Wnętrze, obicia drzwi, podloga etc.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam zamiar wyciszyc troche swoja ladna i w zwiazku z tym wywalic wszystko to co stare, gdzie kupic nowe uszczelki? co zrobic gdy pod uszczelka znajduje sie rdza? nastepnie co zrobic z obiciem drzwi bocznych? jak to sie zdejmuje? jak to jest zamocowane? gdzie kupic mocowania bo mi pare juz urwalo przez nieostroznych pasazerow, i jak zdejmowac obicie podlowi? a i jeszcze jedno, jakie maty polecacie, szperalem na forum ale nie wiele sie dowiedzialem jesli cos przeoczylem to jestem otwarty na linki do postow oraz bardzo prosze o rady

Cytat:
2005-05-29 21:44:32, kangurek pisze:
co zrobic gdy pod uszczelka znajduje sie rdza?

Proponuję wyjąć szybę i wtedy wyczyścić. Inaczej możesz to niedokładnie zrobić i znowu za jakiś czas będzie kaszana. Przy okazji wymieniłbym też uszczelki szyb. A gdzie kupić? W skorpionie albo w lokalnym sklepie z częściami do Ład.

chodzi mi rowniez o uszczelki dookola drzwi, co zrobic z rdzoa zjadajaca mocowania tych uszczelek ? : S
http://allegro.pl/show_item.php?item=52035638
moge te maty wsadzic w miejsce tych starych jakichs z welny mineralnej wytlumiaczy? pod siedzenie z tylu ? w drzwi w podloge itp ?

[ wiadomość edytowana przez: kangurek dnia 2005-05-29 22:01:42 ]

odczyscic odskrobac zamalować 2 razy brunoxe epoxy podkładem a na koniec lakierem

aha, duzo mi to mowi;D nie potrafie ani jednej z wymienionych czynnosci ;D

Nie no stary nie żartuj sobie
Odczyścić, oskrobac i wymalować to są czynności których nie potrafisz????
To jak złapiesz gumę to dzwonisz po pomoc drogową?

ja bym na podłoge tych mat nie kładł
bo duzo to nie da

chyba ze pierw połatac podłoge, przykleic to cos i na to wełnę mineralna rockwoll, tanie to to, grube i dobrze wycisza

w drzwi mozna przykleic, napewno nie zaszkodzi
wazne tylko,abys nie kleił na rdze,ale to to wiesz,

poszukaj w wyszukiwarce
ja zakładąlem kiedyś keidyś wątek o wygłuszeniu, czy wyciszeniu, juz nie pamietam
tam sporo informajci na ten temat znajdziesz

pzdr

a zapinki do tapicerki w kazdym ladowskim sklepie kupisz, za jakies grosze

juz teraz sam nie wiem co zrobic, ide rozwale a potem bede myslal;D

tapicera trudny temat trzeba sie do niej przylozyc. ostatnio podczas pozbywania sie brudu z niej porobilem kilka soczystych dziur ,teraz rozmyslam nad jej zmiana ,tyle ze jak ? kupic nowa ładna wykladzinke czym predzej do babci a ona na maszynie ma to przymocowac? jest na to jakis mniej klopotliwy sposob??

Jezeli chodzi o boczki to tak.Ja wymieniłem u siebie całe bote co miałem to już były strasznie powyginane od wilgoci.Dlatego wyciołem sobie nową błytę którą odrysowałem od starej powierciłem i powycinałem wszystkie dziurki.Potem zrobiłem zakupy a mianowicie materiał obiciowy 1,5x1,0m za 28zł+1L kleju tapicerskiego TAPICER.Potem posmarowałem deseczke i przykleiłem materiał.Na koniec zakupiłem oryginanlne mocowania ponacinałem w materiale otworki tam gdzie było trzeba i założyłem.Materiału wystarczyło na dwa boczki no i jeszcze troszkę zostało.Natomiast kleju zostało na kolejną ładę.Całosć zajeła mi około 4h pracy oczywiscie przerywanej zeby klej dobrze sobie wysechł.

...to ja tez sie o cos zapytam... chodzi mi po glowie wlasnie obicie (oklejenie) "boczkow" tzn. tapicerki drzwi, na razie przednich jakims przyjemnym materialem, ale chcialbym tez potem to jakos porzadnie zamatowac na drzwi. i tu mam pytanie czy ktos testowal juz jakies zamienniki tych cholernych "choineczek" mocujacych???

