MotoNews.pl
9 Halogeny e36 (98262/0)

Halogeny e36

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich.

Wziolem sie dzisiaj za swoje halogeny w e36 poniewaz od kad kupilem nie swiecily, sprawdzilem zarowki sa ok, no ale nie dochodzi prad do nich sprawdzalem bezpieczniki sa ok, kable sa cale nie poprzecinane koncowki nie zardzewiale zreszta zmienilem je na nowe, dlaczego nie swieca chyba dobrym wlacznikiem je wlanczam tym po lewej stronie tam gdzie pokretlo od swiatel jest taki przycisk on uruchamia przeciw mgielne czy to ten sam jest do halogenow ? bo wiecej mozliwosci nie widze.

Prosze o pomoc.

Pozdrawiam

Cytat:
2005-05-26 19:36:13, ZABA pisze:
Witam wszystkich. Wziolem sie dzisiaj za swoje halogeny w e36 poniewaz od kad kupilem nie swiecily, sprawdzilem zarowki sa ok, no ale nie dochodzi prad do nich sprawdzalem bezpieczniki sa ok, kable sa cale nie poprzecinane koncowki nie zardzewiale zreszta zmienilem je na nowe, dlaczego nie swieca chyba dobrym wlacznikiem je wlanczam tym po lewej stronie tam gdzie pokretlo od swiatel jest taki przycisk on uruchamia przeciw mgielne czy to ten sam jest do halogenow ? bo wiecej mozliwosci nie widze. Prosze o pomoc. Pozdrawiam

od halogenow jest taki sam tylko ze pod wlacznikiem od przeciwmgielnego

PRZYKLAD

hehe a ja go nie mam mam tylko ten od przeciwmgielnych pewnie mam wersje bez halogoenow a ktos je zalozyl tylko czemu nie zalozyl wlacznika ? hehe chociarz kolo galki zmiany biegow mam zalozony jakis wlacznik moze to on ? zaraz ide i zobacze.

Aha zauwazylem jeszcze jedna sprawe, mialem wyciagnieta wtyczke od silniczka regulacji reflektorow jesli go wloze silniczek non stop pracuje wiecie moze oco chodzi ?

Pozdrawiam

no i sprawdzilem ten dziwny przelacznik kolo lewarka zmiany biegow a wiec przelacznik jest skopany ale zwarlem dostaje prad sprawdzilem probowka kiedy mam wlaczone swiatla i zwieram te przewody cos cyka gdy mam wylaczone swiatla nie cyka, czy to mozliwe ze jest to wlacznik halogenow ? a jesli tak to dlaczego one nie swieca gdy zwieram przewody POMOCY spac nie bede mogl przez te halogeny

Nikt nie ma pomyslu ?? Pomocy

może przekaźnik padl albo bezpieczniki, sprawdzałeś?

sprawdzalem ,bezpieczniki wszystkie oki ,przekazniki tez, zarowki sa ok ,kable cale nie poprzerywane oco tu chodzi ??

Witam. Dzisiaj przyszly mi halogeny z allegro. Jutro bede montowal w zderzak ale problem mam taki ze mam wersje bez halogenow i pasuje mi przeprowadzic przewody i to jakos podlaczyc. Wie ktos jak to zrobic?? Moze ktos wie ktory bezpiecznik jest od przeciwmgielnego tylnego w E36 coupe to moze pod ten bezpiecznik bym wpial. Jak ktos ma inne pomysly jak podpiac, moze bezposrednio na nowym wlaczniku... prosze pisac. Bede wdzieczny za pomoc

