MotoNews.pl

Ważne!!! Czy można wymienić tylko 1 z popychaczy w vanosie??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, zaczeło mi coś w silniku cicho "terkotać" jeden z mechaników ponoć mistrz od bmw odrazu mowi, że jeden popychacz do wymiany (koszty 60zl popychacz i 200zl robocizna) inny mechanik powiedzial, że nie wymienia sie 1 popychacza tylko odrazu wszystkie, u niego taka robota- 700-900zl. bez popychaczy. Ale wg Niego popychacze są ok!!! i nic by narazie nie robił. Prosze napiszcie co o tym sądzicie bo nie chcialbym dobić auta ale tez nie mam za duzo kasy. auto= e36 328 przebieg- 143 tys km.

Hmm. ja sie tam nie znam na Vanosach, ale do jakiegos byle "mistrza" od BMW swojego cacka bym nie oddał. Pozdrawiam

Popychacze zużywają się w miarę równomiernie. Jeśli jeden już stuka, oznacza to że pozostałe są niewiele lepsze. Jeżeli chcesz jeździć tym samochodem przez wiele lat, należy wymienić wszystkie.

e no co ty niech wymieni jeden a potem drugi itd. przecież musimy z czegoś żyć

dobra dobra a jak z tymi cenami?? ile u "Was" kosztują takie wymiany?

a ile chcesz wymienić?

ile kosztuje przy jednym a ile przy wszystkich? koszt całkowity= szklanki i robocizna.

700-900 za samą wymiane wszystkich popychaczy? Ja rozumiem, że jest ich aż 24 ale bez przesady! Kumpel wymieniał przy mnie 8 hydraulików i zajęło mu to w e30 jakieś 20 minut! Nie znam się na tym ale zdjął pokrywę, przekręcił jakimś kołem żeby mieć popychacze na wierzchu i powymieniał je nie wyjmując nawet wałka rozrządu. I dodam, że nie był to jakiś super magik. Za taką robotę 700 zł?!
Za same popychacze dasz chłopie 35-50 zł/ sztuka = 840/ 1200 zł. Poszukaj mechanika z którym się dogadasz i za 100-200 zł Ci to zrobi.

no wlasnie...:/ pozdro! dla Biema

a co za róznica 1 czy wszystkie robota prawie ta sama

Angler, jak bardzo Ci to przeszkadza to dobry mechanik powinien wybadać który to hydraulik się odzywa i powinien wymienić jeden, dla pewności dwa ale nie wszystke. No chyba, że możesz sobie pozwolić na takie koszta i bardzo chcesz tym autem jeździć jeszcze z 10 lat