| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SebaE Było Daewoo Espero 1 ... Katowice | 2005-05-27 16:26:33 A jaki masz emulator? |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-05-27 18:41:25 zakladam ze to bingo-s...to raczej dobre komputery ale wyglada ze to on sie wysypal...
sproboj skontaktowac sie bezposrednio z producentem (www.kme.com.pl) moze oni cos poradza bo z tego co czytalem na forum to to wporzadku chlopacy
szkoda ze ten sterownik nie ma awaryjnego odpalania na gazie a probowales jak zachowuje sie auto w sytuacji gdy caly czas jezdzisz na beznynie?moze sproboj przed zgaszeniem auta przelaczac na beznyzne, jezeli bedzie odpalao bez problemu to bedzie ewidentnie widac ze wine ponosi instalka...
pzdr |
SebaE Było Daewoo Espero 1 ... Katowice | 2005-05-27 18:42:50
Z tego co napisałes to komputer gazowy masz LAMBDA GAS STYSTEM BINGO ale nie wiem czy jest on razem z emulatorem czy nie, ale pewnie jak znam życie to nie ma on emulacji wtrysków. Mój znajomy miał kiedys podobna sytuację we fiacie siena, miał nieprawidłowo emulowane czasy wtryskiwaczy i ecm łapał mu błedy objawiało się to miedzy innymi trudnościa z zapaleniem, po prawidłowym ustawieniu problem mu minoł |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2005-05-28 21:10:01 Spiewak - wyciagnij wszystkie (1, albo 2) bezpieczniki od komputera gazowego, zresetuj komputer przez odlaczenie akumulatora na pare(nascie) minut. Jezdzij na benzynie.
Jezeli bedzie ok, to znaczy, ze gaz. Jak bedzie sie pieprzyc to znaczy, ze to nie jest wina gazu.
Jest jakis blad w moim rozumowaniu? |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-06-02 01:49:47 Małe sprostowanie:
Pompa paliwa po przekręceniu kluczyka pracuje dokładnie 2 sekundy. Gdy zaczynasz kręcić rozrusznikiem pompa zaczyna ponownie pracować i dziala tak długo, jak długo kręci się wał korbowy. |
spiewak warszawa | 2005-06-02 14:01:45 Może i nie 6-7 sekund ta pompa pracuje, moze i mi się dłuzy kiedy ją słyszę, ale kiedy nie chce dobrze działać to słychac ja przez sekudę.
Pozdrawiam |