Kołpaki (kradną)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc...
Ledwo kupiłem Omege i po 5 dniach z pod bloku we Wroclawiu zarabali mi kołpaki... Te takie co prawie w kazdej Omie sa...
Macie na pieprzonych zlodzieji jakis patent? Kupic jakies super tanie i je poprzyczepiac tasiemkami? Czy zainwestowac i kupic felgi aluminiowe... moze calych kół to nie odkreca...
Pozdrawiam
Roman

Patent jest prosty: porysuj kołpaki gwoździem alboczym i już
Ja na swoich wypaliłem lutownicą nr rejesracyjny. O!
Podziubanych nie kradną bo nie sprzeda. No chyba, że lump jaki na jabola.

Cytat:
2005-05-30 12:36:06, Romanguitar pisze:
Kupic jakies super tanie i je poprzyczepiac tasiemkami?

Tasiemki? Masz na myśli te ząbkowane samozaciskowe.
Skuteczne, o ile złodziej nie ma noża przy sobie.Beznadziejnie wyglądają razem z kołpakiem-już chyba lepiej jeździć bez kołpaków.
A co zrobisz jak będziesz musiał koło ściągnąć? Będziesz miał paczkę tasiemek i nóż w bagażniku?

Te super tanie są chyba najlepszym rozwiązaniem - tylko wybierz popularny wzór żebyś nie musiał za każdym razem kupowac kompletu.

Alusy hmm drogi towar to i chodliwy - trza by poczekać na opinię alusiarzy czy kradną.
Pomijając estetykę na +dla alusów to co wybierasz do "dobrowolnego" oddania?
4 x 1000zł(alu+opona) =?= 4 x 8,9zł(market)

Shit - rozważania akademickie o pierdołach - albo drogie auto + drogie dodatki + dobre zabezpiecznie albo szare nierzucające się w oczy druciarstwo użytkowe bez zabezpiecznia.

Proponuję zapytać forum o oleum - będzie łatwiej

witaj w klubie Roman. Ciesz się, że halogenów Ci nie zaj....
Pozdr

Cytat:
No chyba, że lump jaki

zbynio , w naszym pieknym kraju wszystko ukradną, nawet jakbyś obesrał kołpaki. to u nas sport narodowy. a jakie sukcesy w nim mamy

Cytat:
moze calych kół to nie odkreca

patrz powyżej - nie liczyłbym na to

[ wiadomość edytowana przez: urg dnia 2005-05-30 14:09:13 ]

Omega bez kolpakow nie za ciekawie wyglada. Tasiemki jezeli kupi sie cieniutkie to nie rzucaja sie w oczy, a amatorom cudzej wlasnosci nie chce sie ryzykowac i zrywac tych tasiemek. Mam takie tasiemki zalozone - fakt po przygladnieciu sie widac je i nie ciekawie to wyglada ale auto z kolpakami o wiele ladniej sie prezentuje niz na stalowkach a wziasc 2 tasiemki do bagaznika to nie jest problem no i zawsze sie chyba jakies podstawowe narzedzia w aucie wozi...

Cytat:

Te super tanie są chyba najlepszym rozwiązaniem

Juz sobie wyobrazam jak wyglada omega na "super tanich" kolpakach. np. podobne do wzoru jakie sa w maluchach tylko ze 15'

Cytat:

4 x 1000zł(alu+opona) =?= 4 x 8,9zł(market)

Troche kosmiczna cena jak za alusy za 1000zl ma sie juz ladny komplet prostych nie zniszczonych felg...
1000zl za felge + opone heheehhe no no
a felg nowych i tak sie nie oplaca kupowac chyba ze okazyjnie bo po 2/3 miesiacach beda i tak wygladaly jak uzywki

Cytat:
2005-05-30 14:08:23, misiek71 pisze:
amatorom cudzej wlasnosci nie chce sie ryzykowac i zrywac tych tasiemek.

pewnie domyślają się że to specjalne tasiemki używane przez Specnaz lub GRU do krępowania jeńców (o ile biorą jeńców)
zwłaszcza że do ściągnięcia kołpaków z reguły potrzeba coś ostrego do podważenia więc żaden problem ciachnąć
Cytat:
Juz sobie wyobrazam jak wyglada omega na "super tanich" kolpakach. np. podobne do wzoru jakie sa w maluchach tylko ze 15'

Wiesz, akurat mam oldscholowe 14'.
Wyobrażasz czyli nie widziałeś - wybaczam
Cytat:
Troche kosmiczna cena ...

wystarczy zajrzeć na allegro i policzyć średnią za nowe alusy+nowe gumy. Komplecik używek fakt nieco tańszy

Cytat:
2005-05-30 14:07:37, urg pisze:
to u nas sport narodowy

To wręcz honor narodowy. Hłeh 150 lat zaborów zrobiło swoje.
Kiedyś honorem było oskubać szwaba czy ruskiego. Teraz ich tu nie ma został jeno ten gówniany "honor".

