BIBLIA MORAWSKIEGO

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przeglądając ostatnio biblię pana Morawskiego odkryłem,że w naszych esperakach są 4 poduszki pod zespołem napędowym. Jakim cudem korektor dopuścił takie błędy do druku??? Czwarta poduszka jest stosowana w automacie,ale żeby do tego dojść,to trzeba było przeczytać katalog części zamiennych,a nie bezmyślnie zeskanować.Macie jakieś jeszcze kwiatki z onej biblii ( z wyjątkiem nieprawidłowych oznaczeń żarówek)

Cała książka jest jednym wielkim kwiatem. Dowiedziałem się z niej ze szczegółami jak np.wymontować silnik i wyremontować. Spoko... luzik... silnik wymontowywuję w garażu... co tam w garażu... na podwórku średnio raz w miesiącu!!!

Tak jest, ksiazka jest do dupy. Jezeli juz znajdziemy w niej interesujacy nas problem jest on poruszony tak pobieznie, ze i tak do wszystkiego musimy dochodzic samemu. Najlepsze sa teksty, ktore kaza nam uzywac specjalistycznych ,warszttowych narzedzi wykonujac jakies proste czynnosci.

Mam ksiazke do Nexii, niektore rzeczy sie pokrywaja, nawet sporo i wszystko jest cudownie opisane, normalnie, wrecz lopatologicznie wytlumaczone.

Oczywisice nic nie zastapi naszej serwisowki, ktora czasami jest niezastapiona, ale tez ma kilka wad. Jezeli chodzi o silnik 1,5 nie ma zadnego problemu, ale kiedy chcemy wymienic cos w silniku 1,8 2,0 to niestety dupa. Z pomoca za to przychodzi ksiazka od Omegi A.

Najwazniejsze, ze zawsze mozna sobie poradzic, ta czy inna ksiazka, ze wszystko gdzies jest opisane

a do omegi a tez jest dostepna jakas serwisowka?
czego szukac?
dzieki

Cytat:
2005-05-31 20:03:34, QLogic pisze:
Oczywisice nic nie zastapi naszej serwisowki, ktora czasami jest niezastapiona.....

No tak, tylko przydałoby się ją mieć

Cytat:
2005-05-31 20:58:07, Walus pisze:
No tak, tylko przydałoby się ją mieć

Trzeba czytac forum i sie bedzie wiedzialo skad mozna zassac

Sądziłem, że Walus nie ma braków w wiedzy odnośnie ssania

a może ktoś chce kupić w/w książkę?

Cwaniaczki - odnośnie wiedzy o ssaniu to faktycznie braków raczej nie mam, ale jakoś wszystkie adersy które znalazłem w wyszukiwarce są nieaktywne.

Trzeba bylo ssac jak jeszcze za darmo dawali. Teraz niestety za wszystko trzeba placic

Cytat:
2005-06-02 18:19:56, QLogic pisze:
Trzeba bylo ssac jak jeszcze za darmo dawali. Teraz niestety za wszystko trzeba placic

Buehehehe

Cytat:
2005-06-02 18:19:56, QLogic pisze:

Eeee tam, za ssanko akuratnie nie muszę
A tak naprawdę to wszystkiemu winna moja wiara w to, że będę zarabiać tyle, że stać mnie będzie na mechanika i nie będę musiał sam się babrać Złudzenia złudzeniami, ale trza się za autko zabrać, więc jakby ktoś miał to za rozsądną cenę (płytka + wysyłka) to nie pogardzę

[ wiadomość edytowana przez: Walus dnia 2005-06-03 21:01:12 ]

No to licytację czas zacząć:
15 zł (przesyłka polecona priorytetowa)
3 części instrukcji + katalog części zamiennych

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2005-06-04 07:36:31 ]

Cytat:
2005-06-04 07:35:56, piotr_ek pisze:
No to licytację czas zacząć: 15 zł (przesyłka polecona priorytetowa) 3 części instrukcji + katalog części zamiennych [ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2005-06-04 07:36:31 ]

To ja Ci oddam na płytce za powiedzmy 10zł
Ale jak chcesz za browara to daj nać na priv, podlinkuję pliczki.

a co jest w czesci trzeciej?ja mam tylko pierwsza i druga...
a w katalogu czesci to cos przydatnego jest?
dzieki

No to brakuje Ci stron od 2-27 do 3-2 (Ogrzewanie i klimatyzacja).

mam ten kawalek...
mam dwa pliki pdf jeden sie nazywa tom1espero drugi tom2espero

Cytat:
2005-06-04 10:29:58, iampinki pisze:
mam ten kawalek... mam dwa pliki pdf jeden sie nazywa tom1espero drugi tom2espero

A bo Ty młody jesteś. W starej wersji tego brakowało.

Witam wszystkich.

Kontynuując wątek pytam:

czy ktoś z Was ma na sprzedaż tę książkę morawskiego????
Jestem strasznym dłubkiem, ale lubię się podpierać odpowiednią literaturą. Znalazłem kilka linków, ale nie działają.
No to jak, pomożecie?

Pozdrowienia

Sprzedana, daj numer telefonu na priv to się dogadamy co do szczegółów.

Ksiażka jest jak nowa