Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() ZABA BMW Friend 318 e36 Wroclaw | 2005-05-26 19:36:13 Witam wszystkich.
Wziolem sie dzisiaj za swoje halogeny w e36 poniewaz od kad kupilem nie swiecily, sprawdzilem zarowki sa ok, no ale nie dochodzi prad do nich ![]() ![]() Prosze o pomoc. Pozdrawiam |
![]() tolo84 (S) BMW Master (Moderator) BMW E36 Bydgoszcz | 2005-05-26 20:03:43
od halogenow jest taki sam tylko ze pod wlacznikiem od przeciwmgielnego PRZYKLAD |
![]() ZABA BMW Friend 318 e36 Wroclaw | 2005-05-26 20:16:22 hehe a ja go nie mam mam tylko ten od przeciwmgielnych ![]() Aha zauwazylem jeszcze jedna sprawe, mialem wyciagnieta wtyczke od silniczka regulacji reflektorow jesli go wloze silniczek non stop pracuje ![]() Pozdrawiam |
![]() ZABA BMW Friend 318 e36 Wroclaw | 2005-05-26 20:56:42 no i sprawdzilem ten dziwny przelacznik kolo lewarka zmiany biegow a wiec przelacznik jest skopany ![]() ![]() |
![]() ZABA BMW Friend 318 e36 Wroclaw | 2005-05-29 22:15:29 Nikt nie ma pomyslu ?? Pomocy |
kwanster E36 318i Rzeszów | 2005-05-29 22:26:08 może przekaźnik padl albo bezpieczniki, sprawdzałeś? |
![]() ZABA BMW Friend 318 e36 Wroclaw | 2005-05-29 22:35:24 sprawdzalem ,bezpieczniki wszystkie oki ,przekazniki tez, zarowki sa ok ,kable cale nie poprzerywane oco tu chodzi ??
|
![]() gie_rappa BMW Member BMW 318is Coupe E-36 Dębica | 2005-11-07 19:42:54 Witam. Dzisiaj przyszly mi halogeny z allegro. Jutro bede montowal w zderzak ale problem mam taki ze mam wersje bez halogenow i pasuje mi przeprowadzic przewody i to jakos podlaczyc. Wie ktos jak to zrobic?? Moze ktos wie ktory bezpiecznik jest od przeciwmgielnego tylnego w E36 coupe to moze pod ten bezpiecznik bym wpial. Jak ktos ma inne pomysly jak podpiac, moze bezposrednio na nowym wlaczniku... prosze pisac. Bede wdzieczny za pomoc |
![]() zdunekm BMW Friend było e-36 jest e-39 z daleka | 2005-11-07 21:45:48 Witam . moge wyjasnic sprawe halogenow. Oryginalny wlacznik to guzik po prawej od wlacznika swiatel. Tam powinny byc 2 wlaczniki oryginalnie. Ja tak mam . Wszyscy co maja wlacznik pojedynczy ten na dole to ejst od tylniego przeciwmglowego. Nalezy kupic oryginalny wlacznik ( aby wygladalo jak nalezy) podaje aukcje fakt ze drogi jest ten wlacnzik ale jest z kratka nawiewu i wlacznikiem swiatel.http://allegro.pl/show_item.php?item=71437740 mozna pogadac z gosciem o sam wlacznik ale watpie aby sprzedal, bo po co pozniej komus sam wlacznik swiatel z dziura bo bedize brak wlacznika , ale wszystko zalezy od niego. Mocowanie halogenow w zderzaku jest banalne , nalezy zdjac wloty do chlodzenia tarcz przednich w celu dobrego dostepu do przykrecenia halogena. Wtyczek nie potrzebujemy, ja sciagnelem oprawke halogenu i przylutowalem i zaizilowalem kable. nie bawilem sie we wtyczki. Schody zaczynaja sie juz przy samym podlaczeniu. wszyskto idzie zgodnie z planem kupilsmy wlacznik , kable ale nie wiemy jak podlaczyc. Ano tak. jeden przewod podlaczamy pod mase jest ona obok prawego swiatla czolwego a reszte podalczamy w skrzynce. Rozkrecamy skrzynke ( moze stanowic problem bo sa male gwiazdkowe główki) odkrecaj spokojnie a jeszcze lepiej psiknij WD40 to spokojnie pojdzie. Kabel podlaczasz pod bezpiecznik a pozniej przekaznik, niestey nei pamietam co 1 tam trza podlaczyc. W ostatecznosci kup jeszcze diode do licznika i zamontuj ja w 1 miejscu gdzie bedzie miejsce. Lampa przednich halogenow to kolor zielony a tylnich to pomaranczowy. Na koniec powiem jeszcze jedna bardoz wazna rzecz. Przed zalozeniem a w zasadzie wpieciu halogena w ramke mocujaca jego do zderzaka proponowalbym go wpiac i jeszcze drutem skrecic ( utrudni to jego wylecenie podczas wstrzasu ) tak jak mi sie to przytrafilo albo i przed zlodziejstwem- Przednie halogeny w e36 sa banalne do wyciagniecia jeden maly pstryk i juz ich nei mamy, pozostaja wtedy tylko same ramki ![]() ![]() PS: Co do wlacznika, jesli ktos ma tylko 1 guzik to jest on wypukly a jesli ktos ma wlacznik z 2 guzikami to od przednich halogenow jest na odwrot czyli wypukly a od tylnich wklesly. |
