Naprawa Swiatel Biegu Wstecznego i Drzwi.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie jak wczesniej wspominalem kupilem pierwsza BMW w noim zyciu ale jak to bywa trzeba troszke przy niej zrobic
Nie dzialaja mi swiatla biegu wsteczne go wiecie moze jak je naprawic? Prosilbym napisanie co gdzie sie znajduje bo dopiero bede sie uczyc...
Mam tez problem z tylnymi drzwiami ktore nie chca otworzyc sie od wewnatrz... ale od zewnatrz otwieraja sie bez problemu, pewnie musze zdjac zabudowanie i przyjrzec sie mechanizmowi... a moze to jest jakies zabezpieczenie? Jesli tak to jak je wylaczyc?
POZDRAWAIM

jak otworzysz to przy zamku we wgłębieniu jest blokada rodzicielska i śrubokrętem sobie przekręć.

U mnie w E36 też był problem ze wstecznymi światłami. Odkręciłem czujnik (pod spodem auta u mnie), przeczyściłem go i kabelki. Od tej pory nie mam problemów. Co do drzwi to też stawiam, że może być jakaś blokada dla dzieci, ale pewności nie mam.

Wilekie dzieki za drzwi... to byla blokada rodzicielska

A gdzie znajduje sie ten czujnik w E34? i jak wyglada? Kurcze mam nadzieje ze kiedys poznam tak BMW jak Wy...
POZDRAWIAM

U mnie w E28 czyjnik od świateł cofania znajduje się przy skrzyni biegów.

W E34 przy skrzyni od M50 jest po prawej stronie potrząc do przodu auta. Nowy kosztuje 20zł

Wiem ze to bedzie glupie pytanie... ale kolo skrzyni pod spodam auta czy w srodku w kabinie? Wydaje mi sie ze pod spodem ale lepiej prze 5 min byc glupkiem
POZDRAWIAM

pod autem. gdzieś z boku skrzyni. może okaże się że masz tyklo nie podpięte kable