Swoją Samarkę r.91 wyciszyłem dodatkowo przez podłożenie warstwy 2 cm pianki a następnie zamiast używać zatrzasków / które są drogie i nie trzymają/ zastosowałem śruby M5 oraz ozdobne tapicerskie nakładki. Wkręt przechodzi przez podkładkę i po przykręceniu na tą podkładkę zatrzaskuje się półokrągły kołpaczek. Można boczek odkręcić i z powrotem zamocować. Jakbyś chciał to mogę wysłać fotki.

Lepiej wrzuc fotki na jakis serwer i zapodaj linki

nadal nie wiem jak montowac te obicia na drzwi.... :S

Cytat:
2005-06-02 12:36:09, kangurek pisze:
nadal nie wiem jak montowac te obicia na drzwi.... :S

To znaczy, że jestes totalną lebiegą i daj sobie spokoj z Ładą, kup sobie lepiej hulajnoge w Tesco...... tam sie nic nie psuje i nie trzeba nic rzezbic. Tylko jezdzisz!!!

Rusz głową!!!!!!!!!!!!!!!!!

-----------------
http://plepleple.pl

[ wiadomość edytowana przez: el_comendanto dnia 2005-06-02 12:50:35 ]

nie wiem czego wy oczekujecie, dla mnie mojej Ładnej nie muszę wyciszać, bałem się że naprawdę jest głośna i w ogule ale gdzie tam, jeżdżę nawet i 145km/h i nie czuję się jak w czołgu T-64, a nawet mam upalony tłumik.

Ja moją nie śmigam szybciej niż 120 km/h (a to i tak tylko przy wyprzedzaniu) ze względu na skrzynię biegów (4). Nie chcę silnika katować to raz, a dwa - jazda z takimi prędkościami powoduje kosmiczne zużycie paliwa .
Ale przy 100-120 km/h w Ładzie nie jest źle. Radia da się jeszcze słuchać

Jezeli niechcesz bawic sie w oryginalne mocowania tapicerki to proponuje zakupić blachowkrety tylko takie zeby miały jakis ładny łeb i przypomocy wiertarki ponawiercać dziurki przez tapicerke i po przykrecac ja.Faktem jest to ze te oryginalne mocowania sa jednorazowe.A co do głośnosci auta ja musiałem wywalic to wyciszenie z wełny mineralnej bo zrobił mi sie z tego zwykły gnój.Ale zamiast tego po doczyszczeniu i odredzewieniu podłogi dałem Blachogum na to folie z grubego worka na smieci i na to wszystko połozyłem wykładzinke wypraną wysuszoną i pachnąca jakims płynem do płukania.Nie zauważyłem zeby było znacznie głośniej niż jak była ta wełna

A u mnie nawet przy 180 da sie wytrzymac Optymalna predkosc w mojej samrce na trasie to 130. Wtedy jest jeszcze cichutko

Cytat:
2005-05-29 21:59:07, kangurek pisze:
chodzi mi rowniez o uszczelki dookola drzwi, co zrobic z rdzoa zjadajaca mocowania tych uszczelek ? : S http://allegro.pl/show_item.php?item=52035638 moge te maty wsadzic w miejsce tych starych jakichs z welny mineralnej wytlumiaczy? pod siedzenie z tylu ? w drzwi w podloge itp ? [ wiadomość edytowana przez: kangurek dnia 2005-05-29 22:01:42 ]

maty których link podaleś nie polecałbym, trzeba je mocno wklejac najlepiej na gorąco.Fakt dobrze tlumią drzwi do audio.
mam pod spodem pod wykładziną w samarce położone wytłumienie takie jak w poldziach kupuje sie to na metry 120na 90 kosztowało 28 zł o ile mnie pamięć nie myli.
Nie da sie totalnie wyciszyc ladnej.Ten typ tak ma. chyba że dałbyś nie wiem około 5 cm wełny powleczonej siatką aluminiową, ale to bardzo duzo zabawy, newralgiczne miejsce pod pedałami cala grodż silnika.Myslałem nad tym jak składałem ładę do kupy.