Cytat:
pewnie domyślają się że to specjalne tasiemki używane przez Specnaz lub GRU do krępowania jeńców (o ile biorą jeńców)
zwłaszcza że do ściągnięcia kołpaków z reguły potrzeba coś ostrego do podważenia więc żaden problem ciachnąć

Po pierwsze zazwyczaj srubokretem sie kolpak podwaza a srubokretem nie jest latwo zerwac tasiemke (po warunkiem ze nie jest napieta) Po drugie zawsze to jakies dodatkowe "zabezpieczenie"

A i tak jestem pewien ze omega wyglada lepiej na oryginalnych kolpakach z tasiemkami niz na kolpakach z marketu

Mam! Mam! - wystarczą same stalówki i ....srebrna farba - tego nikt nie ruszy... i tanio.
Countrylans.

Tak sobie to czytam i mam wrażenie, że wawa jest dla mnie oazą ucziwości, jak na razie (odpukać) nikomu się kołpaki mojej omesi nie wydały atrakcyjnym towarem, ale może to dlatego, że są porysowane

Witam w klubie, kołpaki pewnie trochę kosztują za lusterka składane trzeba zapłacić w ASO po 1900 za sztukę
- ukradli mi oba a to pewnie początek ,

wytrwałości życzę albo parking lub garaż- jedyne wyjście - bieda niszczy umysły.
Pozd
Robert

Cytat:
2005-05-30 17:53:24, JanuszGnitecki pisze:
Tak sobie to czytam i mam wrażenie, że wawa jest dla mnie oazą ucziwości, jak na razie (odpukać) nikomu się kołpaki mojej omesi nie wydały atrakcyjnym towarem, ale może to dlatego, że są porysowane

Janusz nie chwal dnia przed zachodem słońca
Komuś może brakować jednego i głupio by wygladało jeden nowy a trzy stare porysowane

Zmorą garażowania na parkingach osiedlowych są kradzieże kołpaków, listew oraz lusterek. Wyjsciem byłoby złapać typa przy kradzieży i srpwić mu wp.....ol, tak żeby go rodzina nie poznała.

Cytat:
2005-05-30 15:47:18, Solltys pisze:
Mam! Mam! - wystarczą same stalówki i ....srebrna farba - tego nikt nie ruszy

Nie lepiej te jak tam nazywacie "tasiemki" srebrną farbą pomalować

Cytat:
Wyjsciem byłoby złapać typa przy kradzieży i srpwić mu wp.....ol, tak żeby go rodzina nie poznała.

Najlepiej, żeby złodziej nie wiedział za które to auto dostał wpier....ol, bo a nuż kumpli z piaskownicy przyprowadzi z torebką gwoździ, albo z innymi niebezpiecznymi klamotami.

...chłopaki, nie straszcie mnie, ze ze wszystkiego gabloty obdzieraja! Jak k....rwa listwy, co, za 10 zl je sprzedadza? Poj....bało tych złodzieji??? Halogeny? No dramat.... popier....olny świat! Co mam na balkonie spac?

Kurde faktycznie sie zastanawiam czy na marketowych kołpakach moja Oma bedzie Ok wygladac? Moze nie byc ciekawie... Jak macie jakies foty Omy z nieoryginalnymi kołpakami to podeslijcie mi... Z oryginalnymi to kilka dni moja widziałem.

A a propos aluminiowych kół, to za 600 zł mozna juz kupic komplet... (na Allegro taki gosc sprzedaje... sporo ma gratów).
Slyszeliscie o przypadku zeby na duzym osiedlu komus koła probowali odkreci?
Roman

Cytat:
2005-05-30 22:17:48, Romanguitar pisze:
Jak macie jakies foty Omy z nieoryginalnymi kołpakami to podeslijcie mi...

Zobacz w moim profilu środkowe zdjęcie...marketlasn by Krzyś1981beer

Nie śmiać mi się tu, bo aortę przegryzę
.
.
.
Ty - ty tam przed kompem w ostatnim rzędzie - widzim ciebie - tyż się nie śmiej.

Dopuszczalne opinie only: "bardzokurwaładne"

Cytat:
Slyszeliscie o przypadku zeby na duzym osiedlu komus koła probowali odkreci?

Bod moim blokiem - mieszkam kolo policji - to tylko z malucha (przynajmniej o tym wiem) ehheeh Postawili go na ceglach i 4 koleczka buchneli
A z innego to ukradli 2x klosze kierunkowskazow przednich, 2x zarowki, 2x wycieraczki

Niedlugo to nawet zaczna nakretki od wentyli krasc

Ale spokojnie Omega to nie maluch i latwo jej dzwignac w gore sie nie da. Chociaz w tym kraju wszystko jest mozliwe
Najlepszym sposobem zabezpieczenia jest garaz lub jakis parking

[ wiadomość edytowana przez: misiek71 dnia 2005-05-31 12:16:13 ]

co do złodziejstwa... kuzyna e34 stoi przy trasie wylotowej z Kalisza, za żywopłotem mieszka wujek, ogółem ruch spory - po kilku dniach "stania" z bmw zniknęły wycieraczki
kołpaków o dziwo jeszcze nie zdjęli (może dlatego że na noc samochód jest wprowadzany na posesję)
Znajomemu z Wawy chyba z 3 razy kradli wszystkie listwy dookoła auta - komplet w salonie z tego co pamiętam ~500pln

Omesia na szczęście bezpieczna, nocuje w garażu, obok stoi piec CO więc zimą ma czasem cieplej niż ja w pokoju no i nikt się do niej nie dobiera