![]() zdunekm BMW Friend było e-36 jest e-39 z daleka | 2005-11-07 21:57:23 |
![]() gie_rappa BMW Member BMW 318is Coupe E-36 Dębica | 2005-11-08 17:46:14 Dzieki Zdunekm za schemat i wyjasnienie. Co do przelacznika to mam ten z jednym tylko przyciskiem ale pomyslalem albo podlaczyc przednie halo pod ten jeden i przy wlaczaniu tylnych przecimgielnych beda mi sie wlaczac tez przednie halo albo do przednich poprowadza kabel do osobnego wylacznika i wepne go w jedno z miejsc kolo zapalniczki. Zobacze jeszcze jak to zrobie ![]() ![]() Dzieki raz jeszcze |
![]() ArturLegnica BMW 525i E-34 Legnica | 2005-11-08 18:11:19
dziwne ja mam w E34 oryginalnie soczewkowe i jakos dobrze swieca... Wkoncu nie dla zartu w bmw sa soczewkowe lampy... |
mibhell BMW Head Moderator E36 320iT www.silesiaparts.pl | 2005-11-08 19:09:12
To w koncu piszesz o halogenach czy lampach? zdunekm pisał o halogenach i tez nie bardzo wiem o co mu chodzi bo ja mam soczewke w halogenie i swieci przyzwoicie ![]() ![]() |
![]() ArturLegnica BMW 525i E-34 Legnica | 2005-11-08 19:32:09 a ja pisalem tez o halogenach przeciwmgielnych a w nawiasie o lampach.... a no itez nie wiem o co mu chodzi |
![]() zdunekm BMW Friend było e-36 jest e-39 z daleka | 2005-11-09 20:15:42
O halogeny soczewkowe, produkowane przez MADE IN CHINA http://allegro.pl/show_item.php?item=70357987 sa po prostu straszne , nei dosc ze swieca marnie to jeszcze nic nei oswietlaja. Oryginalne lampy czolowe soczewkowe sa swietne. Tylko wlozyc przetwornice + zarowke Xenon i bedzie pieknie. Halo soczewkowe w E34 oryginalne sa dobre bo sa oryginalne a moj cytat dotyczy aukcji z halo soczewkowymi do E36. pzdr i zycze dobrego swiecenia czymkolwiek sie da, ![]() PS: Niemcy wymyslili po to lampy soczewkowe w BMW, bo soczewka skupia swiatlo, tym samym nie oslepia innych uzytkownikow drogi. [ wiadomość edytowana przez: zdunekm dnia 2005-11-09 20:29:09 ] |
![]() zdunekm BMW Friend było e-36 jest e-39 z daleka | 2005-11-09 20:25:16
Halo najjlepiej podlacz pod jakis przekaznik nie musi byc wedlug schematu ale w kablach jest dosyc duze napiecie bo sa tam zarowki takiej samej mocy co w lampach czolowych. Przycisk daj gdzie tylko uwazasz ale podlacz pod glowny wlacznik swiatel masz tam jedno miejsce wolne w tej duzej kostce. wiec tak podlacz jeden kabel od wlacznika. . Jesli nie dasz bezpiecnzika i przekaznika to jest duze prawdopodobienstwo ze zarowki beda sie mogly spalic i beda slabiej swiecily bo nie ebda mialy mocy z przekaznika tylko z wlacznika.A we wlaczniku bedize dochodzilo do krotkich spieć czy zwarc jak to mozna nazwać. Prawidlowo halogeny powinny swiecic juz po wlaczeniu swiatel postojowych [ wiadomość edytowana przez: zdunekm dnia 2005-11-09 20:27:30 ] |
mibhell BMW Head Moderator E36 320iT www.silesiaparts.pl | 2005-11-10 12:03:38
Tos pan wymyslił!! ![]() Zapewne tak jest hehe a dla twojego info orginalne (a jakze ![]() ![]()
Dobry tekst ![]() A jak np w golfie nie ma soczewki (nota bene tez wymyslili go niemcy ![]() pozdrawiam |
![]() zdunekm BMW Friend było e-36 jest e-39 z daleka | 2005-11-10 13:35:09
Oryginalnie stworzone halo soczewkowe bardoz dobrze swieca i nie ma z nimi problemow. Ja podalem linka do aukcji z made in china . tamten wyanlazek jest tragiczny i napisalem aby tego nikt nie kupywal bo szkoda sieki z portfela dla glupoty - napisalem to bo post dotyczyl halo.A co do ZKW to sam mam wlasnie tej firmy u siebie i swieca naprawde dobrze, wiec nie wiem o co ci chodzi. Czytaj dokladnie to co ja pisze a nie wymyslasz tu pierdoly i w dodatku jeszcze zwiazanych z E30 w poscie chodzi o halo E36, tu nie ma soczewek wiec pomysl co chcesz napisac a dopiero odpisz na dany temat. |
mibhell BMW Head Moderator E36 320iT www.silesiaparts.pl | 2005-11-10 17:30:58 Ehh jesli najpier piszesz:
a potem
To sie zdecyduj czy piszesz o orginalnych czy nie czy są te soczewki czy ich nie ma (jzeli wogóle poruszasz kwestie dostepnosci chinskich zamienników!)??Bo chyba sam sie gubisz...
Sor naprawde mi przykro ![]() ![]() ![]() Postaram sie poprawic i nie czytac wqogóle ![]() Temat z moje strony zamkniety ![]() pozdawiam |