Problem z odpaleniem zimnego silnika 2,5 dts

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moi drodzy,co może być przyczyną,że nie chce mi zapalić zimny
silnik 2,5dts w OMIE,a szczególnie jak postoi dłuzej jak jeden dzień bez jazdy? A od wczoraj wogóle nie chce odpalić chciaż kręciłem
nim aż zdechł akumulator.Ta OMEGA to świetny pomysł na podniesienie adrenaliny! Nigdy nie wiesz ,co się spieprzy następnego dnia, ale każdy to wie kto kupił pzechodzoną
OMEGĘ 2,5 DTS. Jeżeli ktoś z WAS spotkał się z podobnym problemem i udało się go rozwiązać to proszę powiedzcie co tym
zrobić bo już nie mam nerw! POZDRAWIAM SZCZĘŚLIWYCH UŻYTKOWNIKÓW OMEG.
hogan1.

Cytat:
2005-05-24 21:52:25, hogan1 pisze:
POZDRAWIAM SZCZĘŚLIWYCH UŻYTKOWNIKÓW OMEG. hogan1.

dziekuje i wzajemnie...

po pierwsze: swiece zarowe
po drugie: automat sterujacy swiecami
po trzecie: nieszczelnosc w ukladzie dolotowym paliwa powodujaca cofanie sie go do baku...

mialem kiedys td i tyle mi do glowy przychodzi. dobrze bylo by przeszukac forum, bo jestem prawie pewien, ze takie tematy byly juz poruszane...

Cytat:

po pierwsze: swiece zarowe
po drugie: automat sterujacy swiecami
po trzecie: nieszczelnosc w ukladzie dolotowym paliwa powodujaca cofanie sie go do baku...

po czwarte: pompa w baku (sprawdzilbym czy podaje paliwo, i przy okazji przeczyscilbym ja )

Gdy w/w czynnosci nie pomoga pozostaje sprawdzenie pompy wtryskowej, mozliwe ze w pompie siedzi rozdzielacz i nie podaje paliwa na wtryski.

Mialem kiedys problem z odpalaniem na zimnym. No i tak jezdzilem od mechanika do mechanika. Jeden odsylal do drugiego
No i przy okazji przegladania i sprawdzania wyszlo:
1- koncowki wtryskow do wymiany (zaczely lac)
2- glowiczka w pompie (wymiana)
3- łańuchy rozrzadu, koła zebate, slizg (do wymiany)

Przy tym silniku trzeba miec dobre nerwy, "znajacy" sie mechanicy, ceny czesci i robocizny moga troche dobic

pozdrawiam
krzysiek

Dzięki misiek71 i kielkac za dobrą radę.Jutro spróbuję te wszystkie rzeczy sprawdzić,o których pisaliście.Sam raczej tego nie zrobię bo to mój pierwszy diesel w życiu i nie zabardzo jestem w tym przypadku kumaty.Mam nadzieję,że w końcu skończą się moje kłopoty z tym'' cudem tiochniki''.Bywajcie PRZYJACIELE i dzięki.Dam znać ,co i jak.hogan1

hogan1 jak bedziesz mial problemy ze sprawdzeniem tych rzeczy to wal na priv, napisze Ci jak mozesz to posprawdzac samemu aby nie pchac sie w koszta świece, pompe w baku sam możesz sprawdzic ... tylko za pierwszym razem jest ciezko ale glowa do gory nie ma rzeczy nie mozliwych

pozdrawiam