Parkowanie w Warszawie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nic nie znalazłem w archiwum więc piszę, natkęła mnie dzisiejsza Rzepa

Pytanko do was, Jak to jest z zakładaniem blokad - zakładają je tylko strażnicy za złe parkowanie czy za brak kfitka także. Bo mam zamiar olać te kfitki

Za złe parkowanie zdecydowanie mogą założyć blokadę, a czy za brak kwitka to chyba raczej nie mogą ?? jedynie jakiś mandacik hmm...

Nikt nie ma prawa założyć blokady za brak kwitu potwierdzającego uiszczenie opłaty w parkometrze.

Co do artykułu... także nigdy nie "opłaciłem" biletu pozostawionego za wycieraczką. Z kolei za parkometry także płacę bardzo żadko, gdyż nie tyle uważam to za bezprawie, co mam dosyć ciągłego nabijania "kiesy" polityków. Nie płaciłem, nie płacę i nie mam zamiaru zacząć.

Pozdrawiam - SpeedR

Podobno jak za 3 razem wbija na ten swoj psionik numer rejestracyjny i wywali im ze ktos ma niezaplacone poprzednie mandaty to zakladaja blokade. Ale to tylko plota - ile w tym prawdy to nie wiem.

Ja tydzien temu dostalem pierwszy mandat - przekroczony czas parkowania o 20 min. Nie musze chyba wspominac ze zaplacic nie mam zamiaru

O ile mi wiadomo to teraz 80 % czy 90 % kasy z parkometrów idzie na naprawę dróg w stolicy - z resztą widać
Kiedyś szło na ten cel do 10 %, resztę "pijawki" zabierały

o! no to wszysko wiem thx za opinie

ja tam dostalem w Wawie blokadke na kolo do Alfy za brat opłaty, ale moze z niewiedzy mi ja zalozyli (tzn z mojej niewiedzy) i po godzince ja zdjeli za 50 zł
teraz to najnormalniej wzialbym cus z bagaznika (jezeli by sie dalo) i ją rozmontowal i zabrał ze sobą

[ wiadomość edytowana przez: Petersen dnia 2005-05-24 23:13:34 ]

Tiaaa. Mój znajomy (nie powiem kto, gdyż z danych na forum był by "namierzalny") ma wgarażu 8 blokad, które zdjął samodzielnie. Rok temu dostał pismo o rozpoczęciu postępowania w sprawie kradzieży mienia
Do tej pory brak dalszych konsekwencji.

Pozdrawiam - SpeedR

Cytat:
2005-05-24 23:11:55, Petersen pisze:
ja tam dostalem w Wawie blokadke na kolo do Alfy za brat opłaty, ale moze z niewiedzy mi ja zalozyli (tzn z mojej niewiedzy) i po godzince ja zdjeli za 50 zł

Ale samochod miales na blachach bialostockich (przy okazji, ostatnio bylem przez 3 dni w Białym, nawet sie troche ulic nauczylem ). Jezeli ktos jest spoza danego miasta to zdaje sie, ze wlasnie wtedy zakladaja blokade. Ostatnio widzialem jakis samochod na zagranicznych blachach, tez go zakuli...

u nas jest w ogóle poronione parkowanie (również płatne), ale zamiast wziac bilecik z parkomatu (ktorych nie ma) trzeba naginac do kiosku czy sklepu i kupic kartke, ją wypełnic i za szybe wsadzic - wielu ludziom nie chce sie tego robic i dostaja od razu mandaciki (ja osobiscie od razu je do kosza wrzucam)

najlepsze ze taki cudzoziemiec niebardzo wie ze jest taki system a wieśniactwo kontrolujace od razu mu funduje mandat albo za złe parkowanie panowie strażnicy mienia i spokoju montuja mu blokade....zenada

Witam.
Na mój samochód założyli kiedyś blokadę jak stwierdzili, że mam nie zapłacone 6 mandatów. Zdjeli po zapłaceniu mandatu 50 zł.
Kobar