MotoNews.pl

Kamyk w przedniej szybie....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
...jechałem za TIR-em ...znaczy sie chciałem go myknąć i za bardzo sie zbliżyłem do niego i dostałem piaskiem po szybie. Po umyciu samochodu zauważyłem kamień wbity w szybe, nie ruszałem go w obawie że mi sie szyba pęknie. Czy grozi to pęknięciem szyby podczas jazdy czy tez moge sie nie przejmować ? I ile kosztuje nowa szyba przednia do MKV ?

Proponuje zajechac jak najszybciej do sklarza i za 50 pln ci zalepia dziurke po kamyku - poki nie poszla dalej rysa - nowa szyba z uszczelkami i innymi pierdolami nie oryginalnato koszt 300-400 w zaleznosci gdzie to robisz.

jest jeszcze inny myk Jadac za jakims tirem z naczepa i jak cos przewozi piasek zwir itd to spisz numery i zglos na policje ze spadlo mu cos z samochodu wtedy na jego koszt mozesz sobie wym szybe ale musisz tak zrobic zeby tego kolesia paly zatrzymaly bo inaczej ci nie uwieza

pytałem jakiś czas temu w Szybexie, to powienidzieli że 280 za nieorginalną a 320 za orginalną. Ceny razem z montażem.

klejenie sztby 50 żł od oczka (dziury). Najlepiej do czasu klejenie zakleić miejsce taśma klejącą (przezroczystą) żeby się kurz nie właził.

[ wiadomość edytowana przez: MasterCheat dnia 2005-06-19 10:34:03 ]

a ja mam pytanko: czy da sie zrobic takie cos, zeby nie bylo sladu:

bo mnie to wkurza!! mam to pekniecie prosto przed oczami jak jade!!

i jeszcze jedno pytanie nie na temat : czy da sie jakos naprawic te paski od podgrzewania przedniej szyby?? bo malo ktory dziala u mnie...

Jaan naprawia pekniecia szyby do 25mm.