MotoNews.pl
10 Jakie łączniki stabilizatora wybrać? (98374/45)

Jakie łączniki stabilizatora wybrać?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jest tego tyle i ceny się tak wahają (30 do 150 zł za szt), że aż zgłupiałem. Możecie coś polecić. Żeby nie było bardzo drogie i żeby było dobre

[ wiadomość edytowana przez: MasterCheat dnia 2005-05-27 17:59:16 ]

Kupiłem za 120 złotych - 6 miesięcy wytrzymał, kupiłem za 30 złotych - prawie rok Kupiłem za 60 (włoski jakiś) i nie stuka od 2 lat.

mialem ten sam dylemat ostatnio,
na allegreo sa za 25 juz, ponoc dobre tez sa te za 50 zl lemphard czy cos takiego - tez allegro

ogolnie chwala firme moog ale cena to juz 85 zl
ja zalozylem u siebie taki za 35 zl ze sklepu od kolegi slawas1 i puki co smigam
jak sam nastawiasz sie na wymiane to montuj ten tanszy, tym bardziej ze niekiedy te drogie wytrzymuja tyle samo co tanie

Własnie dlatego pytam bo nie zawsze drogie znaczy dobre

mam taki wybór
Łącznik stabilizatora przód ADLER 31 zł/szt
Łącznik stabilizatora przód HANS PRIES 35 zł/szt
Łącznik stabilizatora przód Moog/Trw 35 zł/szt
Łącznik stabilizatora przód Lemforder/Ger. 40 zł/szt
Łącznik stabilizatora przód FEBI 79 zł/szt
Łącznik stabilizatora przód 82 zł/szt
Łącznik stabilizatora przód TRW 99 zł/szt
Łącznik stabilizatora przód Ford 150 zł/szt

Witaka weź sobie te Adlera są bardzo dobre a w dodatku maja metalowy a nie plastikowy spód ja mam w swoim essim teraz je zamontowane i no problem ...

A dużo już kilosków zrogiłes na tych Adlerach?? Bo ja jak narazie jestem najbardziej zdecydowany na Lemforder(w sume to tylko 20 zł różnicy na 2 szt..

Weź te Lemforder/Ger. podobno są naprawde dobre. Najlepiej jak weźmiesz do Mondeo. Ten sam wymiar ale zdecydowanie mocniejsze i masywniejsze. Cena taka sama.

tak tak bierz Lemforder/Ger, cena ciekawa a ponoc dobre
to z tym mondeo tylko pamietaj bo to rozmiar tenssam a sa mocnieje

a gdzie takie ladne ceny??

A ten akurat co piszesz to od kolegi z klubu co sklep otworzył
Wątek podwieszony

Muszę do tego doliczyć 30 zł na przesyłkę, ale zamiawiam więcej żeczy tak że i tak mi się opłaci bo w sumie za jakieś 500 zł kupuje.

A z tym mondeo to naprawdę? Nie będzie żadnego problemu z założeniem?? Bo nie chce zeby przy zakładaniu okazało się że musze coś przerabiać.

Cytat:
2005-05-27 21:00:40, MasterCheat pisze:
A z tym mondeo to naprawdę? Nie będzie żadnego problemu z założeniem?? Bo nie chce zeby przy zakładaniu okazało się że musze coś przerabiać.

Nic nie przerabiasz, to samo tyle, że mocniejsze.

No to, żetak powiem, superowo Dzięki wielkie za podpowiedzi!!! W tygodniu zamawiam, a potem tylko znaleźć czas

powiedzcie cay samemu mozna laczniki przkladac czy troszku trudno i czy zbierzmosc jest wtedy do ronbieniea

Koledzy już napisałi ze zbieżności nie trzeba po tym ustawiać.
A do wymiany się sam zabieram. Jak zajżałem za koło to wygląda to dość prymitywnie. Kawałek pręta przykręcony na końcach śrubami

ten stabilizator jest w przodzie tak
a jakie objawy ze pada

nr. 3 na fotce

z tego co wiem to może być np. stukanie. Ale stukanie może być też obiawem innych dolegliwości. Niech ci co wymieniali się wypiwiedzą