Układ chłodzenia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam,
ponizej pytanka

1. na jaka odleglosc wysowa sie czop temostatu podczas maksymalnego otwarcia (przy odniesieniu do dlugosci rdzenia, na ktorym jest sprezyna)? czyli jak duzy przeswit powstaje w termostacie gdy jest maksymalnie otwarty?

2. moze ktos zna parametry czujnika zalaczajacego wentylator ? wystarczy mi rezystancja w temp. 20-30 st.

3. goraca prosba o zdjecie mocowania platikowej oslony pod chlodnica.

pozdrawiam

1. Skok termostatu to wg dokumentacji - ok 5,5 mm.
2. Pytanie cokolwiek dziwne. Włącznik wentylatora to bimetal i do momentu osiągnięcia temp. włączenia, czyli ok. 92 st. jego rezystancja jest niemierzalna.
3. Tzn.?

qrcze Wilku szkoda, ze nie moglem wpasc na zlocik, bo wszystkiego bym sie juz dowiedzial , ale przy tej temp powietrza nie odjezdzam od domu dalej niz 15 km. Wczoraj jak pojechalem do znajomego to po 15 km mialem taka temp ze nawet wentylator nie pomagal i musialem czekac 30 min az troszke ostygnie

wyjasnienia do pytan

1. tylko 0,5 cm tzn. ze moj dziala prawidlowo - czyli termostat wykluczam jako przyczyne przegrzewania. myslalem, ze dziura w calkowicie otwartym termostacie jest nieco wieksza

2. ok. po Twoim wyjasnieniu tez uwazam pytanie za dziwne rozumiem, ze ten czujnik zalamykajacy obwod miesci sie w "grubej rurze" m-dzy obudowa termost a chlodnica ?
napisales ".do momentu osiągnięcia temp. włączenia, czyli ok. 92 st." - u mnie wentylator wlacza sie przy L czyli grubo ponad 100 st. masz jakis pomysl, zeby sprawdzic metoda pomiarowa (a nie przez wlozenie nowego ) czy czujnik odp za zalaczanie wentylatora zachowuje parametry ?

3. pod chlodnica w mk7 jest plastikowa oslona (dyfuzor) mocowana do zderzaka i zdaje sie do rozpurki pod chlodnica, ktora powoduje odpowiednia cyrkulacje powietrza.
moja jest troszke polamana, wiec ni jak nie moge dojsc jak byla mocowana.
nazwa czesci: kanal - powietrze, dolny
numer czesci: 95AG A8B384BE
niestety teraz nie moge walnac foty.

dzieki za odpowiedzi Wilku.

acha - tak jak radziles jezdzilem na wodzie z odkamieniaczem. po zlaniu z wody zrobilo sie szambo, ale nic nie pomoglo na przegrzewanie.

jak masz jakas sugestie dla mnie w sprawie malo wydajnego ukl. chlodzenia to plizzzz don't hesitate to write
dziexxxx

[ wiadomość edytowana przez: juzeff dnia 2005-05-29 19:31:39 ]