Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() mmarco FSO 125p ME Tarnów | 2005-05-25 17:42:24 Witam.
Czy ktoś nie wie czy jak sie złomuje samochód to właściciel moze sobie wykracic pare cześci bez płacenia za nie. I czy przy złomowaniu dostaje sie jakąś kaske za ten samochód? |
falk20 FSO polonez 1,6gli Jaworzno | 2005-05-25 17:47:40 Powiem ci tak ja w zeszlym tygodniu zezlomowalem motorower,dogadalem sie tak z goscem ze zawioze mu pocieta rame(po to zeby weszla do poldka) i karter silnika z nr.Usluge mi zrobil gratis tylko musial wypisac fakture na 10 zl zeby mu sie ksiegowosc nie rzucala--koszt zlomowania zawsze musi byc
ponadto mowil mi ze ma wejsc tylko nie wiem kiedy przepis ze za kazdy brakujacy kilogram auta bedzie trzeba zaplacic 10zł z wagi napisanej w dowodzie rej |
PAGAN Wwa | 2005-05-25 18:16:36 o takie rzeczy musisz zapytac w zlomowni, gdzie bedziesz zlomowal auto. jest to rzecz indywiduwalna. falk, gdzie zes takie hity podlapal, ze za kazdy brakujacy kilogram obywatela z wykszatlceniem wyzszym trzeba placic 75 zl?
jaki bylby problem powsadzac kamienie w drzwi dla dociazenia auta? polecam watek:, o wlasnie ten fakt, ze pod zlomowaniem czy kasacja wyszukiwarka nic nie znalazla, ale pod wyrejestrowaniem tak, hehe! |
![]() Wujek-Kajtek Miłośnik FSO FSO KRAKÓW | 2005-05-25 18:25:26 Pagan...mój znajomy ma złom i od czerwca właśnie takie przepisy mają wejść niestety. I nie pomoże wrzucanie kamieni i zalewanie betonem, bo auto ma mieć wszystkie części razem z (miazga!!!) kołem zapasowym !!!
Więc nie będzie tak wesoło. |
![]() vazyl Miłośnik FSO Fiat 125 Super 1600 Przemyśl | 2005-05-25 18:26:01 Przyjżyj się zdjęciu nr 3 w moim profilu. To powinno Ci odpowiedzieć na to pytanie. Natomiast jeżeli robisz to z poszanowaniem prawa, to musisz do całej checy dopłacić około 150pln (tak było w tamtym roku).
Natomiast jeżeli dysponujesz dowodem rejestracyjnym - nie został Ci on zabrany (przez EMO np.) - to powinieneś sprzedać auto panu: Zdzisławowi Wymyślonemu ul. Złomiarska 13/13 17-528 Lisie Jamy Z umową podpisaną przez powyższego idziesz do wydziału komunikacji podbić tę umowę, a z resztą tego co Ci zostało udajesz się na najbliższe złomowisko, gdzie powinieneś uzyskać jakąś kaucje za zwrot tego co przywiozłeś. Oczywiście jakieśtam tabliczki, dowoy i inne wycinasz z powyrzszego i wieszasz sobie np naścianie garażu. W gąszczu Polskiej biurokracji to jedyne rozsądne wyjście - no chyba że nie masz dowodu rej....sowego. ![]() |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2005-05-25 19:08:05
Za parę lat to się q.... może okazać, że jego wizje były zbyt skromne ![]() |
![]() Julo Miłośnik FSO zakrzywiający czasop ... Kraków | 2005-05-25 19:09:37
Dopiero teraz takie konkluzje? ![]() |
![]() Mikry Miłośnik FSO 3xRWD, FWD, valve free Łódź | 2005-05-26 00:10:23
Niech drżą Tjuningowce, co to szyby z plexi zakładać raczą i tapicerki wyjmują dla osiągów na 1/4 mili. Ciekawe czy będą płacili jeśli samochód będzie cięższy niż w dowodzie? ![]() |
![]() Mikry Miłośnik FSO 3xRWD, FWD, valve free Łódź | 2005-05-26 00:11:58
To znaczy czy złomiarze będą płacili ![]() |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2005-05-26 01:18:01 U nas to zawsze paranoja. Ma wejśc przepis, ze zepsute komputery bedzie można tylko w specjalnych punktach skupu oddawać, a za wyrzucenie do śmietnika będzie mandat. |
![]() Wujek-Kajtek Miłośnik FSO FSO KRAKÓW | 2005-05-26 01:27:41 No to Extra ![]() W końcu Polska nasza kochana, a raczej nasze porypane władze ![]() |
![]() Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2005-05-26 02:16:07 Tak sie jakoś dziwnie czuje, jakby ten kraj był przeciwko mnie ![]() ![]() |
![]() Wydzia Miłośnik FSO Fiat 127 i Kancik:) Kraków | 2005-05-26 02:28:20 Ty też Rejsik??? |
profil-usunięty | 2005-05-26 02:28:42
całe szczęście że dobrze rozpalone ognisko miło trawi laminaty epoksydowo-szklane, a złom metalowy na skupie przyjmą z miłą chęcią... |
![]() Wujek-Kajtek Miłośnik FSO FSO KRAKÓW | 2005-05-26 02:30:06 Hehe...tamto wyżej to pisałem ja, ale zapomniałem, że moje maleństwo było zalogowane ![]() Więc jeszcze raz....Ty też Rejsik??? ![]() |
![]() Julo Miłośnik FSO zakrzywiający czasop ... Kraków | 2005-05-26 10:12:54 Tak mi siadło na mózg to wszystko i sie przemieliło i dzisiaj z rana popatrzyłem do dowodu rejestracyjnego. Masa własna - 0kg (słowne: zero kilogramów) No i co teraz? ![]() ![]() |
![]() goldrs Miłośnik FSO PN w roznych wersjac ... Warszawa | 2005-05-26 10:41:46 Ludzie , przepisy które wchodza odnosnie złomowania, mają jeden cel DAC ZAROBIC PUNKTOM ROZBIÓRKI SAMOCHODÓW.
Tak naprawde mają na celu okradanie nas posiadaczy !!. Przykład ktos ma nówke Mercedesa S klas, i go rozbija totalnie ,tak ze nadaje się tylko na złom. I co ten człowiek ma zrobic ??. Otóż oddac to co zostało na złom, czyli jakies tam kilkadziesiąt tysięcy złotych w czesciach jakie zostały do wykozystania!!.Bo jak nie odda w całosci, nie dostanie kwitu , no chyba ze sam kupi od siebie te częsci po 10 zeta za kilogram. Ludzie zorganizujmy jakas akcje protestu , bo dotyczy kazdego z nas !!. [ wiadomość edytowana przez: goldrs dnia 2005-05-26 13:19:28 ] |
![]() mmarco FSO 125p ME Tarnów | 2005-05-26 10:59:30 Witam.
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Niestety musze stwierdzic, ze to jest paranoja zeby cos wziasc ze swojego samochodu trzeba za to jeszcze zaplacic. To jest po prostu chore! |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2005-05-26 11:37:35 Nasz kraj nie jest pomyślany dla ludzi tylko dla cwaniaków którzy się chcą dorobić. Dlatego za kradzież auta zwalniają bo to "niska szkodliwość społeczna czynu", a za kradzież ogórka czy pomidora z supermarketu można dostać kilka miesięcy więzienia - tak jak jakaś babcia z południowej Polski. ![]() |