Witam . moge wyjasnic sprawe halogenow. Oryginalny wlacznik to guzik po prawej od wlacznika swiatel. Tam powinny byc 2 wlaczniki oryginalnie. Ja tak mam . Wszyscy co maja wlacznik pojedynczy ten na dole to ejst od tylniego przeciwmglowego. Nalezy kupic oryginalny wlacznik ( aby wygladalo jak nalezy) podaje aukcje fakt ze drogi jest ten wlacnzik ale jest z kratka nawiewu i wlacznikiem swiatel.http://allegro.pl/show_item.php?item=71437740 mozna pogadac z gosciem o sam wlacznik ale watpie aby sprzedal, bo po co pozniej komus sam wlacznik swiatel z dziura bo bedize brak wlacznika , ale wszystko zalezy od niego. Mocowanie halogenow w zderzaku jest banalne , nalezy zdjac wloty do chlodzenia tarcz przednich w celu dobrego dostepu do przykrecenia halogena. Wtyczek nie potrzebujemy, ja sciagnelem oprawke halogenu i przylutowalem i zaizilowalem kable. nie bawilem sie we wtyczki. Schody zaczynaja sie juz przy samym podlaczeniu. wszyskto idzie zgodnie z planem kupilsmy wlacznik , kable ale nie wiemy jak podlaczyc. Ano tak. jeden przewod podlaczamy pod mase jest ona obok prawego swiatla czolwego a reszte podalczamy w skrzynce. Rozkrecamy skrzynke ( moze stanowic problem bo sa male gwiazdkowe główki) odkrecaj spokojnie a jeszcze lepiej psiknij WD40 to spokojnie pojdzie. Kabel podlaczasz pod bezpiecznik a pozniej przekaznik, niestey nei pamietam co 1 tam trza podlaczyc. W ostatecznosci kup jeszcze diode do licznika i zamontuj ja w 1 miejscu gdzie bedzie miejsce. Lampa przednich halogenow to kolor zielony a tylnich to pomaranczowy. Na koniec powiem jeszcze jedna bardoz wazna rzecz. Przed zalozeniem a w zasadzie wpieciu halogena w ramke mocujaca jego do zderzaka proponowalbym go wpiac i jeszcze drutem skrecic ( utrudni to jego wylecenie podczas wstrzasu ) tak jak mi sie to przytrafilo albo i przed zlodziejstwem- Przednie halogeny w e36 sa banalne do wyciagniecia jeden maly pstryk i juz ich nei mamy, pozostaja wtedy tylko same ramki Ogolnie powiem tyle ze halogeny duzo daja teraz nadhcodzi zima a mgle sa coraz czesciejsze. Nie dajcie sie oglupiec kupujac halogeny soczewkowe- one nic nie oswietlaja , tylko z portfela kaske wycaigaja

PS: Co do wlacznika, jesli ktos ma tylko 1 guzik to jest on wypukly a jesli ktos ma wlacznik z 2 guzikami to od przednich halogenow jest na odwrot czyli wypukly a od tylnich wklesly.

Cytat:
2005-11-07 19:42:54, gie_rappa pisze:
Witam. Dzisiaj przyszly mi halogeny z allegro. Jutro bede montowal w zderzak ale problem mam taki ze mam wersje bez halogenow i pasuje mi przeprowadzic przewody i to jakos podlaczyc. Wie ktos jak to zrobic?? Moze ktos wie ktory bezpiecznik jest od przeciwmgielnego tylnego w E36 coupe to moze pod ten bezpiecznik bym wpial. Jak ktos ma inne pomysly jak podpiac, moze bezposrednio na nowym wlaczniku... prosze pisac. Bede wdzieczny za pomoc

W skrzynce masz tam opis po niemiecku przednie halogeny to NEBELSCHEINWERFER bezpieczniki powinny byc pod 15 i 22, pod 22 masz tam juz od tylniego teraz tylko podlacz od przedniego i pod przekaznik i bedzie gralo.

schemat wyglada mniej wiecej tak :

a oto oryginalne wlaczniki. Co prawda niemcy troche pomieszali z wygladem guzika, wypukly a wklesly ale mozna zalapac jak to powinno wygladac.

