Cos wyje podczas hamowania i turkocze na luzie..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Kupiłem przedwczoraj Poloneza Caro Plus.Mam nastepujący problem.W czasie jazdy szczególnie gdy pedał gazu nie ejst wcisniety mocno ani tez nie jest odpuczony cos strasznie wyje.Myslelem ze to most ale nie jestem pewien.Dodadtkowo wczoraj po przejechaniu ok 100 km zgasilem auto i po ok godzinie uruchomilem ponownie.Gdy byl na luzie i sprzeglo nie bylo wcisniete cos strasznie "turkotalo" do tego stopinia ze przechodzien zapytal czy to jest disel.Dzis po nocy objaw czesciowo ustapil tzn zniklo to turkotanie.HELP!!!Ktos z was moze spotkal sie z czyms takim?

na dzien dobry - nie nazywaj wątków "pomocy", ratunku itp. Kto sie potem w tym polapie?

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Cytat:
2005-05-29 20:12:10, Kubus pisze:
Witam.Kupiłem przedwczoraj Poloneza Caro Plus.Mam nastepujący problem.W czasie jazdy szczególnie gdy pedał gazu nie ejst wcisniety mocno ani tez nie jest odpuczony cos strasznie wyje.Myslelem ze to most ale nie jestem pewien.Dodadtkowo wczoraj po przejechaniu ok 100 km zgasilem auto i po ok godzinie uruchomilem ponownie.Gdy byl na luzie i sprzeglo nie bylo wcisniete cos strasznie "turkotalo" do tego stopinia ze przechodzien zapytal czy to jest disel.Dzis po nocy objaw czesciowo ustapil tzn zniklo to turkotanie.HELP!!!Ktos z was moze spotkal sie z czyms takim?

Pomagał Ci ktoś w zakupie? Bo taki objaw jak piszesz sugeruje łożysko sprzęgła (nie wyciskowe, zdaje się wałka sprzęgłowego), ale nie powinno się pojawić tak szybko samo z siebie. Musiałeś to słyszeć przy kupnie, tylko może nieco mniej. No chyba, że ktoś coś kombinował przy silniku i np nie dokręcił dobrze koła zamachowego Warto się wybrać do dobrego mechanika na diagnozę.

A poza tym OLO ma rację. Ciężko będzie po takim tytule wątku dojść kto i co... A Forum ma za zadanie pomóc także i Tobie. Tylko jak wyszukiwać informacje jak będą nic nie mówiące tytuły postów typu POMOCY?

przez internet nikt ci nie będzie w stanie trafnie zdiagnozować usterki. możemy tylko zasugerować możliwe przyczyny.

jedyne wyjście, to albo znajomy mechanik, albo może ktoś najbardziej rozgarnięty z ekipy KrAK byłby na tyle łaskaw, by pomóc koledze.

p.s. prosze moda o zmoderowanie tematu wątku.

EDIT: michał. po co ci termostat w puszcze filtra. jak masz zepzuty, to wywal go całkowicie i zaklej zbędne otwory.

[ wiadomość edytowana przez: Admiral dnia 2005-05-29 20:36:00 ]

Przperaszam na ten temat!Również prosze Admina o modyfikacje.

NA mechanice nie znam sie za dobrze ale zdecydowalem sie na zakup poniewaz procz tej wady auto jest i bardzo dobrym stanie.

Cytat:
2005-05-29 20:34:31, Kubus pisze:
Przperaszam na ten temat!Również prosze Admina o modyfikacje. NA mechanice nie znam sie za dobrze ale zdecydowalem sie na zakup poniewaz procz tej wady auto jest i bardzo dobrym stanie.

a samemu nie można zmienić? sprawdz wydaje mi sie ze jest taka opcja

Nie zabardzo wiem jak to zorbic.A sluchajcie czy takie objawy nie moga wynikac z braku oleju w skrzyni lub jego sladowej ilosci?

Cytat:
2005-05-29 20:31:43, Admiral pisze:
albo znajomy mechanik, albo może ktoś najbardziej rozgarnięty z ekipy KrAK byłby na tyle łaskaw, by pomóc koledze. p.s. prosze moda o zmoderowanie tematu wątku.

Łaskaw bardziej cierpliwy mógłbyś być. Upał daje się we znaki.

A skąd ma chłopina wiedzieć co to KrAK jak jest pierwszy raz na forum??

Kubus: najlepiej jakbyś podjechał gdzieś w umówione miejsce i na pewno razem z chłopakami z Krakowa coś doradzimy. Możesz się kontaktować z nami przez priv oraz gg.

Ooooo właśnie
Admirał....łaskawie prosimy bez takich.

Kubuś...dawaj do nas Priv, GG, tel
Pooozdro