MotoNews.pl
1 Lampka kontrolna układu elektronicznego silnika (98572/27)

Lampka kontrolna układu elektronicznego silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kontrolka ta gasnie po odpaleniu silnika i zapala sie w czasie jazdy.Czy ktoś przerabiał juz taki motyw ? W działaniu samego silnika nic niezauważono tz. obroty , spalanie w normie.

Iquest, a instrukcji to się nie czyta? . Przecież to "osławiona" check engine czyli jakiś błąd zarejestrowany przez ECM. Podepnij laptopa i sprawdź numerek błędu. Albo odczytaj z błysków lampki.

A czy GSI umożliwia odczyt miganiem lampki?

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Z tego co się orientuję to w GSI jest układ delco, więc można go odczytać tak jak abimexa. Tylko bosha nie można w ten sposób sprawdzić, ale mogę się mylić, jeśli tak jest to mnie poprawcie proszę.

Cytat:
2005-05-29 13:44:06, Danek pisze:
Iquest, a instrukcji to się nie czyta? . Przecież to "osławiona" check engine czyli jakiś błąd zarejestrowany przez ECM. Podepnij laptopa i sprawdź numerek błędu. Albo odczytaj z błysków lampki.

No niestety lampka sie nieda to takie ustrojstwo.Laptopik jutro i kasacja . Dzieki za szybkie zakumanie bo check engine to powinna byc leda obok imobilaizera.

A Trzeciak pisze, że w Gsi z układem Multek XM jest możliwość odczytania kodów za pomocą lampki kontrolnej.

Dobrze pisze Ta moja Polnexia a nawet szkoda gadać . Dzieki jeszcze raz za odzew, bo sie smieje sam z siebie Nawet post był rozpatrywany w kwesti usterki elektroniki stosowanej, a okazało sie ze to pomroczność własciciela. Ja pitole, ale wstyd