Czy ma ktoś taką glebę -60/40 MK6

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No właśnie. Mam taką prośbę, jeżeli ktoś ma taką glebę w swoim MK6 i mógłby wrzucić tutaj fotki lub wysłać mi na maila to byłbym bardzo wdzięczny.
Myślę aby swojemu coś takiego zapodać. Być może na jakimś kicie, ale chciałbym najpierw zobaczyć jak to u kogoś wygląda .

60/40 to troche malo jesli ktos ma wiecej to tez prosze pokazcie.. tak w okolicach 80/60 +/- oczywiscie..

W sobote wrzuce jak założe

Omen, a Ty kurczę neciku ni masz ?. Porządnych stron zachodnich nie znasz ?

KOPALNIA GLEBY

Weźże no wejdź sobie w Show&Shinę, wybierz model auta, które Ciebie interesuje i masz tam kilkaset zdjęć z opisami modyfikacji, w tym gleby.
Polookaj sobie i oceń.

Cytat:
W sobote wrzuce jak założe

Czekam z niecierpliwością

Cytat:
Omen, a Ty kurczę neciku ni masz ?. Porządnych stron zachodnich nie znasz ?

KriSSo - przyjmuję reprymendę z pokorą i obiecuje poprawę .

Cytat:
2005-05-31 15:52:14, -OMEN- pisze:
KriSSo - przyjmuję reprymendę z pokorą i obiecuje poprawę .

To było żartobliwie, luzik .

W każdym razie na tej stronce, co podałem masz tych wszystkich gleb więcej, niż u nas członków w klubie, także oglądaj i oceniaj .

Moim zdaniem jak zapodasz 60/40 to będzie po prostu idealnie. Nie za dużo, nie za mało - tak jak ma być. Teraz masz 40/40 i nie jest super zadowolony, dlatego bierz 60/40/.

Omen bierz 60 na przod a ja wezme 40 na tyl bo potrzebuje pare na tył .... moja poszla sie ...

hahaha.. kolejny wlasciciel peknietej sprezyny tak to juz jest.... za twarde zawiasiki

Cytat:
Omen bierz 60 na przod a ja wezme 40 na tyl bo potrzebuje pare na tył .... moja poszla sie ...

Nosek - sprężyna ci pękła czy co ?
A tak wogóle to jakie masz obniżenie ?

Ja w tej chwili mam -40/40 ale same sprężyny. Zastanawiam się nad kompletem jakimś właśnie 60/40.

... jaa maam teraz full kit WEITECa ..... 60/55 ... i jestem very happy ..... .....

nie wiem ile mam ale dziisja go podnosiłęm bo mam dość
wybite wszystkie amorki po ostatnim tygodniu jeżdzenia po wsi
kupiłem jakieś takie gumki żeby stał wyzej
JAK GO KUPIŁEM NO I DO DZIISAJJ JAK STAŁ NA PARKINGU TO NIE MOGŁEM POD NIEGO WSADZIC BUTELKI PO 1.5L NAPUJU

NO COMMENT

Cytat:
... jaa maam teraz full kit WEITECa ..... 60/55 ... i jestem very happy

Święty - ja też zastanawiam się właśnie nad weitec`kiem.
Tylko MK6 i MK7 nie można porównywać. One jakoś inaczj się glebią.
Poza tym ty masz większy silnik czyli cięższy. Niżej siada przód. Ja chcem 60/40 żeby mieć chociaż lekkiego klina.

P.S Święty mógłbyś wrzucić fotki w profil z tą glebą, te są chyba stare.

[ wiadomość edytowana przez: -OMEN- dnia 2005-06-01 22:43:46 ]

.. wiesz ..... zestawy siem kupuje rownież pod wersje silnikową ... ten zestawik co ja maam podchodzi do MK7 z silnikami 1.6 i 1.8 16V ....

h... tu jest pare footek ....

Cytat:
.. wiesz ..... zestawy siem kupuje rownież pod wersje silnikową ... ten zestawik co ja maam podchodzi do MK7 z silnikami 1.6 i 1.8 16V ....

Tak, tylko, że do MK6 jest zestaw 1,4 - 1,8i 16V + Diesel, XR3i

Ale dobrze mówiłem, że MK6 i MK7 inaczej się glebią.

Zobacz jak wygląda u ciebie gleba -60/55, a u mnie -40/40.

u mnie jest 70 przód więc sobie możesz porównać

Omen,ale Swiety ma nowa zawieszke a Ty urzywane springi wiec mozesz miec z 1 cm juz nizej niz wtedy gdy byly nowe. Tak mysle

Cytat:
Omen,ale Swiety ma nowa zawieszke a Ty urzywane springi wiec mozesz miec z 1 cm juz nizej niz wtedy gdy byly nowe. Tak mysle

Springi są nóweczki .

Cytat:
2005-06-02 16:07:24, -OMEN- pisze:
Ale dobrze mówiłem, że MK6 i MK7 inaczej się glebią. Zobacz jak wygląda u ciebie gleba -60/55, a u mnie -40/40.

Tak, dobrze mówiłeś. MK7 i MK6 zupełnie inaczej siadają. MK7 to porażka do glebienia, bez 80/50 nawet nie ma co mówić o glebie w tym modelu.

omen Twój usiadł tak mocno z prostego powodu.....masz seryjne amory.....zawsze auto siądzie mocniej jak wstawisz tylko sport sprężyny....niż jak przyjdzie cały kit.......gdybyś do tych sprężyn co masz teraz założył sportowe amory to essik poszedłby do góry.....

a co do obniżenia jakie wybrać to proponuję Ci wziąść 60/40......dlaczego ?? a dlatego że 40/40 to za mało, a znowu 80/60 lub 80/80 to już hardcore.....zresztą widziałeś moje auto.......oczywiście jeżeli lubisz taką glebę to kupuj 80.....ale z tego co kilka razy rozmawialiśmy mówiłeś że chciałbyś raczej coś delikatniejszego......i jak założysz 60/40 to auto usiądzie już ładnie, na pierwszy rzut oka będzie widać, że jest zglebione, a z drugiej stronie jazda pozostanie rozsądna.....bo niebędziesz wyhaczał spodem o koleiny a i pod jakiś krawężniczek może nawet podjedziesz
dlatego moje zdanie.....kupuj 60/40......
no i pamiętaj że jak kupisz kit 40/40 to auto będzie stało wyżej niż masz teraz !!