| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kangurek lada 2107 Hajnówka | 2005-05-29 21:44:32 Witam, mam zamiar wyciszyc troche swoja ladna i w zwiazku z tym wywalic wszystko to co stare, gdzie kupic nowe uszczelki? co zrobic gdy pod uszczelka znajduje sie rdza? nastepnie co zrobic z obiciem drzwi bocznych? jak to sie zdejmuje? jak to jest zamocowane? gdzie kupic mocowania bo mi pare juz urwalo przez nieostroznych pasazerow, i jak zdejmowac obicie podlowi? a i jeszcze jedno, jakie maty polecacie, szperalem na forum ale nie wiele sie dowiedzialem jesli cos przeoczylem to jestem otwarty na linki do postow oraz bardzo prosze o rady |
mcbrain SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara 3d Warszawa / Wejherowo | 2005-05-29 21:50:34
Proponuję wyjąć szybę i wtedy wyczyścić. Inaczej możesz to niedokładnie zrobić i znowu za jakiś czas będzie kaszana. Przy okazji wymieniłbym też uszczelki szyb. A gdzie kupić? W skorpionie albo w lokalnym sklepie z częściami do Ład. |
kangurek lada 2107 Hajnówka | 2005-05-29 21:59:07 chodzi mi rowniez o uszczelki dookola drzwi, co zrobic z rdzoa zjadajaca mocowania tych uszczelek ? : S
http://allegro.pl/show_item.php?item=52035638 moge te maty wsadzic w miejsce tych starych jakichs z welny mineralnej wytlumiaczy? pod siedzenie z tylu ? w drzwi w podloge itp ? [ wiadomość edytowana przez: kangurek dnia 2005-05-29 22:01:42 ] |
krzychuk SYMPATYCZNY GOŚĆ Laguna 1.8RT/VW T4 2 ... lublin | 2005-05-29 23:09:18 odczyscic odskrobac zamalować 2 razy brunoxe epoxy podkładem a na koniec lakierem |
kangurek lada 2107 Hajnówka | 2005-05-29 23:29:32 aha, duzo mi to mowi;D nie potrafie ani jednej z wymienionych czynnosci ;D |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2005-05-29 23:36:51 ja bym na podłoge tych mat nie kładł
bo duzo to nie da chyba ze pierw połatac podłoge, przykleic to cos i na to wełnę mineralna rockwoll, tanie to to, grube i dobrze wycisza w drzwi mozna przykleic, napewno nie zaszkodzi wazne tylko,abys nie kleił na rdze,ale to to wiesz, poszukaj w wyszukiwarce ja zakładąlem kiedyś keidyś wątek o wygłuszeniu, czy wyciszeniu, juz nie pamietam tam sporo informajci na ten temat znajdziesz
pzdr a zapinki do tapicerki w kazdym ladowskim sklepie kupisz, za jakies grosze |
kangurek lada 2107 Hajnówka | 2005-05-30 09:19:01 juz teraz sam nie wiem co zrobic, ide rozwale a potem bede myslal;D |
krzychuk SYMPATYCZNY GOŚĆ Laguna 1.8RT/VW T4 2 ... lublin | 2005-05-31 23:22:01 Jezeli chodzi o boczki to tak.Ja wymieniłem u siebie całe bote co miałem to już były strasznie powyginane od wilgoci.Dlatego wyciołem sobie nową błytę którą odrysowałem od starej powierciłem i powycinałem wszystkie dziurki.Potem zrobiłem zakupy a mianowicie materiał obiciowy 1,5x1,0m za 28zł+1L kleju tapicerskiego TAPICER.Potem posmarowałem deseczke i przykleiłem materiał.Na koniec zakupiłem oryginanlne mocowania ponacinałem w materiale otworki tam gdzie było trzeba i założyłem.Materiału wystarczyło na dwa boczki no i jeszcze troszkę zostało.Natomiast kleju zostało na kolejną ładę.Całosć zajeła mi około 4h pracy oczywiscie przerywanej zeby klej dobrze sobie wysechł. |
dcnt MEGA ŁADZIARZ Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2005-06-01 19:50:43 Lepiej wrzuc fotki na jakis serwer i zapodaj linki |
kangurek lada 2107 Hajnówka | 2005-06-02 12:36:09 nadal nie wiem jak montowac te obicia na drzwi.... :S |
marcinb SYMPATYCZNY GOŚĆ Ładna Samara Chrzęsne | 2005-06-02 13:08:20 nie wiem czego wy oczekujecie, dla mnie mojej Ładnej nie muszę wyciszać, bałem się że naprawdę jest głośna i w ogule ale gdzie tam, jeżdżę nawet i 145km/h i nie czuję się jak w czołgu T-64, a nawet mam upalony tłumik. |
mcbrain SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara 3d Warszawa / Wejherowo | 2005-06-02 14:09:08 Ja moją nie śmigam szybciej niż 120 km/h (a to i tak tylko przy wyprzedzaniu) ze względu na skrzynię biegów (4). Nie chcę silnika katować to raz, a dwa - jazda z takimi prędkościami powoduje kosmiczne zużycie paliwa .
Ale przy 100-120 km/h w Ładzie nie jest źle. Radia da się jeszcze słuchać ![]() ![]() ![]() |
krzychuk SYMPATYCZNY GOŚĆ Laguna 1.8RT/VW T4 2 ... lublin | 2005-06-02 23:19:00 Jezeli niechcesz bawic sie w oryginalne mocowania tapicerki to proponuje zakupić blachowkrety tylko takie zeby miały jakis ładny łeb i przypomocy wiertarki ponawiercać dziurki przez tapicerke i po przykrecac ja.Faktem jest to ze te oryginalne mocowania sa jednorazowe.A co do głośnosci auta ja musiałem wywalic to wyciszenie z wełny mineralnej bo zrobił mi sie z tego zwykły gnój.Ale zamiast tego po doczyszczeniu i odredzewieniu podłogi dałem Blachogum na to folie z grubego worka na smieci i na to wszystko połozyłem wykładzinke wypraną wysuszoną i pachnąca jakims płynem do płukania.Nie zauważyłem zeby było znacznie głośniej niż jak była ta wełna |
Jasio SYMPATYCZNY GOŚĆ sluzbowka :) Lublin | 2005-06-03 00:47:26 A u mnie nawet przy 180 da sie wytrzymac Optymalna predkosc w mojej samrce na trasie to 130. Wtedy jest jeszcze cichutko |
Golem SYMPATYCZNY GOŚĆ firmówka Kia Picanto ... Czarna Białostocka | 2005-06-03 01:01:23
maty których link podaleś nie polecałbym, trzeba je mocno wklejac najlepiej na gorąco.Fakt dobrze tlumią drzwi do audio. mam pod spodem pod wykładziną w samarce położone wytłumienie takie jak w poldziach kupuje sie to na metry 120na 90 kosztowało 28 zł o ile mnie pamięć nie myli. Nie da sie totalnie wyciszyc ladnej.Ten typ tak ma. chyba że dałbyś nie wiem około 5 cm wełny powleczonej siatką aluminiową, ale to bardzo duzo zabawy, newralgiczne miejsce pod pedałami cala grodż silnika.Myslałem nad tym jak składałem ładę do kupy. |