[ wiadomość edytowana przez: zdunekm dnia 2005-11-07 22:03:01 ]

Dzieki Zdunekm za schemat i wyjasnienie. Co do przelacznika to mam ten z jednym tylko przyciskiem ale pomyslalem albo podlaczyc przednie halo pod ten jeden i przy wlaczaniu tylnych przecimgielnych beda mi sie wlaczac tez przednie halo albo do przednich poprowadza kabel do osobnego wylacznika i wepne go w jedno z miejsc kolo zapalniczki. Zobacze jeszcze jak to zrobie
Dzieki raz jeszcze

Cytat:
Nie dajcie sie oglupiec kupujac halogeny soczewkowe- one nic nie oswietlaja , tylko z portfela kaske wycaigaja

dziwne ja mam w E34 oryginalnie soczewkowe i jakos dobrze swieca... Wkoncu nie dla zartu w bmw sa soczewkowe lampy...

Cytat:
2005-11-08 18:11:19, ArturLegnica pisze:
dziwne ja mam w E34 oryginalnie soczewkowe i jakos dobrze swieca... Wkoncu nie dla zartu w bmw sa soczewkowe lampy...

To w koncu piszesz o halogenach czy lampach? zdunekm pisał o halogenach i tez nie bardzo wiem o co mu chodzi bo ja mam soczewke w halogenie i swieci przyzwoicie

a ja pisalem tez o halogenach przeciwmgielnych a w nawiasie o lampach.... a no itez nie wiem o co mu chodzi

Cytat:
2005-11-08 19:32:09, ArturLegnica pisze:
a ja pisalem tez o halogenach przeciwmgielnych a w nawiasie o lampach.... a no itez nie wiem o co mu chodzi

O halogeny soczewkowe, produkowane przez MADE IN CHINA http://allegro.pl/show_item.php?item=70357987 sa po prostu straszne , nei dosc ze swieca marnie to jeszcze nic nei oswietlaja. Oryginalne lampy czolowe soczewkowe sa swietne. Tylko wlozyc przetwornice + zarowke Xenon i bedzie pieknie. Halo soczewkowe w E34 oryginalne sa dobre bo sa oryginalne a moj cytat dotyczy aukcji z halo soczewkowymi do E36. pzdr i zycze dobrego swiecenia czymkolwiek sie da,

PS: Niemcy wymyslili po to lampy soczewkowe w BMW, bo soczewka skupia swiatlo, tym samym nie oslepia innych uzytkownikow drogi.

[ wiadomość edytowana przez: zdunekm dnia 2005-11-09 20:29:09 ]

Cytat:
2005-11-08 17:46:14, gie_rappa pisze:
Dzieki Zdunekm za schemat i wyjasnienie. Co do przelacznika to mam ten z jednym tylko przyciskiem ale pomyslalem albo podlaczyc przednie halo pod ten jeden i przy wlaczaniu tylnych przecimgielnych beda mi sie wlaczac tez przednie halo albo do przednich poprowadza kabel do osobnego wylacznika i wepne go w jedno z miejsc kolo zapalniczki. Zobacze jeszcze jak to zrobie Dzieki raz jeszcze

Halo najjlepiej podlacz pod jakis przekaznik nie musi byc wedlug schematu ale w kablach jest dosyc duze napiecie bo sa tam zarowki takiej samej mocy co w lampach czolowych. Przycisk daj gdzie tylko uwazasz ale podlacz pod glowny wlacznik swiatel masz tam jedno miejsce wolne w tej duzej kostce. wiec tak podlacz jeden kabel od wlacznika. . Jesli nie dasz bezpiecnzika i przekaznika to jest duze prawdopodobienstwo ze zarowki beda sie mogly spalic i beda slabiej swiecily bo nie ebda mialy mocy z przekaznika tylko z wlacznika.A we wlaczniku bedize dochodzilo do krotkich spieć czy zwarc jak to mozna nazwać. Prawidlowo halogeny powinny swiecic juz po wlaczeniu swiatel postojowych

