Gaz do góry ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no to mamy - akcyza nma gaz do góry ?

skad wiesz? to juz pewne?

hm a czy przypadkiem akcyza nie wzrasta tylko na paliwa słuzące do ogrzewania (gaz i opał)? wydaje mi sie ze akcyza na autogaz pozostaje ta sama.

bez złudzeń panowie ? skoro podwyższka dotyczy gazu to nie ważne czy to w butli czy w rurociągu czy w w aucie ? już i tak po ptakach bo minister podpisał rozporządzenie.... i srał ich tam pies

Mi też się wydaje że nas podwyżka nie dotknie. Ale w takim kraju jak Polska nigdy nic nie wiadomo...

Z tego co wiem to akcyza ma dotyczyć gazu i opału służącego do ogrzewania ale w naszym pieknym kraju wszystko się może zdarzyć. Po rozmowiewie z właścicielem pewnej stacyjki uspokoiłem się bo mówi że wzrost cen LPG narazie nie będzie aż tak drastyczny. Ja jestem dobrej. Pozdrowienia

he
jeszcze sie nie zdarzyło ze podniesli akcyze na jedno, jak juz podnosza to na wszystko, a co sie beda pierd.... złodziejski kraj

lpg tyle powienien kosztować co na ukrainie a zobaczymy sami na własnym portfelu jak będzie po 15 czerwca

chodzi o wyrownanie akcyzy na paliwa opalowe z akcyza na paliwa napedowe.
dotyczy to gazu w butli i gazu do ogrzewania oraz oleju opalowego.
wiec bez straszenia mi tu...

w tym kraju wszystko możliwe, najpewniej dobiorą się jeszcze do kierowców, tak obecna ekipa jak i ta która nastanie będzie chciała z nas zedrzeć pieniądze! przecirz tyle samochodów jeździ na gazie jest z kogo ciągnąć!

akcyza dotyczy tylko gazu jako środka do ogrzewania mieszkań. LPG będzie bez zmian.cHyba że jakeś cwaniaki z cpn wykorzystaja sytulacje i nieco podniosą ceny LPG. A to jest możliwe

to tylko kwestia czasu, ostatnio trąbią, jak to ORLEN ma w plecy, bo ludzie jeżdżą na LPG zamiast na benie, tylko patrzeć, jak się okaże, że Unia koniecznie domaga się wyrownania akcyzy, a nasi lejąc krokodyle łzy podniosą akcyzę, żeby mieć kasę na pensje dla siebie i na podwyżkę dla prezesa orlenu

Chyba jednak nie będzie podwyżki. Tak przynajmniej wynika z dzisiejszych wiadomości.

teraz nie bedzie podwyzki ale tak jak janusz napisal ze to kwestia czasu juz oni napewno znowu cos wymysla glupiego

a wtedy pozostanie wyjść tylko na ulice.

Przydał by się jakiś ogólnopolski protest, przeciez to co dzieje się w rządzie to kpina totalna. Afera za aferą, powracająca sprawa akcyzy która jest haraczem , teraz podwyżka gazu i oleju opałowego.... Maskara!!

Ciekaw jestem co wymyślą jak się rozpowszechni nielegalne tankowanie do samochodu gazu ziemnego za pomocą kompresorka z sieci gazowej we własnym domku.

[ wiadomość edytowana przez: Solltys dnia 2005-06-03 08:05:37 ]

A na ziemnym pojedzie?

gaz to gaz
a polak potrafi wszystko
heh, na pohybel tym na górze

No o ile sie nie myle to system zasilania cng jest inny niz lpg i to nawet pod wzgledem konstukcji calosci.zobaczcie autobusy na cng jakie one maja zbirniki zupelnie inne od tych na lpg.A co do jazdy na cng to juz ktos mi o tym mowil i ponoc wychodzi groszowo

gaz ziemny jest zawsze w fazie gazowej nie tak jekk lpg - sprężony jest w fazie ciekłej. Zbiorniki na gaz ziemny są projektowane na wysokie ciśnienia. W gazownictwie jest to nazywane niskim ciśnieniem, ale i tak jest sporo wyższe od tego w inst lpg. Z tego co wiem to Niemcy mocno sie starają aby Cng u nich sie przyjął-nie tak jak lpg.
Fajna sprawa tankować sobie auto w domu za naprawde grosze, choć na pewno inst. zasilania i tankowania troche kosztuje.