROBLEM.

NIE POLECAM PSEUDOFACHOWCÓW - UNIKAJCIE PAPRAKÓW

POZDRAWIAM