Male pytanko do użytkowników Espero

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam zamiar kupic espero 96 r 1,5 lpg, wersja z el. lusterkami, klimą el.szyby wspomaganie i tu nasuwa się moje pytanie- Na co zwracać uwage przy kupnie tego samochodu?? Obecnie jezdze skoda favorit i raczej siedze na forum złosnik.pl lecz espero to temat tabu nic nie wiem, jakie są najczestsze awarie, ile on pali gazu. Siostra chce za niego 9 tys warto czy nie?

Jeżeli poważnie myślisz o kupnie, to samochód najlepiej jakby samochód znalazł się w autoryzowanym serwisie. Wydasz kilka złotych ale będziesz wiedział co " w trawie piszczy"
-zawieszenie
-silnik
-układ hamulcowy
-układ kierowniczy-wspomaganie kierownicy
To ze względu na bezpieczeństwo.
Rzeszty uwag proponuje poszukać z pomoca wyszukiwarki, jest tego dużo na forum.

Cytat:
2005-05-30 07:29:50, misiekwwa pisze:
Witam, mam zamiar kupic espero 96 r 1,5 lpg, wersja z el. lusterkami, klimą el.szyby wspomaganie i tu nasuwa się moje pytanie- Na co zwracać uwage przy kupnie tego samochodu?? Obecnie jezdze skoda favorit i raczej siedze na forum złosnik.pl lecz espero to temat tabu nic nie wiem, jakie są najczestsze awarie, ile on pali gazu. Siostra chce za niego 9 tys warto czy nie?

witam...

ja kupiłem swoje espero 3 tygodnie temu..... praktycznie niektórych rzeczy nie da się od razu sprawdzić..... np tego że mi sprzęgło padło po 2 kkm w zeszłym tygodniu padła klima........ fakt faktem zrobiłem od kupna 6 kkm... więc auto dostało trochę po tyłku.....

piszesz, że esperaka sprzadaje siostra.. więc Cię chyba nie zrobi w balona..... dlatego wypytaj ja co jest do wymiany, co było wymieniane... itd.......

zwróć uwagę na nadkola i drzwi od dołu czy nie żre je rdza .....

pozdro

Cytat:
2005-05-30 09:04:15, Kolber7 pisze:
witam... ja kupiłem swoje espero 3 tygodnie temu..... praktycznie niektórych rzeczy nie da się od razu sprawdzić..... np tego że mi sprzęgło padło po 2 kkm w zeszłym tygodniu padła klima........ fakt faktem zrobiłem od kupna 6 kkm

6 tys w 3 tygodnie = 2 tys na tydzień
2 tys na tydzień = 286 km na dzień
286 km na dzień = ile godzin w aucie?????

Cytat:
2005-05-30 09:53:31, piotr_ek pisze:
6 tys w 3 tygodnie = 2 tys na tydzień 2 tys na tydzień = 286 km na dzień 286 km na dzień = ile godzin w aucie?????

powiem Ci tak.... ok 1500 - 2kkm robię w 3 dni na trasie... praktycznie przez ok 10 godznin jak nie więcej w aucie.......(ostatnio pod parczew jechałem prawie 7 godzin...
) doliczając jeszcze jazdy w tygodniu na uczelnię (60km na dzień) i inne jazdy lokalne, jazdy nubirą wychodzi nawet więcje niż 2 kkm na trasie ofkors mam zmiennika mojego tatę........

pozdro