[ wiadomość edytowana przez: zdunekm dnia 2005-11-09 20:27:30 ]

Cytat:
2005-11-09 20:15:42, zdunekm pisze:
O halogeny soczewkowe, produkowane przez MADE IN CHINA http://allegro.pl/show_item.php?item=70357987 sa po prostu straszne , nei dosc ze swieca marnie to jeszcze nic nei oswietlaja. Oryginalne lampy czolowe soczewkowe sa swietne. Tylko wlozyc przetwornice + zarowke Xenon i bedzie pieknie. Halo soczewkowe w E34 oryginalne sa dobre bo sa oryginalne a moj cytat dotyczy aukcji z halo soczewkowymi do E36. pzdr i zycze dobrego swiecenia czymkolwiek sie da, PS: Niemcy wymyslili po to lampy soczewkowe w BMW, bo soczewka skupia swiatlo, tym samym nie oslepia innych uzytkownikow drogi. [ wiadomość edytowana przez: zdunekm dnia 2005-11-09 20:29:09 ]

Tos pan wymyslił!! Pierwszy raz widze takie halogeny do E36i w zyciu nawet bym nie pomyslałe ze takie cos mozna kupic lub/i wsadzic.. znajdujesz jakies wynalzki a potem piszesz ze są do dupy..
Zapewne tak jest hehe a dla twojego info orginalne (a jakze) halogeny zkw w E30 sa własnie... soczewkowe

Cytat:
PS: Niemcy wymyslili po to lampy soczewkowe w BMW, bo soczewka skupia swiatlo, tym samym nie oslepia innych uzytkownikow drogi.

Dobry tekst

A jak np w golfie nie ma soczewki (nota bene tez wymyslili go niemcy)to swiatło sie nie skupia i oslepia innych?hehehe

pozdrawiam

Cytat:
2005-11-10 12:03:38, mibhell pisze:
Tos pan wymyslił!! Pierwszy raz widze takie halogeny do E36i w zyciu nawet bym nie pomyslałe ze takie cos mozna kupic lub/i wsadzic.. znajdujesz jakies wynalzki a potem piszesz ze są do dupy..
Zapewne tak jest hehe a dla twojego info orginalne (a jakze) halogeny zkw w E30 sa własnie... soczewkowe

Oryginalnie stworzone halo soczewkowe bardoz dobrze swieca i nie ma z nimi problemow. Ja podalem linka do aukcji z made in china . tamten wyanlazek jest tragiczny i napisalem aby tego nikt nie kupywal bo szkoda sieki z portfela dla glupoty - napisalem to bo post dotyczyl halo.A co do ZKW to sam mam wlasnie tej firmy u siebie i swieca naprawde dobrze, wiec nie wiem o co ci chodzi. Czytaj dokladnie to co ja pisze a nie wymyslasz tu pierdoly i w dodatku jeszcze zwiazanych z E30 w poscie chodzi o halo E36, tu nie ma soczewek wiec pomysl co chcesz napisac a dopiero odpisz na dany temat.

Ehh jesli najpier piszesz:
Cytat:
Nie dajcie sie oglupiec kupujac halogeny soczewkowe- one nic nie oswietlaja , tylko z portfela kaske wycaigaja

a potem

Cytat:
w poscie chodzi o halo E36, tu nie ma soczewek wiec pomysl co chcesz napisac a dopiero odpisz na dany temat.

To sie zdecyduj czy piszesz o orginalnych czy nie czy są te soczewki czy ich nie ma (jzeli wogóle poruszasz kwestie dostepnosci chinskich zamienników!)??Bo chyba sam sie gubisz...

Cytat:
Czytaj dokladnie to co ja pisze

Sor naprawde mi przykro ale musisz mi wybaczyc ze nie czytam tego co piszez zbyt uwaznie ale togo sie czytac nie dajak dla mnie mała degrengolada
Postaram sie poprawic i nie czytac wqogóle

Temat z moje strony zamkniety

pozdawiam