PORADŹCIE, CARINA E - zawieszenie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dudni z tyłu /prawa strona/; szczególnie przy skręcaniu, ale także nieznacznie podczas hamowania.
Co to może być ? Lepiej naprawić w serwisie, czy gdzieś indziej?
Muszę jak najszybciej naprawić.
Pozdrawiam
Siwy 64.

kiedyś u mnie dudnił amorek, był troszke poluzowazny.
podnieś fotel i odkręć śrubę mocującą ten kawałek oparcia przy pasach bezpieczeństwa, wyjmij go i masz już dostęp do śruby od amorka
Pozdro

U mnie walił drążek poprzeczny akurat ten droższy bo od regulacji zbierzności.
Ale sprawdź jeszcze stabilizator tylny znaczy łączniki i gumy.

Pozdro.

Dzięki serdeczne za porady. Niedawno wymieniano w mojej Carci sprężyny z tyłu/nawiasem mówiąc tył znacznie sie podniósł, ale sprężynki kupiłem o 1,5 zwoju wyższe ; sprzedaje je jakiś facet na Pomorzu/ może więc nie dokręcili czegoś przy amorku. Cieszyłbym się, gdyby tylko to było,inaczej kaska z kieszeni.
Przy okazji, co sądzicie o odgrzybianiu klimy, jak często to robić?
Pozdro.
Siwy 64.

2005-05-29 09:29:57, Siwy64 pisze:
Przy okazji, co sądzicie o odgrzybianiu klimy, jak często to robić? Pozdro. Siwy 64.

Klima smierdzi
Klimatyzacja - czyszczenie
Pozdro

[ wiadomość edytowana przez: CzapCzap dnia 2005-05-29 10:40:03 ]

Stuki z tyłu w Carinie to w pierwszej kolejności do sprawdzenia gumy stabilizatora i łączniki. Cała reszta dopiero później
Dudnienie (jednostajny szum) na zakrętach może oznaczać kończące się lożysko Niemiłe dla kieszeni
Pozdro.

Cytat:
2005-05-29 10:38:13, CzapCzap pisze:
2005-05-29 09:29:57, Siwy64 pisze: Przy okazji, co sądzicie o odgrzybianiu klimy, jak często to robić? Pozdro. Siwy 64. Klima smierdzi Klimatyzacja - czyszczenie Pozdro [ wiadomość edytowana przez: CzapCzap dnia 2005-05-29 10:40:03 ]

Firma którą tam (w linkach) opisuje Hicks, to Klima-Car http://www.klima-car.prv.pl

Odgrzybianie niestety polega na załadowaniu chemii (w praparaty, jeden na parownik, drugi na dusze nawiewów) i właczenie klimy na 1 h. Koszt 100 zł.

Wolałbym jednak inne czyszczenie, coś bardziej "ręcznego", ktoś ma jakieś pomysły? Jeśli nie, to może polecicie tańszą "chemię"??