E 36 elektryczny szyberdach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Sluchajcie widzialem na allegro ,mechanizm do szyberdachu ten elektryczny z silniczkiem ,ja mam u siebie zwykly na korbke, czy mozna zalozyc elektryke czy to jest trudne do wykonania i czy ktos moze cos takiego robil ?

Z tego co wiem, nie ma większego problemu od strony mechanizmu. Po prostu zamiast korbki montujesz silniczek i już. Warunek jest taki że kupisz cały zestaw z przełącznikiem i przekaźnikiem oraz z tym kawałkiem podsufitki z miejscem na przełącznik. No i nie wiem jak z zasilaniem. U mnie jak sprawdzałem nie ma zasilania pod szyber, a pod lampkę bym raczej nie podłączał bo można kable popalić. Czyli problem jest z zasilaniem, a którędy poprowadzić kabel nie mam pojęcia. Trzeba chyba z pół wnętrza rozebrać

[ wiadomość edytowana przez: vicia dnia 2005-05-30 10:02:31 ]

wszystko bedzie pasowac tylko uwazaj na oszusta bo ja bym sie nacial a byli tacy co dali sie 0oszukac.Wlasnie elektryke do szybra "sprzedawal za 180pln"Narazie go wyrzucili ale nie wiadomo czy nie jest pod innymi danymi teraz

Dzieki chlopaki bede szukal takiego sterowania i jak zaloze dam znac. A moze ktos ma do sprzedania uklad sterowania szyberdachem ?

Witam pierwszy raz piszę .Jestem w trakcie przerubki szyberdachu z kolby na elektryke . Mam silniczek włącznik od sterowania i stanołem w miejscu co dalej może ktoś poradzi . Jak to ma być połączone . Jedno jest pewne nie mam doprowadzonej instalacji do szyberdachu elek . Pociągnołem przewody oddzielne od oświetlenia mogą być za słabe .I co dalej jak to spiąć do kupy .Czekam na odp. Pozdrawiam

Jak masz ten silniczek i włącznik z przekaźnikiem i pierdołami, to wystarczy chyba tylko zasilanie podpiąć, ale mogę się mylić

A jak poprowadziłeś nowe zasilanie ?? Którędy i czy jest jakiś problem przy tym ?? Sam się zabierałem za przeróbkę, ale nie mogłem dostać silniczka z włącznikiem. Coś było kiedyś na allegro, ale koleś ponoć był oszustem i się zniechęciłem.

Witam ponownie . mam tylko silnik i włacznik nic pozatym zadnych kabli itp. .Jeśli chodzi od przeowdy to musiałem rozebrać troszkę tapicerek i podłączyłem się bezpośrednio do akumulatora nie wiem czy to pomysł ok . ale mam dwa przewody juz pociągnięte

pozdr. depeche1

Dla zainteresowanych podaje link doELEKTRYCZNEGO MECHANIZMU SZYBERDACHU. Nie wiem na ile jest koles wiarygodny ale ma caly komplet, lacznie z podsufitka z przyciskiem

Schematy podłączenia szyberdachu (jeśli potrzebne do innych roczników to pytać).
Schemat E-36 92-93
schemat E-36 94
schemat E-36 95

Co to jest ten "STEP BY STEP SWITCH". Jest to napewno przekaźnik, ale jaki
Próbowałem montować ten schemat na moim silniczku i ni chuja. Na początku na zwykłym przekaźniku dwustykowym, a później kupiłem przekaźnik dwustykowy bistabilny. Na rzadnym nie chodziło tak jak powinno.

Mam prośbę, czy może ktoś mi podać numer przekaźnika oryginalnego zamontowanego przy silniczku. Pytałem w sklepach ale nie mają pojęcia jaki tam przekaźnik jest i proszą o jego numer.

Chyba, że ktoś wie jaki by można zamontować zastępczy przekaźnik to proszę o info.

Panowie i panie wiem, że pewnie nie chce wam się zerknąć do tego silniczka, ale to przecież nie ma dużo roboty.

Proszę o numerek tego przekaźnika