| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
gadiemus HF MEMBER Zafira Warszawa | 2005-05-29 22:27:28 Jeśli chodzi o zderzak to nie pomogę. Konsolę odkręca się w miarę łatwo: dwie śrubki po wyjęciu popielniczki + dwie po delikatnym wyjęciu skrajnych (lewy +prawy) przełączników (zaślepek) -> szyba ogrzewana itd...
Gadi |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-05-29 23:48:46 Nie mam pewności co do ponego, ale w większości aut żeby zdjąć zderzak, najpierw trzeba odkręcić atrapę i reflektory, następnie rozpiąć osłony silnika i nadkola. Teraz pozostają już tylko śruby od zderzaka od 4 do 8 - w zależności od marki i modelu. |
Richie HF MEMBER Hyundai Pony Katowice | 2005-05-30 13:38:02 Ja ostatnio odkrecalem zderzak w poniaczu ...bez uzycia kanalu tez sie da . Sa 4 sruby po 2 na strone, ale jest jeden problem - jezeli masz nadkola plastikowe to trzeba je tez odkrecic od zderzaka . |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2005-05-30 13:46:53 ja zawsze jak ściągałem przedni zderzak to musiałem cały pas przedni odkręcić (lampy, atrapa, listwa pod spodem) i dopiero wtedy mam dostęp do chyba 8 lub 10 śrub trzymających skorupę (czyli zderzak plastik) na zdjęciach z Dobiegniewa widac to doskonale
a żeby odkecic konsolę środką to wystaczy wyjąć "wolne" plastiki (obok tych od świateł pezciwmgłowych i podgrzewania tylnej szyby) i tam masz 2 śrubki
tylny zderzak zawsze z belką ściągałem ![]() |