F1

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzis GP Europy

klik tu aby zobaczyc tor ...

Polecam włączyć TV4 i ogladac i włączyc www.f1.com i ogladac live timeing. Wtedy to jest przegląd sytuacji na maxa.

Nie pamietam czy to juz w tym GP wroca po dyskwalifikacji J.Button i Takuma Sato z BAR Honda ale jesli tak to ja im kibicuje.

pozdr

p.s. czy ktos jeszcze na tym forum oglada f1 ??

Cytat:
2005-05-29 12:58:31, thaniel pisze:
czy ktos jeszcze na tym forum oglada f1 ??

Sie pytasz, F1 i WRC to obowiązkowe pozycje. Ostatnio zacżeło się robić ciekawiej bo nareszcie nie wiadomo kto wygra w przeciwieństwie do poprzedniego sezonu gdzie wszystko wygrawał niemiec.

ja nie moc ogladac F1

ja niestety do pracy ide ale jak tylko mam mozliwosc to ogladam

No i przez bzdurny przepis na temat jazdy na jednym komplecie gumek Alonso wygrał.

Niesamowita dramaturgia. Co prawda nie kibicuje McLarenowi i Raikonenowi ale zal mi typa bo dobrze jechal ...

Moj ulubiony BAR Honda nic nie pokazal, ani Button ani Sato trudno.

Ogolnie warto bylo ogladac

pozdr

ja oglądać

najciekawsze GP od poczatku tego sezonu i całego poprzedniego kibicuję Ferrari i Renault (chociaż dziś Raikkonen powinien wygrać) ale po tym co pokazał Coulthard to do kolejnych moich ulubieńców dołączył team Red Bulla

a kto dzis ogląda wyścig ale jaja normalnie jaja tylko 6 kierowcow jedzie bo reszta zbojkotowała wyścig

reszta póxniej bo idę dalej oglądać

Heh, uważam że jeśli FIA uzna roszczenia tych 7 teamów to się zbłaźni, lajf is brutal niestety a przepisy sa przepisami, rozumiem bezpieczeństwo zawodników, ale wszystkie teamy powiny obowiązywać te same przepisy.

Wyścig nudny w przeciwieństwie do tego co działo się tydzień temu w Kanadzie, jedyny moment wart uwagi to wyjazd Schumachera z pit stopu.

dobra po wyścigu a teraz do rzeczy było to GP USA (wygrał Schumi starszy)

wszystko sie zaczęło od wypadku Ralfa Schummachera na treningu/kwalifikacjach gdzie przy ponad 300 km/h pękła mu opona i zasadził w bande (nic mu sie nie stało) nalezy dodać że w zeszłym roku miał wypadek w tym samym miejscu w wyniku któego miał pekniety kręgosłup (naszczęsci rdzeń ie był przerwany); w tym samym miejscu miał wypadek jeszcze jeden kierowca przyczyna obu wypadków było to że opony Michelin nie wytrzymywały wymagac postawionych przez ten tor Eksperci z Miechlina zarządali zaminy w regulaminie aby można było wymieniać opony w czaie wyścigu (od tego sezonu jest to zabronione; mozna zmieniać tylko w wypadku uszkodzenia opony) lub przekonstruowania tego odcinka toru czyli zrobienia szykany FIA (federacja automobilowa) nie zgodziła się na to i wszystkie teamy startujące na oponach Miechlina po okrążeniu rozgrzewkowym zjechały do boksu i nie wsystartowały pojechały tylko drużyny Ferrari, Jordan i Minardi które używają opon Brigstone kibice byli rozgoryczeni gwizdali, rządali oddania pieniędzy i niestety rzucali na tor butelki i puszki

a teraz moje odczucia

po 1 Miechlin dał d..... na całej lini jeśli chodzi o swój produkt i zajebistą reklame sobie zrobił po 2 jak od poczatku sezonu teamy jeżdżące na oponach Brigstone tracił sporo i miały problemy z konfiguracją bolidów nikt nie rządał zmian w regulaminie lub zmian na torze to by było na tyle ;D

a tak wygladał start

a tutaj profesjonalna relacja

[ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2005-06-19 22:04:19 ]

Przyznam sie ze ostatnio jezdze na michelenach i jestem nie zadowolony bo o wiele lepiej spisywaly sie moje lyse juz Toyo T1S nawet na mokrej nawieszni gdzie praktycznie to byly slicki

GP bylo smieszne hehe ale przepisy sa przepisami. Jakby michelin mial jakiegos experta z polski to by znalaz jakas luke w regulaminie

pozdr

jak by luki nie znalaz to by tak zakombinowal ze by nawet sie nikt nie skapnol

Jak widać nawet elicie zdarzają się wpadki Wyrzucam swoje Miszleny Pilot Primacy... kto wie co mnie na jakimś łuku czeka

Dobrze ze ja smigam na Daytonach ktore maja gwarancje bridgestone'a

pozdr

Ja smigam na Pirelli

Ja smigam na PumaSpeedCat Ale jest ten model sygnowany przez ferrari wiec mozna sie domyslic ze bridgestone maczal w tym palce

Otwarcie sezonu - GP Bahrajnu, po wspaniałym wyścigu wygrał Alonso. Wielki plus dla Rosberga i niesamowity pech F. Massy.

Poza tym zmiana przepisów: spowrotem można zmieniać gumy w czasie wyścigu i najważniejsza - zmniejszono pojemność silników do 2,4 l i liczbę cylindrów do 8 w układzie V90. Zapowiada sie ciakawy sezon.