Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Marcys Pełnoprawny Klubowicz Opel Astra II - Sprz ... Gdańsk | 2005-05-31 14:57:02 witam
jakis czas temu zauwazylem pewien problem w mojej Vici. Ostantio zaczal sie nasilac. Otoz przy przekreceniu kluczyka zamiast wlaczenia silnika slysze glosny metaliczny dzwiek, zgrzyt. Czasem tylko raz, innym razem 3 razy pod rzad. Nie zauwazylem roznicy miedzy cieplym, zimnym silnikiem czy pogoda. Znajomy powiedzial ze to bendix jest zuzyty? ja sie na tym nie znam i nie wiem o co chodzi... czy ma racje? jesli tak to jak to sie naprawia czy sie naprawia? czy dojscie do rozrusznika w Vectrze A 91 jest ciezkie? prosilbym o wszystkie sugestie jakie sie Wam nasuna ![]() dziekuje i pozdrawiam |
![]() GSI (M) Strażnik Ampera Warszawa | 2005-05-31 17:49:53 Bendix |
![]() Marcys Pełnoprawny Klubowicz Opel Astra II - Sprz ... Gdańsk | 2005-05-31 18:11:08 ![]() a czy skomplikowana ciezka jest ta naprawa? duzo by kosztowala u mechanika? albo czy samemu probowac ... choc jestem zielony w tych sprawach ![]() |
![]() Slawekp Forumowicz Ascona C Wrocław | 2005-05-31 19:49:25 Są dwie możliwości:
1. Bendix 2. wytarty wieniec koła zamachowego Z wymianą Bendixa powinieneś sobie sam poradzić, musisz wymontować rozrusznik, wymienić bendix i przy okazji szczotki i przeczyścić komutator wirnika. Ale jeżeli to wieniec to jeżeli naprawde jesteś zielony jak napisałeś to nie próbuj, to sie wiąże z wyciągnięciem silnika, czyli potrzebne są odpowiednie warunki, na parkingu pod domem tego nie raczej zrobisz. |